Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη: Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να προστατεύει τους πολίτες όχι να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή κοινότητα


«Τελευταία έχουμε δει περιστατικά, υπό τον μανδύα της νομιμότητας, και καταστάσεις που προκαλούν ερωτηματικά για τον σκοπό και τη στόχευση της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με τον ρόλο που επιφυλάσσει στην ΕΛ.ΑΣ.», δηλώνει η έως πρόσφατα αντιστράτηγος, ενώ αναφέρεται λεπτομερώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη δεν είναι όποια και όποια στο αστυνομικό σώμα. Όχι μόνο γιατί έφτασε στο αξίωμα της Αντιστρατήγου, αλλά και γιατί το όνομά της έγινε συνώνυμο με την προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού, προβλήματος, τις περιόδους που αυτό βρισκόταν στη μεγαλύτερή του έξαρση.

Υπό αυτή την έννοια μόνο συζητήσεις θα προκαλέσει η ιδιαίτερα τολμηρή και τεκμηριωμένη συνέντευξή της στο iEidiseis, για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον αστυνομικό χώρο.

«Τα όσα συμβαίνουν τελευταία με την ΕΛ.ΑΣ, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες σε σχέση με τον ρόλο της. Έχουμε επαναλαμβανόμενα «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, τα οποία κρίνοντας από τη συχνότητά τους φαίνεται να μην είναι τόσο μεμονωμένα, κάτι το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί στη βάση ενός πλαισίου αλλαγής του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ.», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αφήνει αιχμές για τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, που πρόσφατα, την ημέρα της γυναίκας η φωτογραφίας της αναρτήθηκε από τη γαλλική πρεσβεία στη χώρα μας, στο περίβολο της πρεσβείας, αντιτίθεται με κατηγορηματικό τρόπο στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Δηλαδή δίπλα στους καθηγητές και τους φοιτητές θα περιφέρονται αστυνομικοί, για να κάνουν τι, να επιβλέπουν τι; Τους φοιτητές μας και αυριανούς επιστήμονες της χώρας μας; Τους καθηγητές τους; Αναρωτιέμαι. Βεβαίως και δεν με βρίσκει σύμφωνη, διότι όπως ανέφερα, ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ είναι να υπηρετεί και να προστατεύει τους πολίτες από το έγκλημα, και όχι να επιβλέπει ή να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή κοινότητα. Επιπλέον, θεωρώ ότι η διαρκής παρουσία αστυνομικών μέσα στα πανεπιστήμια, επειδή θα λειτουργεί ως συνεχής πρόκληση για την ακαδημαϊκή κοινότητα, εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους και για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών. Είναι πραγματικά πρωτάκουστο όλο αυτό που συμβαίνει», τονίζει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της.

 

Πώς εκτιμάτε τα όσα συμβαίνουν τελευταία με την ΕΛΑΣ κυρία Τσιριγώτη;

 

Τα όσα συμβαίνουν τελευταία με την ΕΛ.ΑΣ, προκαλούν εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες σε σχέση με τον ρόλο της. Έχουμε επαναλαμβανόμενα «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικού αυταρχισμού και αυθαιρεσίας, τα οποία κρίνοντας από τη συχνότητά τους φαίνεται να μην είναι τόσο μεμονωμένα, κάτι το οποίο μπορεί να ερμηνευθεί στη βάση ενός πλαισίου αλλαγής του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ. Και ενώ ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει τον κάθε πολίτη, από κάθε μορφής αδικημάτων σε βάρος του, βλέπουμε να γίνονται εκπτώσεις στον τομέα αυτόν. Π.χ. ανάθεση καθηκόντων για ελέγχους και επιβολή προστίμων λόγω πανδημίας, με τη χρησιμοποίηση επιχειρησιακών μονάδων (όπως, ΔΙ.ΑΣ, Ομάδα «Δράση», κ.λπ.) που κανονικά θα έπρεπε να ασχολούνται αποκλειστικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Υπάρχουν αστυνομικοί που έχουν υπερβεί το ρόλο τους και πού οφείλεται αυτό κατά την άποψή σας;

Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, απαρτιζόμενο από σχεδόν 55.000 αστυνομικούς, στη συντριπτική του πλειοψηφία, σέβεται και τηρεί τους νόμους με σύνεση, προσοχή, νηφαλιότητα, ευγένεια και επαγγελματισμό. Ωστόσο έχουμε δει τελευταία ότι υπάρχουν κάποιοι αστυνομικοί που έχουν υπερβεί τον ρόλο τους, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη σχετική έκθεση του «Συνήγορου του Πολίτη», σύμφωνα με την οποία καταγράφεται αύξηση των καταγγελιών κατά 75% τον τελευταίο χρόνο, σε κάθε είδους παραβάσεις αστυνομικών. Και αυτό, κατά την δική μου άποψη, οφείλεται αρχικά στις εντολές που μεταβιβάζονται ιεραρχικά στους μάχιμους αστυνομικούς, στην ελλιπή εκπαίδευσή τους και ενδεχομένως σε κάποιες περιπτώσεις στις προβληματικές αντιλήψεις μιας μικρής μερίδας αστυνομικών που θεωρούν – αφού έχουν λυμένα τα χέρια τους – ότι έχουν την δυνατότητα να συμπεριφέρονται κατά το δοκούν, παραβιάζοντας τους όρους και τους κανόνες των καθηκόντων τους.

Η ατιμωρησία για τυχόν παραπτώματα τι επιπτώσεις έχει;

Είναι γνωστό ότι κάποιες από τις περιπτώσεις που ελέγχονται για παράβαση των όρων και των κανόνων των καθηκόντων τους δεν καταλήγουν σε εφαρμογή των προβλεπόμενων κυρώσεων και αυτό διότι υπάρχει η νοοτροπία και η αντίληψη της κακώς εννοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης», με συνέπεια να μην καταμαρτυρούνται με αντικειμενικό και ορθό τρόπο τα πραγματικά περιστατικά και ως εκ τούτου να μην υπάρχει εφαρμογή και επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται. Και με δεδομένη την σχεδόν σίγουρη ατιμωρησία, αυτό να λειτουργεί ως ένα είδος βεβαιότητας για τον παραβατικό αστυνομικό, ότι και ο ίδιος δεν θα υποστεί τις συνέπειες.

Πώς κρίνετε την πολιτική ηγεσία αυτό το διάστημα;

Η πολιτική ηγεσία κάθε φορά, απηχεί τις θέσεις και τις αντιλήψεις της εκάστοτε κυβέρνησης για τον ρόλο της ΕΛ.ΑΣ και αυτό είναι κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει διαχρονικά. Είναι γνωστός ο ρόλος που επιφύλαξαν κατά το παρελθόν οι κυβερνήσεις για την Αστυνομία Πόλεων ή την Χωροφυλακή με συνέπεια η αστυνομία να ταυτιστεί με τον «φόβο του χωροφύλακα», οι δε πολίτες να στιγματίζονται και να τιμωρούνται για τα πολιτικά τους φρονήματα, να υφίστανται διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, βασανισμούς κ.λπ. και όλα αυτά υπό τον μανδύα της νομιμότητας.

Μεσολάβησαν πολλά χρόνια από τότε, η αστυνομία έπαψε να έχει αυτόν τον ρόλο και επήλθε ένα είδος συμφιλίωσης μεταξύ αστυνομίας και πολιτών, που κερδήθηκε με μεγάλο κόπο και δυνάμει πολλών παραγόντων, από κυβερνητικές επιλογές, αλλαγή στα μοντέλα εκπαίδευσης, εισαγωγή στις σχολές της αστυνομίας με τις αδιάβλητες πανελλήνιες εξετάσεις, αλλαγή νοοτροπίας. Τελευταία όμως έχουμε δει περιστατικά, υπό τον μανδύα της νομιμότητας, και καταστάσεις που προκαλούν ερωτηματικά για τον σκοπό και τη στόχευση της πολιτικής ηγεσίας αναφορικά με τον ρόλο που επιφυλάσσει στην ΕΛ.ΑΣ. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις φιλελεύθερες δημοκρατίες οι αστυνομικοί είναι ένστολοι πολίτες με δικαιώματα, αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας, και τα καθήκοντά τους είναι να υπηρετούν τους πολίτες και να τους προστατεύουν, όχι να τους εμφυσούν τον φόβο και την δυσπιστία.

Ο έλληνας αστυνομικός, κατά γενική παραδοχή, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Πώς θα ιεραρχούσατε τα κυριότερα από αυτά;

Τα προβλήματα του Έλληνα αστυνομικού είναι πολλά και ποικίλα. Ας ξεκινήσω από την περίοδο των μνημονίων, όπου τα πρώτα χρόνια καταργήθηκαν 6.700 οργανικές θέσεις, με συνέπεια, όπως γνωρίζετε, να συρρικνωθούν διάφορες νευραλγικές υπηρεσίες και έτσι να υπάρχει έλλειψη του απαραίτητου και αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού. Ταυτόχρονα δε μειώθηκε κατά πολύ και ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές σχολές, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Τώρα τελευταία δε, γίνονται προσλήψεις, εκτός του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων, με μοριοδότηση και βραχύχρονη εκπαίδευση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τον τελευταίο δε χρόνο, με αφορμή την πανδημία του covid-19 ανατέθηκαν καθήκοντα στους αστυνομικούς πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δηλαδή ο έλεγχος και η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η επιβολή προστίμων στους πολίτες, ανακοινώνοντας επιπλέον από τα ΜΜΕ κάθε φορά πόσοι έλεγχοι έγιναν και πόσα πρόστιμα επιβλήθηκαν, προκαλώντας έτσι δυσφορία στους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται ούτως η άλλως κάτω από πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις: ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, και φόβο για την πανδημία. Ταυτόχρονα, στους ίδιους τους αστυνομικούς δεν παρέχονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα, ούτε ακόμη γίνονται προγραμματισμένοι εμβολιασμοί, παρά μόνον τυχαία και παρεμπιπτόντως, αν τυχόν περισσέψει κάποιο εμβόλιο. Επιπροσθέτως δε τον τελευταίο χρόνο δεν δίνονται άδειες ή ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) στο αστυνομικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να μην βλέπουν την οικογένειά τους, και έτσι να βρίσκονται υπό συνεχή πίεση και άγχος. Και όλη αυτή η προσφορά δεν αναγνωρίζεται, παρά τις υποσχέσεις. Καταδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι για οποιοδήποτε κοινωνικό πρόβλημα προκύψει, πάντα καλείται η ΕΛ.ΑΣ να το αντιμετωπίσει, από τον αντικαπνιστικό νόμο μέχρι και την πανδημία. Η ΕΛ.ΑΣ έχει συνεπώς μεγάλα προβλήματα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, ακόμη δε και σε σχέση με την προστασία των ίδιων των αστυνομικών και των οικογενειών τους και ήδη η ΕΛ.ΑΣ έχει θρηνήσει αρκετά θύματα λόγω του covid-19.

Το αστυνομικό σώμα στα Πανεπιστήμια σας βρίσκει σύμφωνους;

Το υπό ίδρυση αστυνομικό σώμα για τα πανεπιστήμια, είναι πραγματικά μια ελληνική πρωτοτυπία. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο αυτού του ειδικού σώματος, ποιόν θα προστατεύει και από ποιόν; Σε τυχόν παραβατικές συμπεριφορές, εντός των πανεπιστημίων, για αυτές ήδη υπήρχε επαρκές νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπισή τους. Η ίδρυση ειδικού σώματος για τα πανεπιστήμια, μου προκαλεί πλείστα όσα ερωτηματικά. Ήδη οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους και την δυσαρέσκεια τους για αυτό το θέμα.

Δηλαδή δίπλα στους καθηγητές και τους φοιτητές θα περιφέρονται αστυνομικοί, για να κάνουν τι, να επιβλέπουν τι; Τους φοιτητές μας και αυριανούς επιστήμονες της χώρας μας; Τους καθηγητές τους; Αναρωτιέμαι. Βεβαίως και δεν με βρίσκει σύμφωνη, διότι όπως ανέφερα, ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ είναι να υπηρετεί και να προστατεύει τους πολίτες από το έγκλημα, και όχι να επιβλέπει ή να παρακολουθεί την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επιπλέον, θεωρώ ότι η διαρκής παρουσία αστυνομικών μέσα στα πανεπιστήμια, επειδή θα λειτουργεί ως συνεχής πρόκληση για την ακαδημαϊκή κοινότητα, εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους και για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών. Είναι πραγματικά πρωτάκουστο όλο αυτό που συμβαίνει.

Πρόσφατα, την ημέρα των γυναικών, είδαμε τη φωτογραφία σας να αναρτάται στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα. Τι νοιώσατε;

Για την ημέρα της γυναίκας το 2021, το γαλλικό κράτος με τίμησε για την προσφορά που είχα ως γυναίκα αστυνομικός, καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου έως την αποστράτευσή μου τον Ιούλιο του 2019 και ως η μόνη μέχρι τώρα γυναίκα που έφτασε στον βαθμό της Αντιστρατήγου, εν ενεργεία, σε όλα τα ένστολα σώματα της χώρας μας. Δεν ξεχνώ άλλωστε ότι τον Μάρτιο του 2017, το Γαλλικό Κράτος μου είχε απονείμει το Χρυσό Μετάλλιο Εσωτερικής Ασφάλειας της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την επαγγελματική μου απόδοση στη διαχείριση της προσφυγικής/ανθρωπιστικής κρίσης. Ήταν ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για μένα και πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από ένα άλλο κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάρτηση της φωτογραφίας μου μεταξύ άλλων επτά γυναικών Ελληνίδων και Γαλλίδων, στον περίβολο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με συγκίνησε βαθύτατα και επιπλέον μου έδωσε το θάρρος να συνεχίσω να προσφέρω όπως και όπου μπορώ και από τη θέση που βρίσκομαι τώρα. Με συγκινεί δε, ακόμα περισσότερο, γιατί αντανακλά στην αναγνώριση των επίμοχθων προσπαθειών κάθε γυναίκας αυτής της χώρας για ατομική, οικογενειακή, επαγγελματική και ευρύτερη κοινωνική προκοπή.

 

