Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ κάνει απολογισμό για το 2020


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Παρουσιάζουμε σήμερα τον απολογισμό δράσης της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών για το έτος 2020 τον οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα της παράταξης ( eakp.gr ).

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Α.Κ.Π. στην τηλεδιάσκεψη της 21ης Μαρτίου βάση των δεδομένων του απολογισμού δράσης της για το 2020 και των αποτελεσμάτων για το υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων εκτίμησε ότι:

Το 2020 αποτέλεσε μία χρονιά πλούσιας δράσης για την παράταξή μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία, ιδιαίτερα από τα μέσα Μαρτίου του 2020 μέχρι και σήμερα.

Η δράση της αυτή αποτυπώνεται σε 183 ενέργειές της οι οποίες διαχωρίζονται σε κινητοποιήσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου, παρεμβάσεις για μία σειρά εργασιακών ζητημάτων, συναντήσεις με φυσική και πολιτική ηγεσία, συνεντεύξεις κ.α., εστιάζοντας στην ανάδειξη προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι πυροσβέστες στην καθημερινότητά τους.

Πολλές από αυτές τις παρεμβάσεις είχαν θετική έκβαση για τους εργαζόμενους στο Π.Σ., όπως για παράδειγμα: 

Οι συνεχόμενες παρεμβάσεις για να παρθούν μέτρα προστασίας των πυροσβεστών από τον κορωνοϊό και να γίνονται απολυμάνσεις στους χώρους δουλειάς.

Οι παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για την εμπλοκή πυροσβεστών σε συμβάντα που δεν έχουν καμία σχέση με την αποστολή και το έργο του Π.Σ. ( άντληση υδάτων από το σιντριβάνι της Ομόνοιας, κλίση ειδικού γερανοφόρου οχήματος στην Χίο για συμμετοχή σε κατασταλτικές ενέργειες κ.α. ).

Οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις που έγιναν για τις συνθήκες διαβίωσης και διαμονής των συναδέλφων στην υπηρεσία του αεροδρομίου της Σαντορίνης καθώς και της Σκιάθου.

Οι παρεμβάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για τις άδικες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος 13 υπάλληλων του αεροδρομίου Σαντορίνης και σε βάρος συναδέλφου από την Αττική.

Επίσης αρκετές ήταν οι απευθείας παρεμβάσεις από τα εκλεγμένα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. σε υπηρεσιακούς παράγοντες και η έμπρακτη στήριξη τους σε συναδέλφους που αντιμετώπιζαν θέματα παραβιάσεων ωραρίου, κανονισμού μεταθέσεων, μη χορήγηση κανονικών αδειών, άδειών ειδικού σκοπού, ακατάλληλων συνθηκών εργασίας κ,λ,π. 

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά και τα αποτελέσματά των παρεμβάσεων, τα γνωρίζουν πολύ καλά οι συνάδελφοι που τα βίωσαν, αλλά και συνολικά όλοι οι πυροσβέστες από την συνεχή ενημέρωση της παράταξης.

Η πιο ουσιαστική όμως δραστηριότητα της Ε.Α.Κ.Π. το 2020 ξεδιπλώθηκε στις αρχές του χρόνου, όταν σήκωσε εντελώς μόνη της τον αγώνα της ενημέρωσης και των κινητοποιήσεων ενάντια στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με τον νόμο 4662/2020, για:

Την κατάργηση μετά από 25 χρόνια της πιο θεμελιακής κατάκτησης του κλάδου από το 1996 του  « ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥ » από τον τόπο συμφερόντων.

Την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας μέσω των προληπτικών επιφυλακών.

Τις αρνητικές ριζικές αλλαγές στην οργάνωση και τον προσανατολισμό της Πολιτικής Προστασίας της χώρας που ήδη άρχισαν σιγά - σιγά να εφαρμόζονται.

Αλλαγές που θα αποβούν σε βάρος του λαού, του δασικού πλούτου και των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ, σε ιδιώτες, σε εθελοντικές οργανώσεις και Μ.Κ.Ο. Παράλληλα με όλα αυτά μέσω της αξιολόγησης για την απόδοση έργου των πυροσβεστικών υπηρεσιών και του προσωπικού, θα προωθείτε η σταδιακή κατάργηση δομών του Π.Σ. και ως φυσική συνέπεια θα ακολουθούν οι μετατάξεις στους Ο.Τ.Α. κ.λ.π. καθώς και οι ενδεχόμενες απολύσεις προσωπικού.   

Την σημασία του τιτάνιου αγώνα που έκανε η Ε.Α.Κ.Π. για να μην περάσουν όλες αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές, θα έχουν την « ευκαιρία » να την αξιολογούν συνεχώς οι συνάδελφοι μέσα από την αρνητική εμπειρία που θα συσσωρεύουν όσο θα διαρκεί ο εργασιακός τους βίος!

Στην αντίπερα όχθη της σιωπής, της παραπληροφόρησης και των χειροκροτητών παρατάχθηκαν, μηδενός εξαιρουμένου, όλες οι άλλες παρατάξεις με προεξέχουσες τις διοικήσεις  της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων ενώσεων.

Όλοι αυτοί που μετά από ένα χρόνο εφαρμογής του Νόμου 4662/2020 ανακάλυψαν υποκριτικά όλα όσα έλεγε η Ε.Α.Κ.Π. και προέβλεπε ο νόμος εξ αρχής:

 Ότι μας φόρτωσαν αρμοδιότητες χωρίς μέσα και προσωπικό. Ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μόρια που δύο χρόνια τώρα έχουν φέρει σε απελπισία όσους διαπιστώνουν ότι αδικούνται κατάφορα. Για την διαρκή κινητικότητα με τις εξοντωτικές μεταθέσεις. Τις προληπτικές επιφυλακές  που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα κ.λ.π.!

Μέχρι εκεί όμως φτάνει η αντίδρασή τους! Στις υποκριτικές και ψεύτικες διαπιστώσεις!!

Γιατί το δια ταύτα, που χρόνια τώρα προτείνει η Ε.Α.Κ.Π. και δεν είναι άλλο από την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ως το μόνο εργαλείο των εργαζομένων για να βάλουν εμπόδια σε όλη αυτή την αδυσώπητη αντεργατική επίθεση, η σιωπή και η αδράνειά τους ήταν και συνεχίζει να είναι η μοναδική απάντηση στην κραυγή αγωνίας μας!   

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Ας μην γελιόμαστε όμως και για να πούμε, όπως λέει ο λαός μας, και του « στραβού το  δίκιο »! 

Όλοι αυτοί που έβαλαν πλάτη να πιάσουν πάτο τα εργασιακά μας δικαιώματα, έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, με πιο μεγάλη μάλιστα αυτοπεποίθηση από ότι πριν, από την στιγμή που η μεγάλη πλειοψηφία των πυροσβεστών με την ψήφο τους στα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων, τους έδωσε το απαραίτητο συγχωροχάρτι για να συνεχίσουν ακάθεκτοι να σιγοντάρουν την κυβερνητική πολιτική που μας καθιστά αργά αλλά σταθερά, σύγχρονους σκλάβους!       

Το γιατί οι συνάδελφοι έδωσαν ισχυρή πλειοψηφία στις δύο παρατάξεις που πρόσκεινται στην σημερινή κυβέρνηση την ΔΑΚΥΠΣ και τους ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, έχει την εξήγησή του.

Η ψήφο τους δεν αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης και αναγνώρισης της ανύπαρκτης συνδικαλιστικής τους δράσης, γιατί η μόνη καταγεγραμμένη και αδιαμφισβήτητη δράση τους είναι αυτή που αποτυπώνεται στις γλυκανάλατες φωτογραφίσεις τους με τα κυβερνητικά στελέχη και στα τρικ του άκρατου λαϊκισμού για θέματα εργασιακά και επικαιρότητας!

Θυμηθείτε τις ζητωκραυγές για την δήθεν δικαίωση του « αγώνα » για τα Β.Α.Ε. από τα στελέχη των ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,  που αποτελούν το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας.  Τις σειρήνες και τα παλαμάκια στους υγειονομικούς του ΑΧΕΠΑ, τις φωτογραφήσεις του προεδρείου εν ώρα  « σκληρής δουλειάς »  στο σωματείο και τόσα άλλα θεατρινίστικα!         

Είναι γεγονός ότι για την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που τους στήριξε, ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια (παρ’ ότι είχαν υπόψη τους τον ρόλο που έπαιξαν και ότι επιβεβαιώθηκε σε όλα η Ε.Α.Κ.Π. )  μήπως και τύχουν τις  « φιλεύσπλαχνης » προστασίας από τον Αρμαγεδδώνα της διαρκούς κινητικότητας, από όλους αυτούς που στην παρούσα φάση τους νοιώθουν « ισχυρούς »  αφού είναι οι σημερινοί κυβερνητικοί κολαούζοι στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που εγκατέλειψαν μαζικά τον άλλο εκπρόσωπο του κυβερνητικού συνδικαλισμού την Α.Ε.Π.Π. που όσο ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, έπαιζαν τα δικά της στελέχη τον ρόλο του ρουσφετολογικού μεσάζοντα.         

Αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο οι συνάδελφοι γιατί ακόμη δεν έχουν πιστέψει στις δικές τους δυνάμεις  και στην δυναμική του οργανωμένου αγώνα.

Γιατί  αγνοούν την αμείλικτη πραγματικότητα που έχει καταγραφεί από την συσσωρευμένη εμπειρία στο Π.Σ. δεκαετίες τώρα, ότι κανένα όφελος δεν έχει προκύψει ποτέ για όποιον μόνος του « βάζει » τον λαιμό του κάτω από το « μαχαίρι » του « δημίου » του.

Το μόνο που καταφέρνει είναι να επισπεύδει  αυτό που διακαώς θέλει να αποφύγει, από την στιγμή που δεν δημιουργεί με μαχητικό και μαζικό τρόπο εμπόδια στους σχεδιασμούς τους, αλλά αντιθέτως τους λύνει τα χέρια για να προχωρήσουν ακάθεκτοι με την στήριξη που του παρέχει.

Αποτελεί σημαντική επιτυχία της Ε.Α.Κ.Π. ότι υπό τις παρούσες συνθήκες και σε αντίθεση  με τις άλλες παρατάξεις εκτός κυβερνητικού τόξου, ήταν η μόνη που παρουσίασε αύξηση ψήφων!

 

 

Το γεγονός ότι μια σημαντική μερίδα συναδέλφων, σε μία περίοδο ισχυρής πόλωσης, απογοήτευσης, παραίτησης και έλλειψης πίστης στον οργανωμένο αγώνα, είναι σε θέση να διακρίνει την ήρα από το στάρι και το ποιοι πραγματικά παλεύουν για τα συμφέροντα τους, αγνοώντας τις έντονες προτροπές υπηρεσιακών και πολιτειακών παραγόντων για την στήριξη των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για την προοπτική του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος στο Π.Σ.    

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών παρουσιάζοντας σε εσάς τον πλούσιο και ουσιαστικό απολογισμό της δράσης της για το έτος 2020 σας καλεί να τον μελετήσετε και να βγάλετε συμπεράσματα για το ποιος υπερασπίζετε και διεκδικεί ουσιαστικά και με ανιδιοτέλεια τα δικαιώματά μας.

Δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να παλεύει για το δίκιο των αιτημάτων και για την επίλυση των προβλημάτων όλων των εργαζόμενων στο Π.Σ.

Συνεχίζουμε δυναμικά !!!  Συσπειρωνόμαστε με την Ε.Α.Κ.Π. !!!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια