Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λεωνίδας Καρυπίδης: «Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»…. συνδικαλιστικά πάντως βουλιάζουμε…


Δημοσιεύουμε κείμενο του Λεωνίδα Καρυπίδη, συνδικαλιστή αστυνομικού: Με την ψήφιση του ν 4662/2020, Αναδιάρθρωση του Πυροσβεστικού Σώματος και λοιπές διατάξεις, στα άρθρα 113-114 προβλέπεται η  βαθμολογική, άρα και η μισθολογική, εξέλιξη των Πυροσβεστών, ειδικά το άρθρο 114 αφορά και  τους  Αρχιπυροσβέστες  μη ανακριτικούς υπαλλήλους, όπου στα 26 έτη  συνολικής  υπηρεσίας θα προάγονται στον βαθμό του Πυρονόμου (Ανθυπαστυνόμου),  χωρίς σεμινάριο !

Στον ίδιο νόμο και στο άρθρο 178, όπου με μια απλή προσθήκη διάταξης , τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 6 του ν 3075/2002 (Μάχιμη Πενταετία)  και συμπληρώνεται ως εξής: … και στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Περιφερειακές Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στις Διοικήσεις  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στην ΕΜΑΚ, στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων ΠΣ , στην Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, στο ΕΣΚΕΔΙΚ, στα Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας , και στα Περιφερειακά Κέντρα Επιχειρήσεων(ΠΕ.Κ.Ε).

Τα παραπάνω πέρασαν με άρθρο και έναν νόμο, χωρίς επίσημη συνδικαλιστική πρόταση,  χωρίς πολυετή συνδικαλιστικό αγώνα για να πειστεί η πολιτική ηγεσία και το κυριότερο χωρίς να υπάρχει η παραμικρή καθυστέρηση ή κωλυσιεργία στην επεξεργασία αλλά και στην νομοθέτησή  τους , από πλευράς Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών!

Η αιτιολογική έκθεση  των άρθρων 113-114 του Ν 4662/2020  , για την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος , αναφέρει …. Ειδικά  με το άρθρο 114 θεσπίζονται , ως αναγκαία προσθήκη, βαθμολόγιο για το χαμηλόβαθμο πυροσβεστικό προσωπικό , χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, και δίνοντας τη δυνατότητα  βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης στο εν λόγω προσωπικό , το οποίο αποτελεί το βασικό πυλώνα της επιχειρησιακής  δράσης  του Πυροσβεστικού Σώματος!!!

Αντίστοιχα,  το  άρθρο 178 αναφέρει ,  τροποποιείται και συμπληρώνεται για λόγους ισότητας η περίπτωση κ΄ του άρθρου 3 του ν.δ. 142/1974 όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 6 του ν3075/2002 , προκειμένου να λογίζονται ως συντάξιμος χρόνος υπηρεσίας , κατά τις ανωτέρω διατάξεις,  και ο χρόνος που διανύθηκε σε υπηρεσίες  που αδικαιολόγητα ως σήμερα είχαν παραληφθεί του ρυθμιστικού σχεδίου  της διάταξης αυτής,  όπως στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Περιφερειακές Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, στις Διοικήσεις  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αλλά και της  ΕΜΑΚ!!

Συνδικαλιστικά βουλιάξαμε, γιατί «καταφέρατε»  να παρακαλάμε για τα αυτονόητα , για αυτά που δικαιούμαστε, αλλά και  για   αυτά που  μας οφείλονται για λόγους ισότητας !!
Έστω και αν πρόκειται για ένα απαράδεκτο βαθμολόγιο, βάση της πρότασης της ΠΟΑΣΥ, για τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, που επί μήνες βρίσκεται σε «επεξεργασία» !
Είτε  για  την επέκταση της μάχιμης πενταετίας  και για τους ένοπλους  αστυνομικούς σκοπούς-φρουρούς  του Αρχηγείου  και  της ΓΑΔΑ!! όταν με μια απλή προσθήκη-τροποποίηση  ενός  άρθρου, η αναγνώριση της μάχιμης πενταετία επεκτάθηκε  και  στις  υπηρεσίες  των  επιτελείων της Π.Υ.  !!

Η ΠΟΑΣΥ έως και πριν λίγα  χρόνια, ήταν ο πρωταγωνιστής στο διεκδικητικό πλαίσιο των ένστολων. Σήμερα, σε ρόλο κομπάρσου,  προσπαθεί  να ορθώσει συνδικαλιστικό ανάστημα με το ….  ουδεμία πρόοδος υπήρξε επί του θέματος… ή  με το… αποτέλεσμα να υφίσταται μια άνευ προηγούμενου αδικία για τους υπηρετούντες σε αυτές τις υπηρεσίες …!

ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε,  η έκδοση του ΠΔ  με το οποίο θα καθορίζονται το ύψος, οι όροι  και οι προϋποθέσεις καταβολής δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ,παρατείνεται έως 31-12-2021!!!
       Λεωνίδας ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ
 Αντιπρόσωπος  ΕΑΥ Κοζάνης
       Μέλος ΜΠΡΟΣΤA

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συναδελφε συμφωνώ σε όλα μαζί σου. Απλά να ξέρεις ότι με την ίδια νομοθεσία έσπασαν το αμεταθετο στην πυροσβεστική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσης Συνάδελφε με τον ίδιο νόμο, επέστρεψαν σπίτια τους Πυροσβέστες με 15-20 χρόνια μακριά από τον νομό συμφερόντων τους.
Και αυτοί που φεύγουν...ΞΕΡΟΥΝ ότι σε 1 εώς 2 χρόνια θα επιστρέψουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή να γίνει κατι αντίστοιχο και σε εμάς.