Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παράνομο και επικίνδυνο το μεταλλικό γκλoπ του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη


Όχι απλά παράνομο, αλλά επικίνδυνο για πρόκληση σοβαρών τραυμάτων, ακόμη και θανάτου, χαρακτήρισαν το πτυσσόμενο μεταλλικό γκλoπ που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός  της ΔΙ.ΑΣ. κατά πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στελέχη της Αστυνομίας.

 

«Πέραν του ότι δεν προβλέπεται στον υπηρεσιακό εξοπλισμό, είναι και παράνομο ως αντικείμενο. Εμπίπτει στον Νόμο περί παράνομης οπλοφορίας και απαγορεύεται η κατοχή του και από αστυνομικούς και από πολίτες», ανέφερε επί λέξει παλιός και έμπειρος αξιωματικός στο sputniknews.g.

 

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που προφανώς θα ερευνηθεί από την Εισαγγελική διερεύνηση των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, που διατάχθηκε σήμερα το πρωί και ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη. Παράλληλα βέβαια θα καταθέσουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και ήδη έχουν μιλήσει επώνυμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Το γεγονός της κατοχής και της χρήσης παράνομου εξοπλισμού, μαζί με τις ακραίες και βίαιες αντιδράσεις αστυνομικών, όπως αυτές καταγράφηκαν χθες,  έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αφού πλέον τίθεται θέμα ελέγχου και διαχείρισης τους από τους ανώτερους αξιωματικούς που δίνουν τις εντολές και συντονίζουν την κάθε δράση τους από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

 

Παράλληλα άλλα στελέχη της Αστυνομίας επαναφέρουν τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κατά την πρόσληψη των 1.500 Ειδικών Φρουρών που στελέχωσαν την ΔΙ.ΑΣ. και την ΔΡΑΣΗ, και οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ελάχιστα, χωρίς, όπως λένε τα στελέχη αυτά, να αποκτήσουν αστυνομική συνείδηση της

notia.gr







Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Νικος είπε…
Αυτή τη στιγμή που γίνεται μάχη στη Ν. ΣΜΎΡΝΗ υποθέτω ότι ο πολυπειρος αξιωματικός είναι στην πρώτη γραμμή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά θα έχουμε τώρα δυστυχώς
Ο χρήστης Γιώργος είπε…
Και είναι και άσχετος γιατί πτυσσόμενες μεταλλικές αστυνομικές ράβδους έχουν παραλάβει νόμιμα οι συνοριακοί στην βόρεια Ελλάδα από την ΕΛΑΣ έπειτα από διαγωνισμό.δεν είναι παράνομες η ΕΛΑΣ έχει δώσει και προδιαγραφές αγοράς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρα στην πολυθρόνα του βλέπει τα επεισόδια και εκτιμά την κατάσταση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παλιέ και έμπειρε πλην-αδελφε σε πολλές ευρωπαϊκές αστυνομίες επιτρέπεται. Εκεί όπου έχουν σωστά και σταθερά πρωτόκολλα. Απλά εδώ στο Ελλαδισταν ακόμα νομίζεις ότι με το καουτσούκ μπορείς να κάνεις δουλειά. Α... Ξέχασα πες τα ίδια τωρα στα παιδιά που δουλεύουν σε υπηρεσίες όπως η Δράση ή η Δίας. Αλλά λογικά θα είσαι κάπου κρυμμένος οπότε άντε γεια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στήν πρώτη γραμμή είναι σίγουρα αλα έξω απο κανένα βουλευτικό γραφείο για να εξασφαλήσει το μέλον του.Εδω ελλάδα κρίμα ο κουφοντίνας και οι αναρχικοί στο ανάθεμα ο αστυνομικος.αλα όταν εχουμε πύλιους γούσιδες αξιωματικός και παρτάκιδες τεμπελόσκυλα συνδικαλιστές τι περιμένουμε.
Ο χρήστης JIM είπε…
Δεν μας λέει ο αξιωματικός που έιχε υπηρετήσει, τις γνώσεις τις οποίες επικαλείται και με ποια ιδιότητα έχει αποκτήσει την εξειδίκευση επί του θέματος?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο παλιός έμπειρος χωροφύλακας,γιατί τέτοιου πρόκειται, πρέπει να ενημερωθεί ότι ο εξοπλισμός αυτός χορηγήθηκε από την υπηρεσία, γιατί πάνω στις μηχανές με δυο άτομα και ράβδους καουτσούκ δεν κάθεσαι.Οποτε ας απολαύσει τη σύνταξη του και ας αφήσει αυτούς που δίνουν καθημερινά πολύπλευρη μάχη να κάνουν τη δουλειά τους. Τις εξυπνάδες του στο σπίτι του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πείτε του ρουφιάνου,παλιού και έμπειρου αξιωματικού να πάει να γ@μ@θεί...😡😡😡
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι άσχετος με νομοθεσία. Εμπίπτει λέει στο νόμο για παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία . Μα πόσο άσχετος μπορεί να είναι; Όταν μπήκε στην αστυνομία δε του είπαν ότι ο αστυνομικός μπορεί να οπλοφορεί. Δηλαδή θα του ασκηθεί ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία - οπλοχρησία του αστυνομικού που χρησιμοποίησε τη ράβδο; Δεν υπάρχουν υπηρεσιακές προδιαγραφές στις αστυνομικές ραβδους. Δεν προβλέπεται από κανένα κανονισμό. Είναι αστυνομική ράβδος. Τη χρησιμοποιείς όταν δέχεσαι ανάλογη επίθεση όπως χρησιμοποιείς το όπλο για συγκεκριμένους λόγους βάσει και του σχετικού νόμου αλλά και του ποινικού κώδικα που του συνιστώ να διαβάσει αν θελει να λέγεται αστυνομικός. Αφού λοιπόν λέει ότι είναι παράνομο να μας πει ποιος συγκεκριμένα νόμος το απαγορεύει αφού είναι τόσο διαβασμένος.