Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταδρομικές επιθέσεις τη νύχτα – Τι ξέρει η ΕΛ.ΑΣ. για τους συμπαραστάτες του Κουφοντίνα


Στόχος των καταδρομικών επιθέσεων από συμπαραστάτες του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε χθες βράδυ η μηχανή ενός αστυνομικού στο Κερατσίνι ενώ αναρχικές ομάδες έβαλαν στο «στόχαστρο» και δύο τράπεζες.

Συγκεκριμένα, οι κουκουλοφόροι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό τη μηχανή του αστυνομικού που ήταν σταθμευμένη κοντά στο σπίτι του και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Στις 3:00 τα ξημερώματα όμως έκαναν επίδειξη δύναμης, καθώς κατάφεραν να σπάσουν περιμετρικά τα τζάμια μια τράπεζας στον πιο μεγάλο και κεντρικό δρόμο της Αθήνας –τη λεωφόρο Κηφισίας- και να εξαφανιστούν σαν κύριοι.

Η δράση τους, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα έβαλαν φωτιά και προκάλεσαν ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας στα Πατησιά χωρίς και πάλι να γίνουν συλλήψεις.

Οι Αρχές βρίσκονται μπροστά σε πάνω από 400 επιθέσεις κουκουλοφόρων στο όνομα του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη χωρίς όμως μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιον ή να προχωρήσουν σε κάποια καταδίωξη μετά από μια επίθεση.

Παρόλα αυτά, οι αρχές ασφαλείας χαρτογραφούν και ανακριτικά προσπαθούν να εντοπίσουν τα άτομα.

Μέχρι στιγμής, γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μικρούς διάσπαρτους πυρήνες σε όλη τη Αθήνα και υπολογίζουν ότι συνολικά ο αριθμός τους δεν ξεπερνά τα 15 έως 20 άτομα.

Χτυπούν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και σε κάθε καταδρομική φροντίζουν να μην είναι πάνω από 3 έως 6 κουκουλοφόροι.

Παρά το γεγονός ότι κεντρικά υπάρχει κάποιο διευθυντήριο αυτό δεν σημαίνει λένε οι αρχές, ότι θα γνωρίζει και για όλες τις επιθέσεις καθώς πολλές από αυτές αποτελούν επιλογή των κουκουλοφόρων ακόμη και με το σκεπτικό αν ο στόχος βρίσκεται κοντά στη διαμονή τους ή σε κτήριο που τελεί υπό κατάληψη.

Η δεξαμενή των υπόπτων για την ΕΛ.ΑΣ. είναι άτομα του αναρχικού χώρου που στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια κατά των καταλήψεων αλλά και σε ανάλογες επιθέσεις για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, χωρίς όμως δικαστικά να υπάρχει συνέχεια στην υπόθεση τους.

Ωστόσο, αξιωματικοί που μίλησαν στο CNN Greece έλεγαν ότι έχουν προστεθεί στις ομάδες των μπαχαλάκηδων και νέα άτομα, κυρίως μικρής ηλικίας, αχαρτογράφητα και άγνωστα στις αρχές που κάνουν την είσοδό τους στις αναρχικές ομάδες με επιθέσεις με μπογιές και συνθήματα στους τοίχους για να συνεχίσουν ακόμα και με κάτι πιο αναβαθμισμένο στο μέλλον, όπως για παράδειγμα οι εμπρηστικοί μηχανισμοί.

 

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια