Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: Τιμή σ’ εκείνους όπου την ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες


Ανακοίνωση τής Ένωσης Αθηνών: Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τα γεγονότα του Έβρου που συγκλόνισαν το πανελλήνιο και ολόκληρη την Ευρώπη ως  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών  εξυμνούμε την τεράστια συμβολή των συναδέλφων μας  στην υπεράσπιση των συνόρων της πατρίδας μας, σε μια από τις πιο δύσκολες  συγκυρίες που ζήσαμε ως Χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης .

Τα όσα διαδραματίστηκαν θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων και θα είναι για πάντα το πιο λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να προσφέρει ο Έλληνας αστυνομικός όταν οι περιστάσεις το απαιτούν και η Πολιτεία  τον κατευθύνει ορθά.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνες τις δραματικές ώρες που η γείτονα  Χώρα εργαλειοποιώντας   χιλιάδες ταλαιπωρημένες ψυχές,  προκάλεσε τα όσα δραματικά επακουλούθησαν . Δεν θα ξεχάσουμε επίσης ποτέ , τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοί μας από  ΥΑΤ-ΥΜΕΤ, εν συνεχεία ΟΠΚΕ και άλλων Υπηρεσιών, εγκατέλειψαν αδιαμαρτύρητα τις οικογένειες  τους εν μία νυκτί για να εκπληρώσουν το ιερό καθήκον τους.

Επειδή ορισμένοι εξ επιλογής λησμονούν εύκολα, θα τους φρεσκάρουμε τη μνήμη, θυμίζοντας προς πάσα κατεύθυνση πως όσα συνέβαιναν εκείνες τις ημέρες, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στην αυταπάρνηση και τον ηρωισμό των συναδέλφων μας.

Είχαν μόλις προηγηθεί τα γεγονότα της Χίου και της Μυτιλήνης όπου και πάλι κατόπιν των επιταγών της συντεταγμένης Πολιτείας εκατοντάδες συνάδελφοί μας είχαν μετακινηθεί εκτάκτως ώστε να εκτελέσουν υπηρεσία. Τότε αντιμετωπίστηκαν ως  «στρατός κατοχής»  και τα αίσχη τα οποία εις βάρος τους  έλαβαν χώρα θα μείνουν επίσης ανεξίτηλα στη μνήμη μας ξεκαθαρίζοντας ότι επ’ ουδενι δε θα επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητα όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Λίγες μέρες λοιπόν ύστερα από τα περιστατικά της Χίου και της Μυτιλήνης και ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό  των υπηρετούντων στις διμοιρίες της Δ.Α.Ε.Α.  βρισκόταν σε άδεια, «ξεκίνησε ο Έβρος»!

Είναι ακόμα χαραγμένη στη μνήμη μας  η «αγωνία» της Ηγεσίας για το αν αυτοί οι αστυνομικοί οι οποίοι πριν ολίγων ημερών είχαν αντιμετωπιστεί κατ’ αυτό τον τρόπο, θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε όσα επρόκειτο να συμβούν !

Προφανώς η «αγωνία» αυτή υπήρχε διότι οι Ηγεσίες δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν ποτέ το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένοι και τον τρόπο με τον οποίο είναι γαλουχημένοι  οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, αφού όταν διατάχθηκαν να μεταβούν στον Έβρο, εκτελούσαν υπηρεσία σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΟΑΚΑ και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα επιβιβάστηκαν σε ένα C-130 προκειμένου να εκπληρώσουν το ιερό καθήκον τους!!! Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκαν, ουδέποτε δυσανασχέτησαν, δεν κράτησαν στο μυαλό τους όσα είχαν διαδραμτιστεί μόλις λίγες ημέρες πριν!  

Ακόμα πιο συγκινητική ήταν η στάση όσων συναδέλφων διέκοψαν τις άδειές τους οικειοθελώς για να επιστρέψουν στην Αθήνα με σκοπό εν συνεχεία να μεταβούν στον Έβρο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πλέον ιστορία. Η αγάπη του κόσμου, το σύνθημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα  «ο Έβρος δεν πέφτει» ,  έκαναν επί πολλές εβδομάδες το γύρω του κόσμου και όλους εμάς υπερήφανους!!!

Σήμερα που ο Έλληνας εργαζόμενος αστυνομικός αντιμετωπίζει ακόμα μία κρίση και επιθέσεις από θλιβερές  μειοψηφίες, καλούμε όλους τους ιθύνοντες να θυμηθούν τις μέρες εκείνες και να θωρακίσουν αποτελεσματικά τους αστυνομικούς , να σταματήσουν τις αίολες διώξεις προς εξυπηρέτηση επικοινωνιακών σκοπών και κυρίως να θυμηθούν ότι αυτοί που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη σημερινή κρίση είναι οι ίδιοι άνθρωποι.

Απαιτούμε την εφ’ όλης της ύλης  δικαίωση και αναγνώριση της προσφοράς  των αστυνομικών, οι οποίοι όσο και αν δεν το θέλουν ορισμένοι, αποτελούν «ήρωες  πολέμου» εν καιρώ ειρήνης!!!

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιαυτό μαρεσουν οι συνδικαλιστές γτ αποδίδουν τιμές.
Τιμη εδώ τιμή εκεί
Τιμη στα Ατ για μολότοφ