Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ μιλά για στρατηγούς, ΔΙΑΣ, covid και ευθύνες - "Κουράστηκα να βλέπω πως χρησιμοποιούν την άμεση δράση..."


Αξιωματικός της αστυνομίας με μήνυμα στο bloko.gr, θέτει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αστυνομία και με τους στρατηγούς. Αυτούς τους άβουλους και μοιραίους.

Για λόγους που όλοι αντιλαμβάνονται, τροποποιήσαμε το κείμενο, το οποίο είναι μια αυθόρμητη έκθεση και παράθεση των τραγικών για την ποιότητα και την ηθική της ευθύνης των ανθρώπων που ηγούνται των αστυνομικών και που μπροστά στη νομοτέλεια της ιδιοτέλειας τους, δεν βλέπουν ούτε αστυνομικό, ούτε πολίτη.

Αλλά καλύτερα, ας μη τα λέμε εμείς. Διαβάστε το νόημα και την ουσία του κειμένου.
 
Γιώργο μου καλησπέρα....
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ το τελευταίο άρθρο σου για τους Στρατηγούς...Πριν περίπου τρεις μήνες, ίσως και λίγο παραπάνω σε μια συγκέντρωση (το γνωρίζω πού καλά αυτό) ρωτήθηκαν οι μικροί αξιωματικοί και δει οι παλαιοί και όλοι ήταν κάθετα αντίθετοι στο να μπει η ΔΙΑΣ στο παιχνίδι του
Covid. Κι αυτό γιατί θα χανόταν αφενός η άμεση αστυνόμευση της εγκληματικότητας (κλοπές, ληστείες κτλ), αφετέρου αυτό που πολύ εύστοχα αέεφερες. Το καλό όνομα της ΔΙΑΣ που έχει χτιστεί με αίμα ,στα μάτια των πολιτών...

Ευτυχώς αρχικά αλλα δυστυχώς για πολύ μικρό διάστημα , εισακούστηκαν για περίπου 15 ημέρες. Μετά όμως όλα άλλαξαν, με τη δικαιολογία πως οι λοιπές υπηρεσίες ήταν ανεπαρκείς (αυτή ήταν η δικαιολογία) έβαλαν τη ΔΙΑΣ στο παιχνίδι... Θεωρητικά για μεμονωμένα άτομα.. Στις πλατείες και σε μεγάλους συνωστισμούς θα ήταν άλλες υπηρεσίες...(Έτσι τους είπαν)...
 
Οι μικροί και παλαιοί όμως αξιωματικοί, είχαν και πάλι αντίθετη άποψη, αλλά δεν τους άκουγε κανείς.  Αντέδρασαν με πλάγιους τρόπους, όπως πολύ καλά γνωρίζω. Δυστυχώς όμως η ανεπάρκεια δυνάμεων και ίσως και η αποτελεσματικότητα της ΔΙΑΣ στο να φέρει εις πέρας την αποστολή χωρίς να προκαλούν, βασιζόμενοι επιπλέον στον επαγγελματισμό τους και παράλληλα στο καλό όνομα τους και το σεβασμό που τους έδειχναν οι πολίτες, πήραν πλήρως ΚΑΙ τον covid...Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λάθος....Οι μικροί και παλαιοί αξιωματικοί, ήταν όπως φαίνεται πολύ μικροί για έχουν άποψη στα μάτια των στρατηγών, αλλά κανείς από αυτούς δεν παίρνει τώρα την ευθύνη πάνω του, όπως έγραψες..

......Τέλος εάν έχει κάποια σημασία, να σου πω ότι ο συγκεκριμένος που έχει το γκλοπ και βαράει ήταν ανέκαθεν προβληματικός...

Ξέρω ότι με εκτιμάς ιδιαίτερα... Θα σε παρακαλέσω λοιπόν, εάν και το έκανες ήδη με το άρθρο σου, να επισημάνεις τους πραγματικούς υπεύθυνους...
Δεν ξέρω γιατί στα είπα όλα αυτά...
 
Ίσως γιατί μετά από τα τόσα πολλά χρόνια που είμαι στην αστυνομία να κουράστηκα να την βλέπω να την χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και μετά να αποποιούνται τις ευθύνες τους...
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου...









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αξιολόγη η τοποθέτηση του εν λόγω αξιωματικού.Θετει ακριβώς το τι επικρατεί.Θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι ο εν λόγω συνάδερφος με το γκλομπ από τη στιγμή που ήταν προβληματικός έπρεπε να τον έχουν απομακρύνει.Δεν θα αναφερθώ εάν έχει περάσει από ψυχολογική εξέταση αλλά από τη στιγμή που τον ξέρανε τι είναι έπρεπε να είχε ήδη φύγει.Τωρα ας πράξει τα νόμιμα το πειθαρχικό συμβούλιο.Αρκετα μας έχουν στοχοποιήσει το τελευταίο διάστημα όλοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ κύριε Συνάδελφε. Αυτά που γράφεις είναι απολύτως λογικά. Να τα δούμε ΟΜΩκι από μια διαφορετική άποψη;
Να φτιάξουμε μια αστυνομία 2 ταχυτήτων: Αυτή που θα εκτελεί εργα ΑΡΕΣΤΑ στον κόσμο και αυτή που θα εκτελεί μη αρεστα στον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα και αποδότητκότητα σας στηρίζετε στην αγαπη του κόσμου; Το γνωρίζεις πολύ καλά που αυτός που είναι στα ΜΑΤ και τον βρίζουν την άλλη μέρα παίρνει μεταθεση και παέι σε γραφείο όπου είναι ο πιο αγαπητός στον κόσμο αστυνομικός γιατί από το πόστο του εχει δυνατότητα να εξυπηρετεί.
Αρα τι μας λες; Ασε την ΔΙΑΣ, μην ανακατευονται με ελέγχους COVID (για να μην τους βρίζει ο κόσμος) και άσε τους αστυνομικούς των Τμημάτων να τα κάνουν αυτά, να βρίζουν αυτούς. Δημιουργεις ενα δίπολο, ο καλός κι ο κακός.
Και επειδη υπηρετώ στην Ασφαλεια. Είναι δουλειά του αστυνομικού με πολιτικά να κάνει ελεγχους COVID; Οχι βεβαια. Πλην όμως βγαίνουν περιπολίες covid ασφαλείας. Εκεί είναι ακόμα μεγαλύτερο το λάθος. Και πολλά αλλα που κάνει ο αστυνομικός της ασφαλειας που καμμια σχεση εχουν με το αντικείμενο του.
Για να μην ξεφευγουμε όμως.
Το επιχείρημα σου "μην τους βάλουμε να κάνουν αυτό γιατί θα χάσουμε το καλό χτισιμο της σχεσης με τον πολίτη" είναι τουκλάχιστον αήθες από συναδελφική και δεοντολική αποψη. Συντηρεί ενα κλίμα διχασμού και διαίρεσης ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ότι αυτοί είναι καλοί αστυνομικοί, μας λύνουν τα προβλήματα και οι άλλοι είναι τα γίδια.

Και για το αν είστε αρεστοί, εχεις δίκιο. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αχ καημένε,και που να δεις πως χρησιμοποιούν την Τάξη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δικιο εχεις σε αυτα που λες , ο λογος που δεν τους εχουν δωσει μπλοκακι κοκ ειναι για την εικονα τους , και οι καθε λογης ελληναρες οδηγοι κανουν οργια μπροστα στα ματια τους και αυτοι εχουν τα χερια δεμενα.
Και με την ευκαιρια να θιξω ενα αλλο θεμα , επειδη ειμαι 15 χρονια στην Αττικη σε α.τ. , ποτε επιτελους θα συννενοουνται τα κεντρα μεταξυ τους; εχει τυχει να πηγαινουμε σε ε8 ταυτην , και το οχημα ασφαλειας και ακομα περισσοτερο της τροχαιας που ηταν πλησιον πετουσαν χαρταετο , και πολλα πολλα ακομα τραγελαφικα.