Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτρος Βροτσάκος: Ψυχιατρική εξέταση ατόμου αλλά με κατά το λιγότερο δυνατή έκθεση των συναδέλφων στον covid-19


Κείμενο του Πέτρου Βροτσάκου, συνδικαλιστή αστυνομικού: Θα ήθελα να επισημάνω ένα μείζον θέμα όσο αφορά μια υπηρεσιακή ενέργεια που καλούνται καθημερινά οι συνάδελφοι των αστυνομικών τμημάτων να διεκπεραιώσουν. Η κατόπιν εισαγγελικής εντολής "ψυχιατρική εξέταση ατόμου" με συνοδεία από συναδέλφους του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος. Θα έπρεπε να εξασφαλίζετε η κατά το λιγότερο δυνατή έκθεση των συναδέλφων στον covid-19.

Πέρα από τα μέτρα προστασίας κατά την μεταφορά ή την παραμονή του αστυνομικού προσωπικού στον χώρο εξετάσης του ασθενούς, θα πρέπει να ζητηθεί από την φυσική ηγεσία να εξαιρούνται τα νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως "νοσοκομεία αναφοράς covid-19". Οι λόγοι πιστεύω είναι ευνόητοι καθώς η παραμονή των συναδέλφων για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του νοσοκομείου που εισάγονται κ νοσηλεύονται κρούσματα του φονικού ιού δεν ενδείκνυται (καθως το ιικό φορτίο είναι μεγαλύτερο)τόσο για τους ίδιους όσο και για το οικογενειακό ή επαγγελματικό περιβάλλον τους. Τα μέτρα προστασίας φυσικά δεν εξασφαλίζουν το 100% ως προς την προστασία τους κ αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει μετάδοση του ιού σε ένα αστυνομικό τμήμα.... Αλλά και στα ομορα τμήματα αφού υπάρχει συνεργασία. Οπότε η εξαίρεση πρέπει να γίνει άμεσα .

 

Υ.Γ το κείμενο αυτό το έγραψα προχθές με σκοπό να το προωθήσουμε ως παράταξη στην ΔΑΒΑΑ. Πλην όμως μόλις χθες επαληθεύτηκα δυστυχώς καθώς κοινή περιπολία των Α.Τ Γέρακα-Παιανίας μετέφεραν άτομο για ψυχιατρική εκτίμηση στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί μετά από διπλό τέστ το άτομο βρέθηκε θετικό στον κορονοιό! Αργότερα κατά τη χαρτογράφηση της αναζήτησης με ποιούς είχε έρθει σε επαφή!Βρέθηκε ότι ο πατέρας του νοσούσε από covid 19! Κανείς δεν είχε ενημερώσει γι'αυτο την υπηρεσία που έκανε τη μεταφορά! Με αποτέλεσμα οι δύο συνάδερφοι να πρέπει να μπουν σε καραντίνα.. Πού όμως; Στις οικείες τους.. Χωρίς να ρωτήσει κανείς αν κάποιο μέλος της οικογένειας τους είναι σε ευπαθή ομάδα; Όπως δεν τους ρώτησε κανείς αν μπορούν να τους στείλουν κάπου εκτός οικίας.. Αφού δεν έχει φροντίσει κανείς να υπάρξει κάποιος χώρος που να φιλοξενεί αυτού του είδους τις καραντίνες!!

 

ΒΡΟΤΣΑΚΟΣ Πέτρος

Μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια