Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ για την αφίσα των νοσοκομειακών γιατρών


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας

Κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη έκπληξη αντικρύσαμε εχθές μία αφίσα (πατήστε εδώ) της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), με την οποία καλούσε τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 17/03 στην πλατεία Συντάγματος και το κάλεσμα αυτό συνοδευόταν από ένα σκίτσο, το οποίο θεωρούμε παραπλανητικό, προσβλητικό και άκρως διχαστικό. Σε αυτό απεικονίζονται δύο (2) ένστολοι, παραπέμποντας προφανώς σε αστυνομικούς λειτουργούς, οι οποίοι κρατούν καθηλωμένη στο έδαφος μία γυναίκα, η οποία φοράει στολή που παραπέμπει σε ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό.

Το εκπεμπόμενο μήνυμα, εργαλειοποιώντας την επικαιρότητα,  στοχεύει καταφανώς στο να επιδείξει ότι οι αστυνομικοί ασκούν βία στο ιατρικό προσωπικό της χώρας, μιας και η ανωτέρω Ομοσπονδία αποτελεί όργανο έκφρασης των νοσοκομειακών ιατρών.  

Αυτή τη δύσκολη ώρα, όπου η πανδημία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, οι μόνοι, οι οποίοι στέκονται ανάχωμα στην εξάπλωση και διάδοση του φονικού ιού, είστε εσείς ως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Θεωρούμε πως εσείς και εμείς είμαστε στα ίδια χαρακώματα, αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από πλευράς του, τον ίδιο εχθρό. Είναι λοιπόν πολυτέλεια κάποιοι να προσπαθούν, εμπλέκοντας τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητές τους, να δημιουργήσουν κλίμα εχθρότητας μεταξύ μας. Πόσο μάλλον, όταν δεν έχουν υπάρξει καταγγελίες που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, ούτε κατ’ ελάχιστον.

Είμαστε υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού-ιατρικού προσωπικού της χώρας και για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Άλλο τόσο υπερήφανοι όμως είμαστε για το προσωπικό μας, το οποίο έχει επιφορτιστεί, αποκλειστικά μόνο του, από όλο το δημόσιο τομέα, με την τήρηση όλων των μέτρων και ρυθμίσεων στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μειώνει τη σημασία του έργου μας και κυρίως να προσβάλει χυδαία και απροκάλυπτα τον Έλληνα Αστυνομικό, όπως επιχειρεί η αφίσα αυτή.

Επειδή αποτελείτε το κορυφαίο συλλογικό όργανο των Ελλήνων ιατρών νοσοκομειακών και μη, απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου να ζητήσουμε όπως λάβετε θέση για την προσβλητική, για το αστυνομικό λειτούργημα, εν λόγω αφίσα της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Σας καλούμε λοιπόν να καταδικάσετε απερίφραστα και κατηγορηματικά την απαράδεκτη ενέργεια αυτή, αιρόμενοι στο ύψος το οποίο επιβάλει η πανεπιστημιακή σας μόρφωση και το υψηλό επιστημονικό σας επίπεδο. 












Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν είναι δυνατόν και στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.
οι κομμουνιστές κάνουν κουμάντο; Έλεος!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
που είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, να πάρουν θέση και να ενημερώσουν τους πολίτες για όλα αυτά; Όλοι μας πρέπει να απαιτήσουμε από όλους να τοποθετηθούν σχετικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποιος θελει αναρτα οτι θελει περνωντας στον λαιμο του ολους
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μήπως σύλληψη συναδέλφου τους για φακελάκι; Έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι γνωστό ότι μεγάλος αριθμός γιατρών του δημοσίου κινείται στα όρια της νομιμότητας. Και επειδή νοιάζονται τόσο πολύ τον πολίτη ας κάνουν κάτι για τα φακελάκια των συναδέλφων τους και μετά το συζητάμε. Βέβαια η ντροπή είναι άγνωστη λέξη όταν ο συνάδελφος σου βάζει στην τσέπη φακελάκια και εσύ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, κατά τα άλλα αγώνες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμείς τους γιατρούς τους νοσηλευτές και όλους όσους εργάζονται στον τομέα της υγείας τους και εργάζονται νυχθημερόν και με αυταπάρνηση για να αντιμετωπίσουν την πανδημία και να βοηθήσουν όλους τους ανθρώπους που χρειαζόμαστε την βοηθειά τους, τους επαινούμε και τους στηρίζουμε ηθικά και λέμε μπράβο και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε και ξέρουμε πως η πλειοψειηφεία μας στηρίζει και αναγνωρίζει την δική μας προσφορά στην κοινωνία και τον πολίτη. Κάποιοι στα διοικητικά συμβούλια που αποφασίζουν έτσι , είναι δικαίωμα τους , αλλά αυτο δεν αλλάζει την πραγματικότητα, που είναι ο αμοιβαίος σεβασμός γιατρών και αστυνομικών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ολους κουμουνια της τους βλέπεις τους δικούς πως τους βλέπεις πιάσαμε πάτο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτοι που χωρις ¨φακελακι¨ σε αφηνουν να πεθανεις σαν τον σκυλο στο αμπελι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρα να γίνουμε ίδιοι με τα φακελάκια αυτο λέτε ; Υπομονή κ θα παμε πάτο λιγο θελει ακομη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αντε βρε με τους ασχετους κομπογιαννίτες...μονο φακελακια ξέρουν να ζητάνε τα κοπρόσκυλα.........
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από πάντα κάναν οι κομουνιστές κουμάντο στην ΟΕΝΓΕ, δεν είναι τωρινό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τους τσουζει οταν πιανουν τους ιδιους και τους κολλητους τους με φακελακι , καλα εκανε ο ρουβικωνας σε μερικους τετοιους που εκβιασαν κοσμο και κοσμακι που τους επισκεφθηκε για μια ωραια προειδοποιηση γιατι απ οτι φαινεται το πειθαρχικο δεν τους αγγιζει και το ποινικο δεν τους αγγιζει καν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον σεβασμό του κόσμου που τον είδατε ; Τα πρόστιμα του κορονοϊού έστρεψαν εναντίον της αστυνομίας όλη την κοινωνία. Όταν περπατάει ένας μόνος του σε ολόκληρη λεωφόρο χωρίς μάσκα ποιόν κολλάει και τιμωρείται ; Όταν μια απλη κυριακή σε μια εκκλησία 200-300 τμ ενός χωρίου είναι 1-2 γέροντες έστω και με μάσκες ποιόν κολλάνε και τους τιμωρούμε και συλλαμβάνουμε τον ιερέα ; Όταν γονείς είναι στο πάρκο και παίζουν με τα παιδιά τους, έστω και μόνοι τους, έστω και με μάσκες γιατί τιμωρούνται ; Μέχρι πριν τον κορωνοϊό η αστυνομία δίωκε κυρίως το κοινό έγκλημα, το οποίο δεν ήταν αποδεκτό στη συνείδηση του κόσμου και γι αυτό η κοινωνία ήταν στο πλευρό μας. Τώρα κυνηγάμε τον κάθε γέρο που πήγε στην εκκλησία, το κάθε παιδί που κάθισε σε ένα παγκάκι, τον κάθε εργαζόμενο που στο διάλλειμά του κατεβάζει τη μάσκα να πάρει μια ανάσα. Αυτός ο ρόλος όσο συνεχίζεται θα μας κάνει όλο και πιο μισητούς. Είναι ένας ρόλος που κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν υπερασπίζεται, κανείς δεν έχει τα κότσια να πει από το βήμα της βουλής ή σε διάγγελμα "Ναι η αστυνομία σας κυνηγά και σας επιβάλλει πρόστιμα γιατί εγώ την διέταξα για τον Α ή Β λόγο. Η αστυνομία σας επιβάλλει πρόστιμα, γιατί κανείς άλλος φορέας δεν μπορεί ή δεν θέλει να αναλάβει το άχαρο αυτό έργο.."
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημέρα συνάδελφοι.Δεν υπάρχει πιστεύω κανένας που να μην είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους ενέργειες.Επίσης κάτι μη σχετικό με το εν λόγω θέμα: έχω αποφασίσει να πουλήσω τον ιδιωτικό μου οπλισμό CZ 75 NIKEL. Το τηλ. μου 6970629489.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μου αρέσει που κάποιοι αναρωτιούνται γιατί βγάλανε αφίσα. Εσείς γιατί λέτε ; Κ που είστε ακόμη. Αλλά γιατί όλοι στο τσουβάλι ; Ποιος θα απαντήσει ; Γιατί όλοι ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι αστυνομικοί, μήν πιστεύετε ότι η εν λόγω αφίσα απηχεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Αυτοί οι φορείς όπως αυτός που έβγαλε την αφίσα, έχουν εκλογές και εγώ δεν ξέρω κάθε πότε, στις οποίες δέν ψηφίζουν όλοι και από εκεί και πέρα βγαίνει μια διοίκηση, η οποία υπάρχει μέχρι τις επόμενες εκλογές, και ότι κάνει είναι θέμα δικό της.
Δέν ρωτάει τί αφίσες να βγάλει τον απλό ιατρό ή νοσηλευτή ανά την Ελλάδα.