Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνέντευξη του Ειδικού Φρουρού Ιωάννη Καλανδαρίδη - Παγκόσμιου πρωταθλητή κωπηλασίας


Γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Ζάκυνθο αλλά βρήκε το λιμάνι του στο Βόλο. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας που έχει «γεννήσει» σπουδαίους κωπηλάτες  ο Γιάννης Καλανδαρίδης δε θα μπορούσε να μην πιάσει κουπιά. Το δέσιμο ήταν με την πρώτη ματιά και έμελλε να τον οδηγήσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πριν καλά καλά κλείσει τα 18 του χρόνια.

Πλέον , με χρυσά και χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες Εφήβων και Νέων Ανδρών σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις βάζει  ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και στοχεύει σε μια πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και γιατί όχι και σε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Άλλωστε όπως ομολογεί μαζί με τον συναθλητή του τον Θανάση Παλαιοπάνο που αγωνίζονται στην  δίκωπο άνευ έχουν πολλά ακόμα να δώσουν.

Πως ξεκίνησες την κωπηλασία. Ποιο ήταν το ερέθισμα ;

«Την κωπηλασία την ξεκίνησα εντελώς τυχαία δεν γνώριζα για το άθλημα από οικογενειακούς φίλους οι οποίοι με παρότρυναν να ξεκινήσω».

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα φτάσεις να γίνεις Παγκόσμιος πρωταθλητής;

«Στην αρχή δεν ήξερα ότι μπορώ να φτάσω σε τόσο υψηλό επίπεδο και να γίνω παγκόσμιος  πρωταθλητής. Στη συνέχεια όμως βλέποντας και αλλά παιδιά από τον Όμιλο μου να καταφέρνουν να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω και εγώ».

Ποιο ήταν το κίνητρο όλα αυτά τα χρόνια για να δουλεύεις σε πολύ υψηλό επίπεδο;

«Το κίνητρο μου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι θέλω κάθε φορά να ξεπερνάω τα όρια μου και να αποδεικνύω στον εαυτό μου ότι κάθε φορά μπορώ και ακόμα καλύτερα». 

Πιστεύεις ότι έχεις φτάσεις το 100% των δυνατοτήτων σου ως τώρα;

« Δεν πιστεύω ότι έχω φτάσει το 100 % των δυνατοτήτων μου, εξάλλου για το άθλημα της κωπηλασίας θεωρούμαι μικρός και πιστεύω πως μπορώ να βελτιωθώ αρκετά ακόμα».

Ποια θα χαρακτήριζες ως την ποιο σημαντική στιγμή της καριέρας σου;

«Η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας ήταν όταν πήρα το πρώτο μου χρυσό παγκόσμιο σαν έφηβος (2016) τότε κατάλαβα ότι μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερα στο άθλημα».



Τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε στα μεγάλα κουπιά .Είναι επιλογή σου ή έτυχε και πέτυχε;

«Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσουν πιο πολύ τα μεγάλα κουπιά αλλά ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι σε αυτά είναι κάτι τυχαίο καθώς είναι στο χέρι του προπονητή κατά κύριο λόγο σε πιο αγώνισμα θα αγωνιστώ κάθε χρονιά». 

Σου ταιριάζουν περισσότερο τα μεγάλα πληρώματα ή τα ολιγομελή;

«Δεν έχω πρόβλημα. Σημασία έχει να υπάρχει σωστή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του πληρώματος. Μου αρέσουν και τα δυο εξίσου».

Οι τελευταίες επιτυχίες έχουν έρθει στη δίκωπο με τον Θανάση .Θεωρείς ότι βρήκες το ιδανικό σχήμα ;

«Με τον Θανάση τα τελευταία δυο χρόνια έχουμε πολύ καλή χημεία  . Έχουμε κερδίσει σημαντικούς αγώνες και ακόμα και σήμερα προπονούμαστε μαζί . Πιστεύω ότι ταιριάζουμε αρκετά ,έχουμε όμως ακόμα πολλά να αποδείξουμε».



Στα Γιάννενα το 2019 αγωνίστηκες μπροστά στο ελληνικό κοινό. Πως ήταν η εμπειρία. Θα ήθελες να το ξαναζήσεις;

«Στα Γιάννενα το 2019 ζήσαμε μια πολύ ωραία εμπειρία γιατί πρώτη φορά μας παρακολούθησαν από κοντά τόσοι πολλοί συγγενείς και φίλοι οι οποίοι ήρθαν να δουν τους αγώνες μας. Θέλαμε πολύ να βγούμε πρώτοι και να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος μέσα στην χώρα μας αλλά δεν τα καταφέραμε. Θα ήθελα σίγουρα να ξαναζήσω κάτι τέτοιο».

Τον τελευταίο χρόνο ο κορονοιός έφερε τα πάνω κάτω. Απογοητεύτηκες κάποια στιγμή , ένιωσες κούραση με την ολη κατάσταση; Η σε πείσμωσε όλο αυτό;

« Όλο αυτό που έχει συμβεί με τον κορονοιό εμένα έτυχε να με βοηθήσει γιατί πέρυσι τον Φεβρουάριο είχα ένα ατύχημα με την μηχανή και είχα σπάσει το πόδι μου . Όλη αυτή η καθυστέρηση των αγώνων αλλά και η πρόκριση για την Ολυμπιάδα μου έδωσε χρόνο να γίνω απολύτως καλά  και να γυρίσω πίσω στις προπονήσεις εγκαίρως. Έτσι μπορώ να πω ότι αντιθέτως με την όλη κατάσταση με τον κορονοιο τα πράγματα ήρθαν ευνοϊκά για μένα». 

Τα κοινόβια στο Σχοινιά είναι πολυήμερα και δύσκολα. Εσύ πως τα αντιμετωπίζεις ;

«Σίγουρα τα κοινόβια είναι δύσκολα. Προσπαθώ να μένω προσηλωμένος στο στόχο μου και στον ελεύθερο μου χρόνο να  απασχολούμαι  με άλλες  δραστηριότητες όπου με ηρεμούν όπως να διαβάζω βιβλία, να παίζω επιτραπέζια, να βλέπω ταινίες ή και να κάνω μια βόλτα με τους συναθλητές μου». 



Μπήκαμε σε χρονιά Ολυμπιακών αγώνων και η Ελλάδα έχει ήδη μια πρόκριση. Πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει περισσότερες για το Τόκιο;

«Θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει περισσότερες προκρίσεις. Στο τελευταίο πανευρωπαικό κάναμε πολυ καλές εμφανίσεις και πιστεύω πως είναι εφικτό να έρθουν κι άλλες προκρίσεις φέτος».

Ο δικός σου στόχος είναι ένα εισιτήριο;

«Ο δικός μ στόχος είναι σίγουρα ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες αφού από φέτος είμαι πλέον στην κατηγορία των ανδρών.Σίγουρα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μαζί με το πλήρωμα μου και ελπίζω να τα καταφέρουμε». 

Τι θέλεις να πετύχεις από δω και πέρα στη καριέρα σου;

«Θα ήθελα να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς και να καταφέρω να κερδίσω ένα μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών».

Η επόμενη μέρα που θα σταματήσεις τη κωπηλασία ποια θα είναι για σένα . Τι θέλεις να κάνεις ;  

«Τον τελευταίο χρόνο ανήκω στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό αφού μου δίνει την ευκαιρία να προπονούμαι απρόσκοπτα και παράλληλα να έχω μια επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον. Όταν σταματήσω την κωπηλασία σίγουρα θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με την σχολή μου στην Αθήνα η οποία είναι τα ΤΕΦΑΑ και αργότερα ίσως και με την προπονητική». 

 

kopilasia.gr







Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας που πληρώνεται από τον ελληνα πολίτη δήθεν για την πάταξη του εγκλήματος και αυτός κάνει κωπηλασία;;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τετοιους δεν τους λες συναδελφους αλλα τουριστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο αστυνομικός πληρώνεται από την υπηρεσία που προσφέρει και φορολογείται όπως όλοι. Αν όπως λες πληρώνεται από τον πολίτη, τότε οφείλω να πω ότι είσαι πολύ τσιγκούνης, όπως είσαι και στη ψυχή.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο συγκεκριμένος εχει ανεβάσει στον ψηλότερο ιστο την σημαία της Ελλάδας και εχει ακουστεί ο Εθνικός ύμνος σε ολο τον κόσμο κάτι που για σένα προφανώς δεν έχει καμια σημασία. Ευτυχώς εισαι κακή εξαίρεση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν μπούνε κλέφτες στο σπίτι σου φώναξε τον ναρθει να τους συλλάβει. Θαναι σε κανένα ταξιδάκι στο εξωτερικό να κωπηλατει
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
x.k.
Μάλλον δεν διάβασες καλά το άρθρο. Όταν σταματήσει την κωπηλασία , θέλει να ασχοληθεί με την σχολή του στην Αθήνα, που είναι τα ΤΕΦΑΑ και αργότερα με την προπονητική. Για ρώτα έναν Ε.Φ που είναι ας πούμε στην ΔΙ.ΑΣ. Πόσο χρόνο έχει να ασχοληθεί με τα ΤΕΦΑΑ ή με προπονητική κωπηλασίας??? Αν όχι στην ΔΙ.ΑΣ. ας πάρουμε κάποιον Ε.Φ. που είναι σε Α.Τ. Τον έχουν φάει τα μέτρα, οι σκοπιές , οι περιπολίες. Άσε το ωράριο που δεν ξέρει τι θα δουλέψει , ώστε να κανονίσει την προπόνηση του ή αργότερα την προπονητική του καριέρα. Δεν χωρά η ΕΛ.ΑΣ στα όνειρα και στα σχέδιά του.Και αν έχει ανεβάσει αυτός στον ψηλότερο ιστό την Ελληνική σημαία και έχει ακουστεί ο ύμνος της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, οι υπόλοιποι Ε.Φ. και αστυνομικοί , με τα θύματα που έχουν χάσει στο βωμό του καθήκοντος, όπως επίσης και με τον καθημερινό μόχθο τους, έχουν βοηθήσει στο να ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα Ελλάδα για να μπορεί εκείνος να αγωνίζεται με τα χρώματα της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ έχω ακούσει το ευχαριστώ από μια γριούλα που πήγαν κάτι ρομα να μπούνε σπίτι της και τους συλλαβαμε. Το ευχαριστώ αυτό άξιζε περισσότερο από όλους τους εθνικούς ύμνους και τις σημαίες και τις φαφανρες.
Ο χρήστης Χρηστος είπε…
Μπράβο στο λεβέντη, άξιος και μονο συγχαρητήρια του αξίζουν, σύντομα και με τις διακρίσεις του όταν ενταχθεί στο αστυνομικό προσωπικό της ελ.ας θα γίνει και αξιωματικός.,
Όσο για τους προλαλήσαντες μια παροιμία του σοφού λαού μας λέει: όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το βλεπετε ολοι απο διαφορετικη οπτικη γωνια και εξηγω, ο συγκεκριμενος ηταν αθλητης πριν μπει στην αστυνομια προφανως λογω των επιτυχιων του τον εβαλαν και αυτον στο σωμα για να μπορει να εχει μισθο και να συνεχιζει τις προπονησεις και προσπαθειες του και δεν ειναι ο μονος, ειναι ενας τροπος για να εχουν και αυτα τα παιδια μια οικονομικη στηριξη γιατι αυτο που κανουν δεν ειναι ευκολο, επομενως οταν τον εβαζαν δεν ηταν ο σκοπος να σωσει κοσμο να συλλαβει να κινδυνεψει οπως οποιος εκτιθεται κατα το καθηκον, αυτο δεν τον μειωνει ουτε τον ιδιο ουτε αυτα που θελει να πετυχει, αλλωστε οι περισσοτεροι εχετε αποκτησει πτυχια για να τα εκμεταλλευτειτε και ισως μπορεσετε προς τιμη σας να ονειρευτειτε περα απο την αστυνομια, οσο ειμαστε ομως εδω ολοι πρεπει να δινουμε τον καλυτερο ευατο μας γιατι στα σπιτια μας γυριζει αυτο στο τελος. Κλεινοντας το λαθος το μεγαλο ειναι που δεν διοριζουν αυτα τα παιδια σαν γυμναστες με ειδικοτητα στον τομεα τους, ειτε σε σχολεια ειτε σε σχολες των ομοσπονδιων και ταυτοχρονα με το στοχο τους να κερδιζουν και οι επομενοι/ες αθλητες του ειδους τους, αλλα τους βαζουν σε στρατο αστυνομια κλπ, ακομη πολλοι αθλητες συγκροτουν τις ομαδες καθε σωματος και λαμβανουν μερος σε πρωταθληματα ενοπλων δυναμεων και πολλοι αθλητες ηταν ταυτοχρονα επαγγελματιες αθλητες σε επαγγελματικες ομαδες ολων των αθληματων και ειχαν μισθο και απο εκει, για αυτα δεν φταινε οι ιδιοι/ες αλλα αυτοι που αποφασισαν απλα να τους δωσουν εναν μισθο χωρις καμια αξιοποιηση οπως γινετε και με ολα τα ταλεντα σε ολους τους τομεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμα ήταν τόσο καλός θα έμπαινε άνευ εξετάσεων άμεσα στην αξιωματικών.δεν θα επεδίωκε να μπει σαν εφ.
Τεφαα πέρασε και όλοι μας ξέρουμε πόσο είναι η βάση και πόσα μόρια παίρνει κάποιος από τα αθλήματα και δεύτερον πήγε και στρατό λογικά για να μπήκε ως εφ.
Οπότε ας χαλαρώσουμε λίγο με τις διακρίσεις και ας κοιτάξουμε ο καθένας την δουλειά μας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εισαι εκτος τοπου και χρονου , και αξιωματικος να γινει , ναααα..... , αργομισθος θα ειναι δεν θα κανει αξυπ , οπκε αλλαγαρχης δι.ας. η τα συναφη , τουριστας σαν πολλους αλλους που οταν τους σταματαμε για ελεγχο λενε : "συναδερφος ειμαι.."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δουλεψει 48 ωρες την εβδομαδα κανονικα και οπως εμεις , και οχι στη σκοπια στην αμυγδαλεζα που ουτε γεια δεν λενε τα ταγαρια , και μετα να παει να κανει προπονηση . Γιατι τα παιδια που ανεβαινουν στις μηχανες και 6 ωρες ειναι κινουμενος στοχος , οι η αλλοι σε μαχιμες υπηρεσιες να παιρνουμε τα ιδια με αυτον για να κανει το χομπι του; η πλακα ειναι οτι αν παιρναμε επιδομα για τον κορονοιο θα το επαιρναν και οι ομοιοι του .
Συγχαρητηρια και μπραβο του για το ταλεντο του , αλλα συναδελφος δεν ειναι ειναι τουριστας και δεν ειναι ο μονος