Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη του Άρι Παπαζαχαρουδάκη στο omniatv


Καθώς μιλούσαμε με τον Άρη Παπαζαχαρουδάκη για τα πολύ πρόσφατα γεγονότα της απαγωγής του από αστυνομικούς με πολιτικά, της «υποδοχής» του στη ΓΑΔΑ, της τακτικής των πολύωρων εκφοβισμών και βασανιστηρίων με σκοπό να «σπάσει» και να «δώσει» ό,τι είχαν προκατασκευασμένο οι αρχές ως σενάριο, προκειμένου να δημιουργηθεί κάποιο κατηγορητήριο, θυμηθήκαμε πολλά πράγματα.

Και τα θυμηθήκαμε γιατί παρόμοιες αφηγήσεις έχουμε ακούσει ξανά και ξανά. Είτε σε πιο ήπια μορφή είτε σε μεγαλύτερη ένταση. Είτε πρόκειται για τις λεγόμενες «συνηθισμένες» συλλήψεις σε διαδηλώσεις, είτε πρόκειται για «εξαιρετικές» περιστάσεις, όπως ήταν η αντιφασιστική μοτοπορεία το 2012. Άγνωστοι, γνωστοί και φίλοι έχουν όλοι επαναλάβει το ίδιο μοτίβο συμπεριφοράς, τις ίδιες μεθόδους, το ίδιο modus operandi για την ένοπλη οργάνωση που ονομάζεται Ελληνική Αστυνομία.

Γι’ αυτό και κρατήσαμε ολόκληρη τη συζήτησή μας με τον Άρη στο βίντεο αυτής της συνέντευξης. Γιατί τίποτε δεν μπορεί να απομονωθεί και να αναφερθεί απλά ως ένα μεμονωμένο στοιχείο. Η ιστορία μιας οργανωμένης επιχείρησης βασανισμού μπορεί να ειπωθεί μόνο ως αυτό που είναι, μια ιστορία στο σύνολό της.

Ήταν επιλογή του Άρη να μην επιδείξει στην κάμερα τους τραυματισμούς από τα χτυπήματα των αστυνομικών, παρ’ όλο που είδαμε το μελανιασμένο του πόδι και τον τρόπο που περπατούσε. Ωστόσο, τα χτυπήματα είναι εκεί. Και οι βασανιστές είναι εκεί. Και οι προφυλακισμένοι με περιστασιακές ενδείξεις για τον – όπως φάνηκε – όχι και τόσο σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, παραμένουν προφυλακισμένοι χωρίς στοιχεία.

 

Λουκάς Σταμέλλος & Αντώνιος Δημόπουλος

https://omniatv.com







Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βασανισμένη ψυχούλα..
Ο χρήστης Unknown είπε…
Για γέλια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η τελευταια παραγραφος τα λεει ολα... ενα τραγικο αρθρο.... αμα ειχε τραυματα κλπ κλπ θα ταν σε ταμπελα οχι σε φωτο... Α σιαπερα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτος βασανιστηκε αλλα δεν ειναι χτυπημενος ουτε ζητησε να παει στο νοσοκομείο ούτε το ειπε στον εισαγγελέα και τον ανακριτη;; Μαλιστα..καλο το παραμύθι αλλα δεν εχει δράκο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην βιάζεστε μην τρέχετε αφήστε να βγει το πόρισμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Ήταν επιλογή του Άρη να μην επιδείξει στην κάμερα τους τραυματισμούς από τα χτυπήματα των αστυνομικών, παρ’ όλο που είδαμε το μελανιασμένο του πόδι και τον τρόπο που περπατούσε. Ωστόσο, τα χτυπήματα είναι εκεί. Και οι βασανιστές είναι εκεί. Και οι προφυλακισμένοι με περιστασιακές ενδείξεις για τον – όπως φάνηκε – όχι και τόσο σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, παραμένουν προφυλακισμένοι χωρίς στοιχεία."
Α ρε ΑΡΗ επαναστάτη!!! Σφίγγει τα δόντια ο αγωνιστής και δεν αφήνει να φανούν οι πληγές του, για να μην πέσει το φρόνιμα των άλλων αγωνιστών και κάποιοι καλοπροαίρετα λέτε τα δικά σας...
Κρίμα ειλικρινά... ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΊΣΑΣΤΕ ΑΡΗΔΕΣ ΡΕ!!!
Προτείνω άμεσα: Αντικατάσταση του Θεού Άρη σε οποιαδήποτε μορφή του με τον αγωνιστή!!!
Ερώτηση: Πες την αλήθεια, τα αυγα στις μασχάλες ήταν μελάτα ή σφίχτα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγκινητικό, ανθρώπινο, υπέροχο. Δεν υπάρχουν λόγια, πραγματικά. Για Πούλιτζερ το λιγότερο. Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το να φιλοξενειτε ανθρωπους που σχολιαζουν με ρατσιστικο τροπο καθυβριζοντας θρησκευτικα συμβολα και οχι μονο σας βρισκει συμφωνους;Αν ναι συνεχιστε ετσι εκτος κι αν γινεται για να ενθαρρυνει τους επισκεπτες της ιστοσελίδας ωστε να παραμενουν σε αυτη κανοντας σχολια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία σχόλια !!!!!! Ευτυχώς είστε λίγοι κ θλιβεροί τίποτα άλλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Του έσβηναν τσιγάρα στο πρόσωπο απλα ηταν ηλεκτρονικά γιαυτο δεν φαίνονται τα σημάδια καταλάβατε τώρα φασιστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξυπνήστε ρε συνάδελφοι εμείς θα χάσουμε από όλους. Εμείς δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που δε νοιάζονται για τπτ είμαστε αστυνομικοί διαφέρουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχχχ τι τράβηξε το παλληκάρι, συγκινήθηκα.