Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H EΣΗΕΑ για τα εξώδικα σε Εφημερίδα των Συντακτών και Documento


Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα εξώδικα προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» 
και το «Documento» υπογραμμίζει ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία και να δίνουν φωνή στους πολίτες, ειδικά όταν επωνύμως καταγγέλλουν φαινόμενα κρατικής αυθαιρεσίας.
 Είναι χρέος της ΕΛ.ΑΣ και της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις επώνυμες καταγγελίες και όχι αστυνομικοί με εξώδικα να εγκαλούν εφημερίδες επειδή τις δημοσίευσαν, ούτε να υποδεικνύουν στους δημοσιογράφους πως να κάνουν τη δουλειά τους. 7

Τα αστυνομικά όργανα πριν κάνουν υποδείξεις για την δημοσιογραφική δεοντολογία θα ήταν καλύτερο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι απομονώνουν και καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ








Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ακουσαμε κ αυτο..οι αστυνομικοί συμφωνα με την ΕΣΗΕΑ δεν εχουν συνταγματικα δικαιωματα οταν θίγονται οπως οι υπολοιποι πολίτες..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε οι δημοσιογράφοι να λένε τότε στους αστυνομικούς πως να κάνουν τη δουλειά τους. Επίσης εκεί που λέει ότι η αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία έπρεπε να γράφει "προσπαθούν να ελέγχουν την εξουσία", Όχι με την ελεγκτική εννοια αλλά μ αυτή που καταλαβαίνουμε όλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε καιρούς έντονων αντιθέσεων όλοι ξεβρακώνονται ανερυθρίαστα. Ειδικά οι συνδικαλιστές. Άπλετο γέλιο και τίποτα άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πότε υφίσταται θεσμοθετημένη εξουσία των δημοσιογράφων να "ελέγχουν" οποιαδήποτε άλλη εξουσία;Το ΕΣΗΕΑ πέφτει σε ατόπημα με τέτοιες πρόχειρες εκφράσεις...
Φυσικά είναι και είναι θεμιτό να προβάλλεται χωρίς καμία προκατάληψη η αλήθεια.Η προβολή και δημοσιοποίηση της αλήθειας είναι αυτό που θα οδηγήσει δυνητικά σε έλεγχο, από αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα του κράτους και μόνο από αυτά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η απάντηση είναι στην iefimerida Πολιτική 19/3/2021 στο άρθρο του Τάκη ΛΑΖΑΡΙΔΗ ,λέει όλη την αλήθεια,ξεφτιλίζει το αφήγημα περί δήθεν αστυνομοκρατίας. Οσοι δεν το διάβασαν αξίζει να μάθουν τι λέει ένας αγωνιστής της αριστεράς.ΝΑΊ υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά βίας στην αστυνομία, αλλά οχι αυτό που κατασκευάσανε κάποιοι, γιατί έτσι τους βολεύει.ΤΈΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αγαπητό ΔΣ να γνωρίζετε ότι οι καταγγελίες γίνοται στον εισαγγελέα και πουθενά αλλού...