Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί η διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ προκαλεί βλάβη στην Υγεία και την Ασφάλεια


Η μερική ή προσωρινή διάθεση των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ θα μπορούσε να θεωρηθεί αναγκαία λόγω της πανδημίας, με την προϋπόθεση ότι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ, ανεξαρτήτως εθνικότητας και χρώματος. Ωστόσο τα έγκυρα στοιχεία αποδεικνύουν ότι Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ 251 ΓΝΑ  στο  ΕΣΥ  κι όχι και του 401 ΓΣΝΑ και του ΝΝΑ δεν εξυπηρετεί την υγεία, αλλά ενδεχομένως συμφέροντα φιλοδοξίας γι΄αυτούς που πρότειναν μόνον το 251 ΓΝΑ  ή πολιτικό και κομματικό όφελος της κυβέρνησης από την προβολή μέσω των ελεγχομένων ΜΜΕ, της διάθεσης του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ.

Η Διεύθυνση  Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, στην οποία προΐσταται γιατρός της Π.Α.  συνέταξε στις 17 Μαρτίου 2021 Διαταγή την οποία υπογράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ για τη διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ για non- Covid περιστατικά. Στη διαταγή αναγράφονται και ΔΕΝ αναγράφονται τα ακόλουθα:

Α) Δεν αναγράφεται ο ΒΑΘΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ της διαταγής  που προβλέπεται από τον Κανονισμό Αλληλογραφίας του ΓΕΕΘΑ, που δείχνει προχειρότητα και πανικό σύνταξης διαταγής υψηλού επιπέδου ( υπογραφή Α/ΓΕΕΘΑ). Μολονότι η διαταγή αφορά στη διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ, το νοσοκομείο ΔΕΝ είναι αποδέκτης της διαταγής, ΔΕΝ αναγράφει ΠΡΟΣ: 251 ΓΝΑ, προκειμένου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, που ορίζει η διαταγή, γεγονός που δεν ικανοποιεί τον στόχο της υγείας , αλλά κάτι διαφορετικό, καθόσον προκαλεί σύγχυση. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι μολονότι το ΘΕΜΑ είναι «Διάθεση  του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ», εντούτοις η διαταγή του ΓΕΕΘΑ έχει ως θέμα : « Υγιεινή-Νοσηλεία», που προκαλεί παραπλανητική ασάφεια για την περίπτωση που η διαταγή φτάσει σε ανεξάρτητα, αδέσμευτα και μη ελεγχόμενα δημοσιογραφικά γραφεία, ώστε να μην υπάρξει πολιτικό κόστος.

Στη διαταγή αναγράφονται τα ακόλουθα:

«Κατόπιν εντολής της ΗΓΕΣΙΑΣ διατίθενται άμεσα το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ για non-Covid περιστατικά». Ωστόσο η λέξη «ΗΓΕΣΙΑ» είναι αόριστη και αόρατη, διότι μπορεί να είναι ό ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ, ως στρατιωτική ηγεσία, ή ο πρωθυπουργός, ή ΥΕΘΑ,ΥΦΕΘΑ ως πολιτική ηγεσία, ή ο Αγροφύλακας Δομοκού ως αγροτική ηγεσία κλπ. δεδομένου ότι ΔΕΝ καθορίζεται στη διαταγή η συγκεκριμένη ΗΓΕΣΙΑ που έδωσε την εντολή για τη διάθεση του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ. Το τέχνασμα αυτό της ΗΓΕΣΙΑΣ  δείχνει ανευθυνότητα και συγκάλυψη πολιτικού και προσωπικού κόστους. Και τούτο διότι σε περίπτωση που οδηγηθεί σε περιπέτειες η υγεία των πολιτών και καταλήξει στη Δικαιοσύνη, λόγω του τρόπου διάθεσης  του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ, ΔΕΝ θα υπάρχει συγκεκριμένη ΗΓΕΣΙΑ για να της αποδοθούν ευθύνες. Δηλαδή , η Δικαιοσύνη θα ψάχνει να βρει την αόρατη και αόριστη ΗΓΕΣΙΑ.

« Άμεση διακομιδή των ενστόλων και λοιπών νοσηλευόμενων του 251 ΓΝΑ …στο 401 ΓΣΝΑ με ασθενοφόρα των δύο νοσοκομείων μέχρι πληρώσεως των κλινών του.»

Η παράγραφος αυτή της διαταγής του ΓΕΕΘΑ στέλνει κάθε σώφρονα άνθρωπο στο φρενοκομείο για να μην τρελαθεί και δείχνει ότι ο τρόπος διάθεσης του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ δεν εξυπηρετεί την υγεία των πολιτών, αλλά άλλα προσωπικά ή κομματικά και πολιτικά συμφέροντα ή επικρατεί επικίνδυνη ανικανότητά. Και τούτο διότι με την ένταξη του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ, αυτομάτως όλοι οι νοσηλευόμενοι στο 251 ΓΝΑ είναι δικαιούχοι του ΕΣΥ.

Στην πράξη βγάζει τους νοσηλευόμενους από το 251 ΓΝΑ του ΕΣΥ, ως δικαιούχους πλέον στο ΕΣΥ, για να νοσηλεύσει κάποιους άλλους δικαιούχους του ΕΣΥ, προκαλώντας διακρίσεις στην αξία της ανθρώπινης ζωής και θέτοντας άσκοπα σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ασθενών και σε επικίνδυνη ταλαιπωρία και με μεγάλο οικονομικό κόστος σε προσωπικό και μέσα του 401 ΓΣΝΑ και του 251 ΓΝΑ.

Ταυτόχρονα όμως υποβαθμίζεται και το ηθικό του προσωπικού πρώτης γραμμής πτήσεων, ( ιπτάμενοι, μηχανικοί, οπλουργοί, ελεγκτές αεράμυνας- αεροδρομίων κλπ.) και ταυτόχρονα το αξιόμαχο της Π.Α. Πέραν αυτών η παράγραφος αυτή οδηγεί σε φιάσκο την υγεία. Και τούτο διότι η Δνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ δεν γνωρίζει πόσες κενές κλίνες έχει το 401 ΓΣΝΑ για να δώσει εντολή στο  251 ΓΝΑ να στείλει στο 401 ΓΣΝΑ  να στείλει στο 401ΓΣΝΑ 30 ή 40 ή 50 κλπ. ασθενείς. Έτσι στην περίπτωση που το 401 ΓΣΝΑ έχει 50 κλίνες κενές και το 251 ΓΝΑ έχει 100 νοσηλευόμενους, τότε όταν 50 νοσηλευόμενοι σταλούν  στο 401ΓΣΝΑ θα υπάρξει πλήρωση κλινών του 401ΓΣΝΑ, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι 50 ασθενείς του 251 ΓΝΑ να πέσουν στον Καιάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το 251 ΓΝΑ να διαθέσει 50 κλίνες στο ΕΣΥ και το ποιο αποτελεσματικό για την υγεία, να ζητηθεί με διαταγή να διατεθούν στο ΕΣΥ από 50 κλίνες από κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο.

« Εφεξής οι ένστολοί ασθενείς που προσέρχονται στα επείγοντα (ΤΕΠ) του 251 ΓΝΑ και χρήζουν νοσηλείας, να παραπέμπονται τις μονές ημέρες στο 401 ΓΝΑ και τις ζυγές στο ΝΝΑ, ενώ οι λοιποί ασθενείς να παραπέμπονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Το 251 ΓΝΑ να δέχεται περιστατικά από το ΕΚΑΒ. Το 251 ΓΝΑ να αναφέρει άμεσα τις ανάγκες του σε υγειονομικό προσωπικό».

Από την εφαρμογή της διαταγής του ΓΕΕΘΑ προκύπτουν:

ΠΡΩΤΟΝ: Σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο το 401 ΓΣΝΑ είναι πλήρες από τη μεταφορά ασθενών του 251  ΓΝΑ στο 401 ΓΣΝΑ. Η ημέρα υλοποίησης  της διάθεσης του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ είναι ΜΟΝΗ και 10 ένστολοι πηγαίνουν στο ΤΕΠ του 251 ΓΝΑ και χρήζουν νοσηλείας  σε νοσοκομείο. ΤΟ 251 ΓΝΑ ΔΕΝ μπορεί να τους στείλει στο 401 ΓΣΝΑ, το οποίο ΔΕΝ τους δέχεται διότι είναι πλήρες. Έτσι οι 10 ένστολοι θα πρέπει να πάνε μετανάστες σε άλλη χώρα για να νοσηλευτούν. Τους 10 ενστόλους τους κατάντησε το σύστημα αυτοκίνητα, που θα πρέπει να βάλουν πινακίδες με ζυγό αριθμό για να μπορούν να κυκλοφορούν στο ΔΑΚΤΥΛΙΟ και να πάνε στο ΝΝΑ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σύζυγος ιπταμένου της Τανάγρας, ο οποίος διαμένει στο Χολαργό και σε καθημερινή βάση με 6 και πλέον Gs  κάνει με το Μ-2οοο τους Τούρκους να παραμιλάνε στο Αιγαίο ( FIR Αθηνών), μεταφέρεται με συγγενικό της πρόσωπο στο ΤΕΠ του 251 ΓΝΑ και χρειάζεται νοσηλεία. Το 251 ΓΝΑ ΔΕΝ θα τη δεχθεί, αλλά σύμφωνα με τη διαταγή του ΓΕΕΘΑ θα την στείλει σε κάποιο από τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ, που έχει διαθέσιμες κλίνες. Έτσι η σύζυγος μπορεί να βρεθεί σε εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Κόρινθο ή την Δράμα κλπ. που μπορεί να έχουν κενές κλίνες διότι μπορεί τα  εφημερεύοντα  νοσοκομεία της Αττικής να είναι γεμάτα. Και τούτο διότι η διαταγή είναι αόριστη και αναγράφει εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ, δηλαδή σε όλη την Ελλάδα, διότι δεν καθορίζει το Νομό ή τους Νομούς των εφημερευόντων νοσοκομείων του ΕΣΥ. To μεσημέρι που θα επιστρέψει ο ιπτάμενος στο σπίτι του από την Τανάγρα θα πρέπει να πάρει χρησμό από την Πυθία για να βρει σε ποιο εφημερεύον νοσοκομείο του ΕΣΥ ανά την Ελλάδα έχουν μεταφέρει τη σύζυγο του. Ενώ θα μάθει και θα δει στο ΤΕΠ του 251 ΓΝΑ ότι  8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετέφεραν στο ΤΕΠ διάφορους μετανάστες και ίσως και βουλευτές, οι οποίοι σύμφωνα με τη διαταγή εισήχθησαν ΣΤΟ 251 ΓΝΑ για νοσηλεία. Με τον τρόπο-διαδικασία διάθεσης του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ οι αρμόδιοι κάνουν διακρίσεις και καταρρακώνουν την υγεία και την αξία της ανθρώπινης ζωής και προκαλούν βλάβη στην υγεία των πολιτών και στην ασφάλεια της χώρας.

Μολονότι με τη διαταγή του ΓΕΕΘΑ ζητείται από το 251 ΓΝΑ στις 17 Μαρτίου 2021 να αναφέρει άμεσα τις ανάγκες του σε υγειονομικό προσωπικό, εν τούτοις δύο ημέρες μετά,(19.3.2021) με άλλη διαταγή, 62 άτομα ιατρο/νοσηλευτικού προσωπικού του 251 ΓΝΑ διατίθενται στην Πολιτική Προστασία (ΓΓΠΠ) από 22 Μαρτίου 2021 μέχρι και νεωτέρας για την στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων στο Περιστέρι και το Φάληρο. Εδώ επισημαίνεται ότι με άλλη διαταγή (σελ254), ο Δ/της της 1ης Υ.ΠΕ διόρισε στο 251 ΓΝΑ για ορισμένο χρόνο επτά άτομα , προφανώς με διαδικασίες για τα δικά μας παιδιά και τούτο διότι ένα άτομο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης  (ΥΕ-Δημοτικό) ΔΕΝ τοποθετήθηκε στην καθαριότητα- πλυντήρια- ιματιοθήκη-τραπεζοκόμοι- λαντζέρηδες- σαβανωτές κλπ. αλλά στο Εξωτερικό Δερματολογικό Ιατρείο (αισθητικής).

Στην περίπτωση που το 251 ΓΝΑ είχε προγραμματίσει τακτικά χειρουργεία για τις 23 Απριλίου 2021 για ασθενείς με καρκίνο (CA) στο θώρακα, προστάτη, τα χειρουργεία αναστέλλονται σύμφωνα με τη διαταγή του ΓΕΕΘΑ. Όταν και αν γίνουν τα χειρουργεία μπορεί να είναι αργά λόγω μεταστάσεων.

Επειδή η αναγνώριση και κατανόηση της διαταγής ΓΕΕΘΑ κατέστη αδύνατη, η συνδρομή των ειδικών καταγράφει ότι η Υγεία και η Ασφάλεια  ταυτίζονται για την ύπαρξη του κράτους. Ωστόσο προκαλείται βλάβη  όταν τα θέματα αυτά χρησιμοποιούνται για συγκάλυψη ανικανότητας ή για προσωπική ή πολιτική προβολή, οδηγώντας την υγεία- ασφάλεια σε περιπέτειες , παρά τις προσπάθειες των ιατρών- νοσηλευτών- προσωπικού υποστήριξης 251 ΓΝΑ να στηρίξουν το προσωπικό πρώτης γραμμής και όχι μόνον:

Αρχή Πανδημίας: Όταν δεν υπήρχε ούτε μια μάσκα στην Αττική, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος σύστησε στους πολίτες να μη φοράνε μάσκα διότι μπορεί να  είναι επικίνδυνη -συγκάλυψη της ανικανότητας για την μη ύπαρξη μασκών. Όταν βιοτεχνία ειδικών συμφερόντων άρχισε παραγωγή μάσκας, επιβλήθηκε η υποχρεωτική μάσκα και μάλιστα με πρόστιμο.

Α/ΓΕΕΘΑ , Ιούλιος 2020 « Όποιοι πατήσουν τα πόδια τους σε ελληνικό έδαφος, πρώτα θα τους κάψουμε και μετά θα μάθουμε ποιοι είναι». Προβολή αυτή, που προκαλεί βλάβη- και τούτο διότι σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο και Θάλασσας, η Ελλάδα ασκεί πλήρη και αποκλειστική κυριαρχία πέραν του εδάφους και στα χωρικά ύδατα και στον υπερκείμενο εναέριο χώρο, τα οποία ξεχάστηκαν. Το παράδοξο για τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με κρατικά στοιχεία από τις αρχές του 2021, η Τουρκία έχει καταλάβει με στρατιωτικά μέσα τμήμα χωρικών υδάτων και εναέριο χώρο στη Λήμνο- Σαμοθράκη.

16 Μαρτίου 2021: Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ  κ Μουζάλας σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε: Η  κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει τα στρατιωτικά νοσοκομεία». Στις 17 Μαρτίου 2021 εντάσσεται κακήν- κακώς το 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ- αποφυγή πολιτικού κόστους.

Με τον τρόπο διάθεσης του 251 ΓΝΑ στο ΕΣΥ θα υπάρξουν επιπτώσεις στο αξιόμαχο της Π.Α. και τούτο διότι οι ένστολοι πρώτης γραμμής, που κάποτε θα γίνουν απόστρατοι, μαζί με τις οικογένειες τους καθώς και οι νυν απόστρατοι κλπ. για να νοσηλευθούν θα πρέπει να φέρουν μονές ή ζυγές πινακίδες αυτοκινήτων ή θα ψάχνουν οι οικογένειες τους να βρουν νοσοκομείο από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη.

Η ΣΤΉΛΗ με ηθική και εθνική υποχρέωση απέναντι στους πεσόντες όλων των ειδικοτήτων της Π.Α. θα επανέλθει σύντομα  στο θέμα.

 

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΥΦΤΟΚΗ 

 

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια