Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σόλων Ζέινος: Να σταματήσει άμεσα το θέατρο της διαχείρισης της πανδημίας που έχει σαν πρωταγωνιστή τον αστυνομικό


Από την έναρξη της πανδημίας άλλο ένα πάρεργο φορτώθηκε στους ώμους των αστυνομικών. Άλλη μία δουλειά, που καμία σχέση δεν έχει με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Ο λόγος για τη βεβαίωση προστίμων σε πολίτες, στα πλαίσια της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον κορωνοϊό.

Το αποτέλεσμα;

Να μας βλέπει ο πολίτης και να μας ταυτίζει με… «μπαμπούλα».

Μάλιστα, πολλές φορές αισθανόμαστε εκτεθειμένοι στον κόσμο που ελέγχουμε, εξαιτίας της πληθώρας των κυβερνητικών παρεκκλίσεων από τη νομοθεσία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Μας λένε «αφού ο.. τάδε που έχει την τάδε κυβερνητική ιδιότητα έκανε αυτό, γιατί δεν με αφήνεις να κάνω το ίδιο;». Η θέση μας είναι πολύ λεπτή και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Επίσης, καθημερινά καλούμαστε να ελέγξουμε τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού του τομέα ευθύνης μας, καθώς και τις στενές τους επαφές, και στη συνέχεια να αναφέρουμε το αποτέλεσμα του ελέγχου! Αλήθεια, αυτή η εντολή πώς είναι δυνατόν να υλοποιηθεί κατά γράμμα; Πώς είναι δυνατόν να ελεγχθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι και να διαπιστωθεί αν βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους; Ειδικά όταν κάποιοι από αυτούς είναι βαριά άρρωστοι, ακόμα και μία τηλεφωνική επικοινωνία σε καθημερινή βάση είναι απίστευτα ενοχλητική. Και όλο αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη χαοτική υπηρεσιακή καθημερινότητα που βιώνουμε. Πώς γίνεται να ελεγχθούν 100 – 200 άτομα, την ώρα που πολλά τμήματα δεν δύναται να βγάλουν καν περιπολίες; Αντί αυτό το πάρεργο να το επωμιστούν άλλες υπηρεσίες που μοναδική τους δουλειά είναι η διαχείριση της πανδημίας, ο κλήρος γι’ άλλη μια φορά πέφτει στον αστυνομικό. Κατάντησε ο αστυνομικός «εισπράκτορας» για το κράτος με το καθεστώς των παραβάσεων του COVID, και αντί να καλείται να αντιμετωπίσει το έγκλημα, καλείται με το ζόρι να βεβαιώσει παραβάσεις. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η πίεση των ανωτέρων γι’ αυτό το σκοπό είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Όλα αυτά δείχνουν μάλλον μια πρόχειρη και επιφανειακή διαχείριση της πανδημίας, μόνο και μόνο για να προβληθεί ότι γίνονται ενέργειες. Εξάλλου, η παταγώδης αποτυχία των υφιστάμενων μέτρων αποδεικνύεται και από την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Συν τοις άλλοις, το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει δέκτες πολλών καταγγελιών σχετικά με τα οχήματα στατικών συνεργείων ελέγχων της Δυτικής Αττικής για την εφαρμογή των μέτρων του κορωνοϊού.

Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι οι διαταγές σχετικά με το αν τα οχήματα θα είναι στατικά ή κινούμενα διαφέρουν, αναλόγως με τον εκάστοτε επικεφαλής στη βάρδια. Μπορεί σήμερα το όχημα να διαταχθεί να είναι στατικό κι αύριο να είναι κινούμενο.

Αναρωτιόμαστε, πρέπει να γίνουν στόχος οι συνάδελφοι και να υπάρξει τραυματισμός τους για να σταματήσουν να είναι στατικά τα συνεργεία;

Είναι λίγα τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών την τελευταία περίοδο, ώστε να πείσουν την Ηγεσία ότι τα οχήματα πρέπει να είναι κινούμενα;

Ήδη στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε πολλά παραδείγματα που σταθεροί στόχοι δέχτηκαν επίθεση. Μάλιστα, πολλοί συνάδελφοι που διατάσσονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία δεν προέρχονται καν από τη Δυτική Αττική ώστε να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του τομέα μας, ενώ άλλοι δεν είναι καν εξοικειωμένοι με τους ελέγχους λόγω του ότι εργάζονται σε εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες, π.χ. απ’ τη ΔΙΜΕΔΑ.

Καλούμε την Ηγεσία να αφουγκραστεί την αγωνία των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία οχήματος σταθερών συνεργείων ελέγχων, και αντιλαμβανόμενη τον ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο, να διατάξει σε μετατροπή τους σε κινούμενα οχήματα, προτού έχουμε θύματα αστυνομικούς.

Επίσης την καλούμε να μας αποδεσμεύσει από το πάρεργο της βεβαίωσης προστίμων για παράβαση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και όλα τα παρελκόμενα με αυτό. Αποστολή της αστυνομίας είναι να αντιμετωπίζει το έγκλημα και μόνο.

Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας!

ΖΕΪΝΟΣ Σόλων

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ από Δυτική Αττική

Αστυνομικός του Α.Τ. Ασπροπύργου

Μέλος της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών










Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Περίμενε να δεις αν γίνει κανένα λάθος και βάλει αστυνομία στα πανεπιστήμια να δεις τι έχει να γίνει...δεν θα ξέρουν ποιος θα πρώτο παραιτηθεί.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλα εκει θα πέσει κ γέλιο αλλα κ κλάματα συνάδελφοι κ φυσικα παλι εμεις θα φταίμε. Αυτοί που το σκέφτηκαν ποτέ. Κατι σαν τη Βουλή ολοι ανάποδα μπαίνουν κ τωρα Ταχα μου κλαίνε για το χαμένο παιδι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτος δεν είναι απο μια πρωτοβουλία αστυνομικων που γραφουν κατι γραφικά κομμουνιστικα μανιφεστα;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι εσύ είσαι από δεξιά πρωτοβουλία και φταις για την κατάντια της αστυνομίας σήμερα.