Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοίγει το λιανεμπόριο από την Δευτέρα 5 Απριλίου – Ελεύθερη μετακίνηση από δήμο σε δήμο τα Σαββατοκύριακα


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κυριων Κικίλια και  Χαρδαλια 

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο ανεβάζει και πάλι ρολά, ξεκινώντας με τα μικρά καταστήματα που ανοίγουν. Το άνοιγμα θα γίνει τόσο με τη μέθοδο του click away, όσο και με αυτή του click in shop.

Παράλληλα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις με το SMS 6 στο 13033 θα επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα. Όπως είπε χαρακτηριστικά «επιτρέπεται από 5/4/2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών με χρήση ειδικού κωδικού και ως 3 ώρες συνολικά. Πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) με ραντεβού».


Ακόμα ενημέρωσε πως «από Σάββατο 3/4 και μόνο τα Σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με το SMS 6 ως 3 άτομα».

«Κλειδί» τα self tests Σε κάθε περίπτωση, είναι ξεκάθαρο ότι το άνοιγμα της χώρας μας θα γίνει με τη βοήθεια των self test, τα οποία θα αρχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία αρχές Απριλίου.

Τα εν λόγω τεστ θα αποτελέσουν «σύμμαχο» της χώρας μας τόσο για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όσο και για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Τα self test αναμένεται να είναι υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους σε λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμό, ακτοπλοΐα, ναυτιλία, δικαστήρια καθώς και για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε πει προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος ανέφερε ότι η σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας καθιστά την υποχρέωση των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοϊα και τη ναυτιλία, στο λιανεμπόριο, στις μεγάλες επιχειρήσεις, στην εστίαση, στις επιχειρήσεις τουρισμού, στη μεταποίηση και στα δικαστήρια, να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κοροναϊού.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζήτω η siemens. Ζήτω η κυβέρνηση. Ζήτω η Ελληνική Αστυνομία! Ζήτω τα πρόστιμα που επιβάλλονται στον κοσμάκη και στα 300αρια που πληρώνει. Θα πάνε για καλό σκοπό...