Βασίλης Σκουρής




Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντα ΑΞΙΑ Στρατηγε μας!!!
Να είστε καλά και εύχομαι από καρδιάς, να σας αξιώσει ο Θεός, να εξακολουθησετε να προσφέρετε τις Υπηρεσίες και τις πολύτιμες γνώσεις σας!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι στην αποστρατεία λαλίστατοι. Όσο Υπηρετούν και περνάνε και 5 πράγματα από τα χέρια τους "yes sir" και περιμένουν τον Γενάρη.
Ο χρήστης Νίκος είπε…
''Το όνομά της έγινε συνώνυμο με την προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού'' Ναι, φυσικά και έγινε συνώνυμο με την ανεπιτυχή προσπάθεια αντιμετώπισης του προσφυγικού, όπου η χώρα κατακλίσθηκε από παράνομους λαθροεισβολείς που χρησιμοποίησε η Τουρκία για να μας δημιουργήσει πρόβλημα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σπούδασε πουθενά; Έχει ζήσει μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα; Δήλωνε ανοιχτά ότι ήταν αστυνομικός;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν σας στέλνουν σπίτι καλά τα λέτε όσο είστε εν ενεργεια το βουλώνετε και κάνετε ότι σας πούνε...τώρα σπιτάκι πιτζαμουλα και νετφλιξ ...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αν έβγαινες ποτέ στο πεζοδρόμιο και όχι από τα γραφεία και από θέσεις εξουσίας θα έβλεπες ότι η εγκληματικότητα είναι παντού!!!Δεν το διάβασα όλο το κείμενο σου αλλά το σταμάτησα εκεί που λες "τι δουλειά έχει η αστυνομία στα πανεπιστήμια ""και λες συγκεκριμένα να επιβλέπουν τους αυριανους επιστήμονες"??ναι κυρία πρώην ένστολη ακριβώς αυτό.Και ξέρεις γιατί ???γιατί εκεί μέσα έχει γίνει γιαφκα ναρκωτικών τρομοκρατών .. για αυτό ακριβώς το λόγο τον οποίο θα ήξερες αν ήσουν στο πεζοδρόμιο..
Και κάτι τελευταίο για την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ???????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντα σοβαρή κ μετρημένη. Στολίδι για την αστυνομία Αυτό που λέει για την πανεπιστήμιακη αστυνομία νομίζω ότι έχει δίκιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στρατηγέ! Ωραία τα είπες! Ωραία και σωστά. Μέχρι το τελευταίο κόμμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μόνο που την ένοιαζε ήταν οι μουσαφηρηδες που ερχόταν απροσκαλιστοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελικά ορισμένοι είστε άξιοι της τύχης σας κ για να σας λυπούνται όταν θα μπείτε στα πανεπιστήμια τότε θα τα δείτε κ φυσικά θα φταίνε άλλοι εσείς ποτέ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μπορούσα να παραφράσω τα λόγια της και να πω:"Η αστυνομία ειναι για προστατεύει τους πολίτες και όχι για να ξεχωρίζει τους γκιουλενιστες και να τους στέλνει πίσω στον Ερντογάν,σε απόλυτη συνεργασια με την τουρκική πρεσβεία".Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη ΔΟΞΙΆΔΗ,όπου αναφέρεται στο σύμβουλο του ΤΣΊΠΡΑ για θέματα διπλωματίας.Βεβαια,πίσω πήγαιναν μόνο οι γκιουλενιστες.Ολοι οι άλλοι μεσα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλω να σταθώ σε αυτό που είπε η στρατηγός για την πανεπιστημιακή αστυνομία.Διότι πολλοί αναγνώστες θα διερωτηθούν. «Μα είναι δυνατόν να κατάλαβε αυτό η στρατηγός για το σκοπό της πανεπιστημιακής αστυνομίας;
Λοιπόν για να στο ξεκαθαρίσω επειδή την έχω ζήσει υπηρεσιακά την κ Τσιριγώτη.Είναι πανέξυπνη και δραστήρια και σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύει αυτό που δήλωσε για την πανεπιστημιακή αστυνομία.Γνωρίζει πολύ καλά ποιος είναι ο σκοπός της.Απλά η δήλωση της αυτή εξυπηρετεί τις μετέπειτα φιλοδοξίες της στην πολιτική.Δεν θα εκπλαγώ εάν την δω σε (ευρω)ψηφοδέλτιο με συγκεκριμένο κόμμα ή τοποθετημένη σε υψηλόβαθμη διεθνή θέση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά, καλά, μην διαμαρτύρεσαι, θα σε βάλουν και σένα με την Μπεκατώρου στο επικρατείας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Διαχειρίστηκε λέει το προσφυγικό και εμείς κοντεψαμε να διαλυσουμε τα σπίτια μας από τα ταξίδια εξ αιτίας της.Μη μιλάτε αν είναι εύκολο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά άσε το γλείψιμο θα σε φτιαξει και σένα μόλις και αν επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα.Σαν δεν ντρέπεστε λίγο ερπετά.. .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φυσικά και είναι λάθος η πανεπιστημιακή αστυνομία πλην όμως μονο αυτο βλέπει η ανωτέρω κύρια ότι οι αστυνομικοί θα παρακολουθούν και θα επιβλέπουν καθηγητές και φοιτητες?Για εμποριο ναρκωτικων μέσα στο χώρο των πανεπιστημιων δεν έχει ακουσει τίποτα?Ότι τα Πανεπιστήμια αποτελούν άντρο των αναρχικών δεν το γνωρίζει και ότι κατά καιρους έχουν βρεθεί εκατοντάδες μολότοφ και άλλα επικίνδυνα υλικά τα οποια χρησιμοποιούνται κατά απλά αστυνομικών σε επεισοδια?Για τραυματισμούς αστυνομικών στη Πατησίων με επιθέσεις από ΑΣΟΕ και Πολυτεχνείο δεν άκουσε ποτε?Για παρεμπόριο που παίζουν κλεφτοπολεμο αστυνομικοί και αλλοδαποί δεν άκουσε ποτε?Για καταστροφές και κλοπες σε υποδομές των πανεπιστημίων δεν άκουσε ποτέ ?Για τραμπουκισμούς σε καθηγητές πανεπιστημίων δεν άκουσε πότε?Για τραμπουκισμους σε φοιτητες δεν ακουσε ποτε?Για ανομια στην πανεπιστημιουπολη δεν ακουσε ποτε?Τι άκουγε τόσα χρόνια στις ανώτερες θέσεις στην Κατεχάκη?Μου φαίνεται μόνο αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ακούσει τίποτα.Πρεπει να ντρέπεται γι αυτό που είπε και που κατέχει το βαθμό της στρατηγού.ΝΤΡΟΠΗ
Ο χρήστης Unknown είπε…
Λογικό...χωρίς οικογένεια κ στη σύνταξη πως θα καλύψει η δυστυχισμένη την ματαιοδοξία της
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ντροπή των αποστρατων είναι.Που την είδες την σοβαρότητα όταν στην ουσία λέει ότι η αστυνομία θα παρακολουθεί καθηγητές και φοιτητές.Απλα δεν το λέει στα ίσα.Ας μας πει που βρισκόμαστε στο 1967?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς που είστε υπέρ της ίδρυσης της ΟΠΠΙ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ), όταν θα έρθει η διαταγή για επιθυμουντες, να δηλώσετε να πάτε να υπηρετησετε!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος χάνει την ψυχραιμία του και προσβάλλει τους άλλους, που στο κάτω κάτω εκφέρουν τις απόψεις τους, αποδεικνύουν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκονται!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός με το σχόλιο για το χωρίς οικογένεια ας σκεφτεί λίγο αν έχει μυαλό. Είσαι για λύπηση άνθρωπε μου τπτ άλλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι όσοι θέλουν να δηλώσουν να πάνε στη πανεπιστήμιακη αστυνομία αλλά μολονότι γράφουν από το γραφείο οι συνήθως έξυπνοι σχολιαστές
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα φέρει πολλά και σοβαρα προβλήματα στην αστυνομια και στο προσωπικό της.Πλην όμως στα πανεπιστήμια κάποια μέτρα είναι αναγκαίο να ληφθούν.Γιατι η κυρία ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ δεν αναγνωρίζει τα προβλήματα αυτά και να προτείνει κάποια εναλλακτική λύση?Το μόνο που βλέπει στο όλο εγχείρημα είναι η παρακολούθηση φοιτητών και καθηγητών?Η θέση της έστω και μη θεσμική λόγω του γεγονότος ότι κατέχει το βαθμό της αντιστράτηγου θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική.Εγω ως ενας απρόσωπος και αγράμματος θα έλεγα συνταξιούχος βήτας τι θα πρότεινα?Στελέχωση της φυλαξης των πανεπιστημιακών χώρων με ιδιωτικές εταιρείες securiti για αυστηρό ελεγχο εισόδου οποιουδήποτε ατόμου στους χώρους αυτούς και ικανή δύναμη της αστυνομίας σε κοντινή απόσταση ώστε να νομιμοποιείται σε εισαγωγικά η επέμβαση της στα μάτια της κοινωνίας σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστεί.Μπορει η κυβέρνηση να έχει άλλους σκοτεινούς σκοπούς που το πιθανότερο να μην μάθουμε ποτέ.π.χ να δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση και να ανοίξει το δρόμο "ασφαλών "ιδιωτικών πανεπιστημίων.Για αυτό κύρια ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ να βλεπετε τα γεγονότα με τα καθαρά μάτια μιας στρατηγού και όχι υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ.Εχετε ακόμη το χρόνο να ανακαλεσετε για τις ατυχείς δηλώσεις σας που μπορεί να προκαλούν και προϊόν παρερμηνείας.Διαφορετικα θα επιμείνω σε χαρακτηρισμό προηγούμενου σχόλιου μου ότι είστε Μεγάλη Ντροπή για την Αστυνομία και τον βαθμό που κατέχετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ τι θέση έχεις κλείσει οδηγού υπασπιστη φιλλιπινεζα για πες μας?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι εταιρείες Σεκιούριτι υπήρχαν κάποτε στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους απέλυσαν τις εποχές των μνημονίων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι να μην χάνεις την ψυχραιμία Σου?Εγώ απολαμβάνω την σύνταξη μου Μετά από 35 χρόνια στον δρόμο.Με αυτά που οργανώνει η κυβέρνηση και αυτά που ξεστομίζει η στρατηγός σου ό συνάδελφος σου θα ρισκάρει την σωματική του απαραίτητα και την ζωή του.Γιατι από την εμπειρία
Μου μπορώ να καταλάβω ότι είσαι από αυτούς που επιπλέουν με κάθε κατάσταση και δεν πρόκειται να πας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε συνέχεια προηγούμενου σχολιασμού μου θα πρότεινα αυτοί που αποστρατευονται στους ανώτατους βαθμούς με ανώτατους βαθμούς και φέρουν το τίτλο στρατηγός ε.α επίτιμος.. ... ισοβίως να τιμούν το τίτλο τους και να μην εκφέρουν κομματική γνώμη.Διαφορετικα να αποποιούνται τον τίτλο τους και καλή επιτυχία στην συνέχεια.Η κυρία ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ τι έκανε αυτή τη στιγμή? Βάζει βούτυρο στο ψωμί των ακροαριστερών ότι η κακιά αστυνομία έρχεται μέσα στα πανεπιστήμια να σας παρακολουθήσει.Αν νομίζετε ότι έχω άδικο ευχαρίστως να ζητήσω συγγνώμη.