Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιχείρηση ‘’CANNABIS VIRUS’’ - 25 συλλήψεις από το Τ.Α. Χαλκίδας - Οι ''κερατάδες'', ο ''Μπερίσα'' και οι ''καραμέλες''


Οι αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση σε Εύβοια, Αθήνα, Πειραιά, Κρήτη και Σέρρες και πέρασαν χειροπέδες σε 25 άτομα.

H συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας και το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συμμετοχή όλης της αστυνομικής δύναμης αυτού (συμπεριλαμβανομένων και των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε.) και την συνδρομή των Γ’ και Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. των Αστυνομικών Τμημάτων Ιστιαίας και Αλιβερίου Ευβοίας αντίστοιχα, λοιπών αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, καθώς επίσης των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ηρακλείου Κρήτης και Σερρών. Επιπλέον, για τις ανάγκες της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν τέσσερις (4) σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.


Α Εγκληματική ομάδα

Η δράση της χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου του 2020. Τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση (αλλά και καλλιέργεια) κυρίως ακατέργαστης κάνναβης, σε εξαρτημένους χρήστες των ευρύτερων περιοχών της Χαλκίδας και της Ερέτριας Ευβοίας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

 

Όπως προέκυψε, είχαν αναπτύξει μεγάλο δίκτυο διακίνησης, αποτελούμενο από συγκεκριμένο «πελατολόγιο», ενώ για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, χρησιμοποιούσαν τα ιδιωτικά τους οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες).

 


Β Εγκληματική ομάδα

Συνελήφθησαν έξι φοιτητές του ΤΕΙ Ηρακλείου οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιανουάριο καλλιεργούσαν κάνναβη με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας. Διακινούσαν την κάνναβη τόσο στους χώρους του πανεπιστημίου σε άλλους φοιτητές αλλά και σε χρήστες.

 

 Γ Εγκληματική ομάδα

Στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκε στον Πειραιά υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με εκατοντάδες δενδρύλλια. Συνελήφθησαν οδηγοί ταξί oι οποίο εκμεταλλεύονταν την επαγγελματική τους ιδιότητα καθώς μπορούσαν να μετακινηθούν με τα οχήματα τους και έδιναν κάνναβη σε άλλους οδηγούς ταξί και πελάτες.


 Tα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για την κάνναβη χρησιμοποιούσαν τις λέξεις Καφεδάκι, Κέρατο, Παϊδάκια, Μπριζόλα και Τσαρδί. Όταν αναφέρονταν στους αστυνομικούς έλεγαν κερατάδες και φίλοι. Για την κάνναβη από την Αλβανία έλεγαν μπερίσα και μπέρι. Για τα ναρκωτικά χάπια κέρατο και καραμέλα ενώ για την ποσότητα της κάνναβης έλεγαν μέτρα ή χιλιόμετρα.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια