Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τσαϊρίδης: Δεν μπορούμε οι αστυνομικοί να κάνουμε «ανάκριση» στους πολίτες


«Αρνούνται να αντιληφθούν ότι το μέτρο με τα SMS δεν αποδίδει», τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης μετά τις νέες ανακοινώσεις Χαρδαλιά σχετικά με τον κωδικό μετακίνησης 4.
Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Δεν αποδίδει το μέτρο με τα SMS, όπως επισημαίνει στο GRTimes ο Προέδρος της ΕΑΥΘ Θ. Τσαϊρίδης, καθώς απέχει μακράν το θεωρητικό κομμάτι του σχεδιασμού από το εφαρμοστικό. Όπως τονίζει ο ίδιος, από τη στιγμή που ο πολίτης δείχνει το μήνυμα μετακίνησης στον αστυνομικό και φέρει την αστυνομική του ταυτότητα, τότε ο αστυνομικός δεν μπορεί να του κάνει ανάκριση. Ακόμη επισημαίνει, ότι αρκετές φορές που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο παρελθόν η νομοθεσία, παρενέβησαν ανώτεροι, είτε από την ηγεσία είτε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι κλήσεις… σβήστηκαν.

«Στην πράξη οι θεωρίες που αναπτύσσονται δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Δεν μπορούμε να ανακρίνουμε τους πολίτες, ούτε μπορούμε να βεβαιώνουμε παραβάσεις επειδή επέλεξαν ένα σούπερ μάρκετ στα 200, αντί στα 100 μέτρα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα, όπως η υπόθεση Κουφοντίνα. Δεχόμαστε επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, μέχρι και στα σπίτια μας. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να έρθει πρώτο στην ιεραρχία, διότι αφορά την ασφάλεια όλων μας. Και επιτέλους. Ας αφήσουν την Ελληνική Αστυνομία να ασχοληθεί με το πραγματικό έργο και όχι με πάρεργα», δηλώνει.

Ο ίδιος, τονίζει ότι κρίνεται απαραίτητη η ενεργοποίηση των υπόλοιπων ελεγκτικών μηχανισμών.

«Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συνδράμουν, διότι όλο το φορτίο έχει πέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν συναρμόδια όργανα, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και άλλοι για την εφαρμογή των μέτρων και όλοι περιορίζονται στο να κάνουν συνεχώς παρατηρήσεις», αναφέρει κλείνοντας.










Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες ότι βαριέσαι να κάνεις τη δουλειά σου τεμπελχανά και άσε τις δικαιολογίες.
Ο χρήστης Kostis είπε…
Όταν κάνεις περιπολία δεν ρωτάς τον ελεγχόμενο κάποια πράγματα?που πάει που ήταν τι γυρεύει στην περιοχη κλπ.Εκτος κι αν έχεις καιρό να κάνεις κάτι τέτοιο..Υπάρχει νομοθεσία και καλουμαστε να την εφαρμόσουμε δεν υπάρχουν ντροπες.Καλες και σωστές οι διαμαρτυρίες αλλά το βάρος έχει πέσει σε εμάς και επί του πρακτεου ο καθένας μας καλείται να βρίσκει καθημερινά λύσεις.Καλο θα είναι να εξετάζουμε το πνεύμα και όχι το γράμμα του νόμου.Οχι πχ τα 100 η τα 200 μέτρα.Ο νόμων νοειτω...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ που υπηρετείς; έχεις ελέγξει κανένα και σχολιάζεις ; έχει απόλυτο δικιο ΑΕ αυτά που γράφει στο άρθρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
έτσι ρίχτε κανά πρόστιμο να πάνε λεφτά στο κράτος...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην Αστυνομία υπηρετούμε κύριοι.. Όχι σε υπηρεσία κατά του covid.Ελεος πια με τα παρεργα που μας έχουν φορτώσει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος σας είπε κύριε ότι οφείλω να σας πω που ήμουν , που πάω ή τι γυρεύω στην περιοχή, αν δεν υπάρχει αιτία που να με συνδέει με αξιόποινη πράξη ; ποιος σας έχρισε ελεγκτή της κίνησης μου; δυστυχώς τέτοιες ερωτήσεις , χωρίς προφανή λόγο , απομακρύνουν τον πολίτη από την αστυνομία ..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από Μάρτιο του 2020 , συνεχώς στο δρόμο, εκτός από ένα μικρό διάλειμμα 2-3μηνών το καλοκαίρι. Όταν το ίδιο το κράτος, δεν μπορεί να αποφασίσει τα αυτονόητα, καλείται ο εκάστοτε αστυνομικός να αντικαταστήσει με την παρουσία του, την ανεπάρκεια των 24 ( είκοσι τεσσάρων ) υπουργών που υπογράφουν τα ΦΕΚ με τις απαγορεύσεις. Και εξηγουμαι: 1. Μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων. Αυτο λέει το ΦΕΚ . Έτσι ξερά. Βέβαια αναφέρει το πως αποδεικνύει κάποιος ότι ΕΧΕΙ αγροτικά προϊόντα.Δεν αναφέρει όμως την λέξη ΕΠΟΧΙΚΑ. Έτσι έχουμε φθάσει στον Μάρτιο και ο ελληναρας πάει για συγκομιδή ... ελιάς !!! Δείχνει το Ε9 και τα έντυπα μετακίνησης και φεύγει εκτός νόμου ακάθεκτος. Άντε να του αντιπαραθέσεις ότι έχει περάσει η εποχή της ελιάς. Επιμένει ότι στο χωριό του μαζεύουν ακόμα ελιές. Και αν μαζεύουν, πως να τον αδικήσεις??? Ελιές λέει , όχι σταφύλια.Ας αναφέρει το ΦΕΚ τα προϊόντα.2. απαγορεύει το ΦΕΚ την παροχή βοήθειας σε άτομα εκτός νομού.Δηλαδη δεν μπορεί κάποιος να πάει στο χωριό του και να μεταφέρει τους ηλικιωμένους γονείς του , σε Κ.Υ. για να εμβολιασθουν!!! Αυτό όντως είναι άδικο. 3. Συμμετοχή σε τελετή π.χ. κηδεία. Μετακίνηση με απλό μήνυμα.Αυτο και τίποτε άλλο. Ο αστυνομικός από μόνος του ζητά είτε αναγγελία θανάτου, είτε ληξιαρχική πράξη θανάτου. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να έχει κάποιος τέτοιο έγγραφο μαζί του. ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα των μέτρων, όπως περιγράφονται στα ΦΕΚ . Όλα μα όλα μπορούν να παρακαμφθούν ΑΝΕΤΑ.
ΑΣ μην μακρυγορω. Μιλάμε η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο. Έξυπνος λαός ο Έλληνας ,( όχι αυτοί που συντάσσουν τα ΦΕΚ ) βρήκε τρόπους να άλλαζει νόμους όποτε γουστάρει. Ποια καραντίνα ρεεε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
«Πρέπει να ενεργοποιηθούν και να συνδράμουν, διότι όλο το φορτίο έχει πέσει στην ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν συναρμόδια όργανα, όπως η Δημοτική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία και άλλοι για την εφαρμογή των μέτρων και όλοι περιορίζονται στο να κάνουν συνεχώς παρατηρήσεις», αναφέρει κλείνοντας.

Σωστοτατος.
Ο χρήστης Unknown είπε…
ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ.ΒΓΕΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΣΑΙΡΙΔΗ
.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Δυστυχώς τα γνωστά συνάδελφε, όλα σε μια χαρτοπετσέτα και στο πόδι γραμμένα.
Εύστοχα τα σχόλια σου, καλή μας τύχη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συνεργάτης των αποτυχημένων δυο φορες αποτυχημένος