Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαύρο, δαγκωτό - Του Κων/νου Τζέκη


Άρθρο του Κωνσταντίνου Τζέκη: Πήγε στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών της γειτονιάς του και ζήτησε να αγοράσει μια τηλεόραση.

Έχουμε συνεχώς μεταβολές της κοινωνικής ζωής και ο άνθρωπος επειδή μαλώνει με την οικογένειά του για τα θέματα που πρέπει να επιλεγούν στην τηλεόραση το βράδυ, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

 Βλέπετε διαφέρουν οι προτιμήσεις τους, καθώς εκείνοι θέλουν τους ατέλειωτους τσακωμούς στην οθόνη για βίαια συμβάντα, θέλουν τα ατέλειωτα reality, θέλουν τους δεκάδες μάγειρους να μαγειρεύουν στην Ελλάδα, γαλλικά, πουλώντας πνεύμα και γνώσεις με απίθανα φρούτα, φυτά και προϊόντα εξωτικά  και αυτός θέλει να εμπεδώσει τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά και την πολιτική, ώστε να είναι πλήρως ενημερωμένος στο καφενείο με την παρέα του.

Κάτι ψιθύρισε στο αυτί του υπαλλήλου   και  αυτός  γεμάτος  απορία,  κατευθύνθηκε προς της αποθήκη του καταστήματος και έφερε σε ένα κουτί μια τηλεόραση.

Ο πελάτης πλήρωσε ότι του ζήτησαν και βγήκε χαρούμενος από το κατάστημα, φόρτωσε την τηλεόραση στο σαράβαλό του, που απορεί πως δουλεύει, αφού έχει να το συντηρήσει από αμνημονεύτων χρόνων και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του.

Η οικογένειά του, είδε την πρωτοβουλία του συζύγου με απορία και ενθουσιασμό, που επί τέλους είπαν τώρα δεν θα μαλώνουν για τις επιλογές των προγραμμάτων.

Εγκατέστησε την τηλεόραση στο σαλονάκι του που το αγαπούσε και προτιμούσε να ησυχάζει εκεί, έβαλε το  ουισκάκι του και έκλεισε πίσω του την πόρτα.

Η οικογένειά του έστησε αυτί. Ησυχία μέσα στο δωμάτιο. Ούτε ψίθυρος.  Ύστερα από πολλές παλιμβουλίες επιτέλους αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα, περίεργοι για την ησυχία που επικρατούσε στο χώρο.

Σκοτάδι στο δωμάτιο. Στο άναμμα των φώτων τον αντίκρισαν να κάθεται   στην αναπαυτική του πολυθρόνα και να απολαμβάνει το ποτό του στα σκοτεινά.

-Γιατί δεν ανοίγεις την τηλεόραση; Γιατί είσαι στα μαύρα σκοτάδια; 

-Μα δεν παίζει,    αφού την αγόρασα  χαλασμένη. Σιγά που θα μου χάλαγαν  την ησυχία μου οι κάθε λογίς παντογνώστες, ανέραστοι, βαρεμένοι, ανεύθυνοι και εγωιστές  πρωταγωνιστές της καθημερινής παραπληροφόρησης., είπε και συμπλήρωσε: Παντού αίμα, έγκλημα, sex, δολοφονίες, καταστροφές. Πουθενά η πρόοδος της επιστήμης, οι πνευματικοί άνθρωποι, οι μεγάλοι επιστήμονες που χάραξαν νέους δρόμους ανάπτυξης και προόδου. Πουθενά οι καθημερινοί άνθρωποι που χαμογελούν και προκαλούν τη φτώχεια τους, την ανέχεια και την αβεβαιότητα και ζούνε με αξιοπρέπεια και όνειρα.  

-Μα γιατί τότε αγόρασες μια χαλασμένη τηλεόραση;

-Έτσι να τους αισθάνομαι πίσω από το μαύρο κουτί και να μην μπορούν να μου κουδουνίζουν τα αυτιά και να μου χαλάνε την ώρα μου και τη διάθεσή μου. Ήρθε η ώρα της εκδίκησης.

 -Ζωή στη μούγκα, λοιπόν. Για μην μου χαλάει τη διάθεση ο κάθε ένας που νομίζει πως τα γνωρίζει όλα και δυστυχώς επιμένει λανθασμένα ότι έχει δίκιο ή ότι αφού είναι στο γυαλί, μπορεί να λέει ότι του καπνίσει και γω να τα καταπίνω με ανοιχτό το στόμα σαν χάχας. Καλύτερα ανημέρωτος, παρά λανθασμένα πληροφορημένος.

Καταλάβατε;

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ δεν κατάλαβα.μπορεις ν το ξαναπείς;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τέλειο