Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια απάντηση στην κ. Νοτοπούλου για τον στρατό κατοχής


Η απάντηση αυτή, δεν αφορά στους συστηματικούς αναγνώστες του bloko.gr, αλλά στους κατά ειδική περίσταση και συγκυρία όπως προφανώς και μεταξύ άλλων η κ. Νοτοπούλου και οι συνεργάτες της.

Πριν να πάμε στην ουσία του ζητήματος, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι το bloko.gr δεν υπήρξε ποτέ ακόλουθος ή πραιπόζιτο καμίας λίστας Πέτσα, ούτε κανενός Παππά (προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοούμε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ).
 
Στο bloko.gr οι συστηματικοί αναγνώστες και επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και επί εποχής Ν.Δ., όπως σε όλες τις εποχές διακυβερνήσεων, έχουν μάθει να διαβάζουν ρεπορτάζ και αναλύσεις που εκφεύγουν σε χαοτικά όρια από την ενημέρωση των προπαγανδιστικών κατά καιρούς κυβερνητικών επιτελείων, που υιοθετούν τα λεγόμενα συστημικά μέσα και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής, ιντερνετικής πληροφόρησης και ου μη μόνον, που συντάσσονται ευθέως με τις κυβερνητικές θέσεις και με τα επαίσχυντα nοn paper.
 
Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος του αποκλεισμού μας από τις λίστες, το οποίο ειλικρινά δεν μας απασχολεί. Γιατί θεωρούμε κυρίαρχη ευθύνη μας την ενημέρωση για την ενημέρωση και όχι δια της ερζάτς ενημέρωσης τον συνειδητό αποπροσανατολισμό για την ιδιοτέλεια.
 
Πάμε τώρα στην καθεαυτή ουσία της ανακοίνωσης της κ. Νοτοπούλου. Από πού και πώς προκύπτει η παραλλαγή του νοήματος; Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει τί εννοεί με τον όρο στρατός κατοχής, άμεσα συνυφασμένο με την αστυνομία και τον αστυνομικό, ζήτησε -όχι ρητά πάντως- εκλογές. Δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε σε καμία περίπτωση ανασκευή, τροποποίηση ή κάτι διαφορετικό.
 
Επίσης, η εκπομπή μεταδόθηκε την Κυριακή. Εμείς περιμέναμε μέχρι την επόμενη ημέρα πριν να προχωρήσουμε σε απλή αναδημοσίευση με τίτλο αναπαραγωγής και μόνο το βίντεο, χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, καθώς αφενός περιμέναμε μια ανακοίνωση διορθωτική του λόγου και της ερμηνείας από την κ. Νοτοπούλου, αφετέρου αφήσαμε απερίσπαστο το αναγνωστικό κοινό να δώσει τη δική του ερμηνεία για ποιος λέει τί και κυρίως για το ποιος εννοεί τί.
 
Το πρώτο το είδαμε και το δημοσιεύσαμε αρκετά μεταχρονολογημένα, χωρίς και πάλι να διευκρινίζεται σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης το πνεύμα και η ουσία της δήλωσης περί στρατού κατοχής, το δεύτερο πάλι το αντιληφθήκαμε σε ότι αφορά τη διερμηνεία της δικής της αρχικής δήλωσης και της αποφυγής διευκρίνισης στη δευτερολογία, μέσα από τα σχόλια των αναγνωστών.
 
ΥΓ: Δεν υιοθετούμε τις αναφορές περί των αστυνομικών συνοδών, καθώς για εμάς προέχει η ασφάλεια του οποιουδήποτε πολίτη ή πολιτικού που αισθάνεται για τον οποιονδήποτε λόγο ότι απειλείται. Αντιστεκόμαστε μόνο όταν ο αστυνομικός συνοδός μεταχειρίζεται ως κοινό γιουσουφάκι, ή όταν ο αστυνομικός συνοδός χρησιμοποιείται ως αντικείμενο κοινωνικής καταξίωσης.
 
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ   





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το έχω γράψει και παλιότερα... Τι ασχολείστε με τον ΡΆΝ-ΤΑ-ΠΛΑΝ του σύριζα, τζάμπα ξοδεύετε τον χρόνο σας.... Μόνο για σκούπα-μάπα είναι για τίποτα άλλο....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το λέει στο 04:38.Ούτε τη λεβεντιά να το παραδεχθεί δεν έχει.