Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρ. Σπίρτζης για την εκκένωση του ΑΠΘ: Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός στο μεγαλείο της


Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2021

 

Θεσσαλονίκη: Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός στο μεγαλείο της

 

 

Ελικόπτερα, drones, ξύλο, χημικά, προσαγωγές και αστυνομική αυθαιρεσία για μια κατάληψη που είχε αποφασιστεί να λήξει σήμερα το πρωί όπως όλοι γνώριζαν…

 

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, η απρόκλητη αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης άφησε άφωνη την ελληνική κοινωνία προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των δημοκρατικών πολιτών.

Την Δευτέρα , αύρες μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τα κτίρια του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου.

Η κινητοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην ζήσουμε τις ίδιες αγριότητες που συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, κυρίως καθηγητών του ΑΠΘ και φορέων της πόλης απέτρεψαν μέσα στο βαρύ κλίμα των γεγονότων της Νέας Σμύρνης την  είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του ΑΠΘ.

Την Τρίτη και την Τετάρτη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διέρρεε σε βουλευτές και δημοσιογράφους ότι η αστυνομία δεν θα επιχειρούσε εντός του ΑΠΘ και με ανακοίνωσή της* στη συνέχεια δήλωνε πως οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Χθες επίσης, προαναγγέλθηκε από τους φοιτητές, που αγωνίζονται κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου Κεραμέως, η λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας.

Το ήξεραν ΟΛΟΙ, ότι σήμερα η κατάληψη λήγει.

Και όμως, σήμερα τα ξημερώματα, ημέρα που οι φοιτητές θα αποχωρούσαν από την Πρυτανεία, η αστυνομία εισέβαλε στο Αριστοτέλειο στήνοντας μια αναχρονιστική, αστυνομική "υπερπαραγωγή".

 

Σηκώθηκαν ελικόπτερο και drones, χρησιμοποιήθηκαν υπέρμετροι των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών αστυνομικοί, ασκήθηκε για μια ακόμη φορά αστυνομική βία με ξύλο, κυνηγητό, ρίψη χημικών, έγιναν προσαγωγές, απαγορεύτηκε η παρουσία δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

Εκτός από τη γελοιότητα της όλης επιχείρησης, το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι αυτός που επιδιώκει μέσω της αστυνομίας την βία, την ένταση, τον διχασμό, το μίσος, την τυφλή οργή, αυτός που δεν επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του.

Η επιβολή του δόγματος "τρόμος και πάταξη", η στοχοποίηση της νεολαίας μας, η τρομοκράτηση της κοινωνίας είναι πολιτικό σχέδιο, με στόχο την τρομοκράτηση και την χειραγώγηση της κοινωνίας.

Η γελοιότητα και ο ρεβανσισμός του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της…

* επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης -











Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε Βουλευτά σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αστυνομικών.Φαίνετε ότι εσείς και οι όμοίοι σας όταν δήθεν γίνετε αστυνομική βία ξεσηκώνεστε και όταν ασκόυν πάνω μας βία και πετάνε πέτρες και μολότοφ έιναι απάντηση στην δήθεν βία.Και κομπίαζετε να πάρετε ξεκάθαρη θέση.Και μην κοιτάτε που εσείες και οι δημοσιογράφοι λέτε αυτά που θέλετε σαν αλήθεια.Η αλήθεια είναι ότι τα μεμονομένα περιστατικά δεν είναι αστυνομική βία,είναι ποινικά αδικήματα και εάν αποδηχτούν από τα δικάστήρια θα τιμώριθούν η συναδελφοί μου.Δέν έχουμε ασυλία απλοί εργαζόμενοι είμαστε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χέρι χέρι με τους καταληψίες ε, μην ονειρεύεσαι σφυροδρέπανα μεγάλε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριε σπιρτζη εάν δεν κάνω λάθος από παιδί εισασταν γραμμένος στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ και σαν φοιτητής ανηκατε στην πασπ. Σωστά? Δεν είδα το 1995 να έχετε την ίδια ευαισθησία που έχετε σήμερα όταν εκκενώθηκε το πολυτεχνείο με πάνω από τετρακόσια άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου τα οποία είχαν καταλάβει το ίδρυμα.
Ο χρήστης exk είπε…
Δηλαδή αν κάνουμε κατάληψη στο γραφείο του, γιατί δεν μας αρέσουν οι ιδέες του, το κάνουμε λαμπόγιαλό, το καταστρέψουμε και μετά από μερικές ημέρες αποχωρήσουμε, θα μας πει και μπράβο για τις ενέργειες και την αγωνιστική μας δράση;
Ή μήπως δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να πάτε γρήγορα να καταθέσετε μηνυτήρια αναφορά για την ανήκουστη,παράνομη και απρόκλητη εισβολή των αστυνομικών για να βγάλουν απο το ΑΠΘ τους αγωνιστές φοιτητές (που τελικά οι μισοί δεν ήταν) όπου δικαίως και καθόλα νόμιμα κατέλαβαν την πρυτανεία και διαδήλωναν για τον Κουφοντίνα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οχι ρε παιδιά να περνάνε οι αστυνομικοί από την Κουμουνδούρου πριν κάνουν κάτι και να τον ρωτάνε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ θελει να ξαναγίνει κυβέρνηση γιατί με τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση δεν δείχνει κάτι τέτοιο.