Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Γιατί καθυστερεί ο 2ος Πυροσβεστικός Σταθμός


Στις 7 Φεβρουαρίου του 2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς με την ιδιότητα τότε, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα, είχε εξαγγείλει την ίδρυση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού, στην πόλη. Εχει συμπληρωθεί κάτι παραπάνω από ένας χρόνος, από τη δημόσια δέσμευση και οι διαδικασίες έχουν «παγώσει», παρά το γεγονός όπως είχε δημοσιεύσει η «Π»,  ότι εκείνο που απομένει είναι η υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος.

Η στασιμότητα  ροκαλεί προβληματισμό τη στιγμή μάλιστα που βάσει της νέας κατανομής της δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος Αχαΐας για το 2021, δεν προκύπτει αύξηση του προσωπικού. Επί του παρόντος λοιπόν, διαφαίνεται πως δεν μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού, καθώς το υπάρχον δυναμικό δεν επαρκεί για τη στελέχωση.

 

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Χαραμάδα αισιοδοξίας, αποτελούν οι τακτικές μεταθέσεις του προσεχούς Mαΐου, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει μεταβολή της κατανομής της δύναμης σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών ή πενταετούς υποχρέωσης.  Προσλήψεις που θα μπορούσαν να συνδράμουν επικουρικά, δεδομένου πως το οργανόγραμμα λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, προϋποθέτει τη στελέχωση από μόνιμο προσωπικό όλων των βαθμίδων.

«Εμείς συνδικαλιστικά συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ωστόσο υπάρχει καθυστέρηση σε σχέση με τη δέσμευση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης.

Η ΕΥΠΣΔΕΙΝ παρακολουθεί στενά το ζήτημα, έχοντας προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων στη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Σε πρόσφατη συνάντηση κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου με τον κ. Φερτάκη, υπήρξε η δέσμευση να τεθεί το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή, με την κατάθεση σχετικής ερώτησης.

 

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αναφορικά με τη στέγαση του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού, όπως είχε γράψει η «Π» έχουν προκριθεί δυο σημεία, με το δεύτερο να είναι το επικρατέστερο. Πρόκειται για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΠΥ στην πλατεία Πυροσβεστείου και στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου. Αλλωστε, η δημιουργία του Σταθμού, κρίθηκε αναγκαία και διεκδικήθηκε επί σειρά ετών, με το σκεπτικό της επιχειρησιακής κάλυψης των ανατολικών περιοχών της αχαϊκής πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων Ρίο, Πλατάνι, Σελλά κ.λπ.

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια