Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα καταγγελία για αστυνομική βία: Με σπασμένο χέρι μαθητής 13 ετών


Οκτώ και μισή το βράδυ, πάρκο Αγίου Αντωνίου, Λάρισα. Σύμφωνα με την καταγγελία γονέων και εκπαιδευτικών, μία παρέα πέντε 13χρονων μαθητών συζητά, όταν καταφθάνουν έξι ενήλικες με πολιτικά και μάσκες, τους ρίχνουν στο πρόσωπο το φως φακών και τους ζητούν να επιδείξουν τα χέρια τους. Τα παιδιά -όπως υποστηρίζουν- φοβήθηκαν ότι πρόκειται για ληστεία, καθώς οι ενήλικες δεν δήλωσαν την ιδιότητά τους, και προσπάθησαν να το βάλουν στα πόδια. 

Οι αστυνομικοί, όμως, φέρονται να έριξαν με τη βία στο έδαφος ένα 13χρονο και να του έσπασαν το χέρι, ενώ στη συνέχεια οδήγησαν όλους τους ανήλικους στο τμήμα, όπου έφθασαν οι γονείς και στο τέλος τους ζήτησαν συγνώμη, με τον τραυματία να πηγαίνει στο νοσοκομείο και να του τοποθετούν γύψο στο χέρι οι γιατροί.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διέταξε την καταγγελία να ερευνήσει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κάτι που σημαίνει ότι εάν αποδειχθούν ποινικές ευθύνες, τότε θα σχηματιστεί  δικογραφία σε βάρος των αστυνομικών, ενώ διατάχθηκε και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί σε πρώτο χρόνο παρουσίασαν στους ανωτέρους τους μία εντελώς διαφορετική εκδοχή.

Υποστηρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την ιδιότητά τους και ότι ανήκουν στη Δίωξη Ναρκωτικών. Για τον 13χρονο τραυματία λένε ότι μόνος του έτρεξε να φύγει μακριά τους και στην προσπάθειά του αυτή έπεσε και χτύπησε και ότι κάλεσαν από το σημείο στο τηλέφωνο τον πατέρα του. Μόνο όταν πήγαν στο τμήμα, δήλωσε ότι πονάει το χέρι του και, επειδή δεν είχε αυτοκίνητο η οικογένειά του, τον μετέφεραν με υπηρεσιακό όχημα στο νοσοκομείο, όπου πράγματι διεγνώσθη κάταγμα στο χέρι. Υποστηρίζουν δε, ότι καταγγελία δεν έγινε από τους γονείς του τραυματία, αλλά από γονέα 13χρονης, που ήταν παρούσα, και ότι σήμερα αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα ο πατέρας του τραυματία. 

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι θέμα τιμής, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια από το περιστατικό... Έλεος πια... Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως η αστυνομία κάνει μια συγκεκριμένη δουλειά η οποία, μας αρέσει ή όχι, περιλαμβάνει την χρήση σωματικής δύναμης σε αρκετές περιπτώσεις... Για όνομα του Θεού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ"... Χάνουμε το δάσος... Υπάρχουν περιστατικά που υπερβαίνουν τα όρια οι συνάδελφοι μας και είμαστε οι πρώτοι που τους καταδικάζουμε αλλά δε γίνεται μετά από κάθε προσαγωγή, σύλληψη ή έλεγχο να βγαίνει μια ανώνυμη ανακοίνωση (πάντα σε σελίδες τουλάχιστον προκατειλημμένες αρνητικά προς το σώμα) από κάποιο που άκουσε, έμαθε ή του είπαν κάτι, το οποίο θεωρεί καταδικαστέο και να γίνεται σημαία για να στολίζονται με κάθε λογής κοσμητικά επίθετα 55χιλιαδες άτομα... Να αρχίσουμε να λέμε όλους τους γιατρούς βασανιστές (και ελπίζω να είδατε το βίντεο που διέρρευσε), όλους τους σκηνοθέτες βιαστές κ.ο.κ.... Έλεος κάπου δλδ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άντε παλι εύχομαι να μην αληθεύει το καταγγελλόμενο περιστατικό Κανεις μας δεν θελει κατι τέτοιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλα μωρέ τώρα! Πώς κάνετε έτσι για ένα σπάσιμο! Σιγά μην τα έκαναν ΝΤΑ! Βούρας. Λάρσα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν δίνουμε λογαριασμό ε; Δεν δίνουμε λογαριασμό ε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Για όλα φταίει η αστυνομία" !!!!! Τι δεν καταλαβαίνετε, δεν θέλει ο "λαός" αστυνομία ,θέλει τον Κουφοντίνα υπουργό και τα κουφοντινάκια με στολή!!!!!! Μόνο τότε θα "δεχθεί" τον έλεγχο!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι να μην ειναι σληθεια η καταγγελία γιατι θα σου πω αν δίνουμε η όχι λογαριασμό άντε θα ξυπνήστε επιτέλους