Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου


Ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση 54 χρόνων από το πραξικόπημα:

Πριν από 54 χρόνια, επίορκοι αξιωματικοί του στρατού με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Γ. Παπαδόπουλο και «ενορχηστρωτές» τον Σ. Παττακό και Ν. Μακαρέζο, κατέλυσαν τη δημοκρατία της χώρας μας και επέβαλαν δικτατορία για επτά ολόκληρα χρόνια. Την επονομαζόμενη «Χούντα των Συνταγματαρχών».

Επτά χρόνια κατάλυσης της δημοκρατίας, καταπάτησης δημοκρατικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, βασανιστηρίων, εξοριών, θανάτων. Τραγικός επίλογος η διχοτόμηση και «ξεπούλημα» της Κύπρου. Το όνειδος της Κύπρου οφείλεται στο φασιστικό καθεστώς της 21η Απρίλη. Ο Ελληνικός και Κυπριακός λαός ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει φασισμός, η Κύπρος δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε.

Κάθε χρόνο έχουμε χρέος ως Έλληνες πολίτες να θυμόμαστε ποιοι ήταν αυτοί που κατέλυσαν τη δημοκρατία. Ποιοι ήταν οι βασανιστές και δήμιοι του λαού μας. Μεγαλύτερο ακόμα χρέος έχουμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά και ως Αστυνομικοί, να τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν – αντιστάθηκαν και θυσιάστηκαν ενάντια στη Χούντα και δεν έσκυψαν το κεφάλι ή δεν αυτοεξορίστηκαν. Τιμούμε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μαζί με τον λαό αγωνίστηκαν και αντιστάθηκαν για να ανατραπεί η δικτατορία.

Δυστυχώς μετά από 54 χρόνια η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει πολλές φορές τον Έλληνα αστυνομικό απέναντι στο ελληνικό λαό, κάνοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να προσομοιάζει σε είδωλο τρομοκρατίας, αντί σε κυνηγό του εγκλήματος. Δεν δίστασε να μας εργαλειοποιήσει και να μας βάλει να καταστείλουμε τη λαϊκή αντίδραση που προκάλεσε μια σειρά αντιδραστικών κι αυταρχικών νομοθετικών διατάξεων, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις καταργούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών. Ένα παράδειγμα είναι ο χουντικής έμπνευσης νόμος για τον περιορισμό και κατάργηση ουσιαστικά των διαδηλώσεων και της απεργίας, βάζοντάς μας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, θυμίζοντας σκοτεινές εποχές για τα Σώματα Ασφαλείας. Το νομοσχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, το νόμο για το συνδικαλισμό που στη ουσία τον καταργεί ή το εργασιακό νομοσχέδιο που καταργεί το οχτάωρο, την Πανεπιστημιακή Αστυνομία που μας βάζει απέναντι στους φοιτητές και στα διαχρονικά δίκαια αιτήματά τους με πρόσχημα την ασφάλεια των σχολών, με την υποβάθμιση και υποστελέχωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας -εν μέσω πανδημίας-.

Αυτά είναι μερικά από τα τερατουργήματα της κυβέρνησης, που για να εφαρμοστούν μας μεταμορφώνουν και εμάς τους Αστυνομικούς από «τιμωρούς» του εγκλήματος σε «τιμωρούς» του ίδιου του λαού μας, που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, σύγχρονη και δωρεάν παιδεία για τα παιδιά του, να μην του πάρει το σπίτι η τράπεζα, να έχει ψωμί να ταΐσει τα παιδιά του, να έχει νοσοκομεία.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση να μας μεταμορφώσει σε «τιμωρούς» του ίδιου του λαού μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεγαλυτεροι προδοτες της πατριδας μας απο τους κομμουνιστές δεν υπαρχουν διαχρονικά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ ωραίο άρθρο χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιες φωνές στην αστυνομία και θέλω να την βλέπω κοντά στον πολίτη και όχι απέναντι.
Δυστυχώς σε λίγες μέρες θα κληθούμε να έρθουμε απέναντι σε συγκεντρωμένους εργαζόμενους που θα υπερασίζονταιτο 8ωρο. Ένα δικαίωμα που με αίμα διεκδικήθηκε, ενώ μελλοντικά πιστεύω ότι θα κινδυνεύει και η δικιά μας πενθήμερη αποζημίωση.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παρόλες! Στρατός και Αστυνομία είναι από καθήκον ταγμένες να καταπιέζουν το λαό και να υπερασπίζονται με τη βία τα προνόμια της πλουτοκρατίας. Αυτοί που το πρωί δημοσίευσαν την ανακοίνωση, το βράδυ θα κυνηγούν νέους στις πλατείες και στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς θα δέρνουν εργάτες. Από τα λόγια μέχρι τις πράξεις ένας εαυτούλης δρόμος. Ό τα πετάξουν κάτω τις ασπίδες, τα λέμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ονόματα δεν εχετε ; Η κρύβετε πολιτικό κόμμα πισω απο αυτές τις ανακοινώσεις. Βάλτε τα ονόματα σας γιατι τέτοιες ανακοινώσεις χωρίς ονομα μονο τα σταλινικά κομμουνιστικά κόμματα έβγαζαν Εαν ειστε τέτοιοι πεστε το η δημοκρατία αντέχει όλες τις απόψεις εκτος κ ντρέπεστε για αυτές
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά με αριστερές ευαισθησίες υπάρχει και η Β. Κορέα για δουλειά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι πινεις;;;