Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Αθηνών: “Πεζές” και ανούσιες εισηγήσεις


''Επιτέλους ας ενστερνιστεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τις  προτάσεις μας  και ας ενισχύσουν τις αφαιμαγμένες μάχιμες Υπηρεσίες με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν ανάγκη οι πολίτες και η κοινωνία'', σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.


   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αντέδρασε έντονα το 2018 στο αφήγημα της προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να δημιουργήσει τις πεζές περιπολίες με αστυνομικούς που υπηρετούσαν στις μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας, της Άμεσης Δράσης,  των Αστυνομικών Τμημάτων, των Τμημάτων Ασφαλείας, φτάνοντας μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Από την αρχή της λειτουργίας των πεζών περιπολιών κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκφράσαμε την αντίθεσή μας, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί ένα μέτρο παρωχημένο, δεν προσφέρει επί της ουσίας στην αστυνόμευση και την ασφάλεια του πολίτη, ενώ δεν δίνεται κανένα κίνητρο σε κάποιον ώστε να επιθυμεί να υπηρετήσει εκεί.  Είχαμε δε προτείνει σε όλα τα επίπεδα της τότε Φυσικής Ηγεσίας, αν και εφόσον επέμεναν στην απόφασή τους, η Υπηρεσία αυτή  να ανήκει στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, αφού θα δινόταν και ένα κίνητρο στο να στελεχωθεί η Υπηρεσία και θα υπήρχε πολύ καλύτερη οργάνωση, αφού η Υ.ΜΕ.Τ. είναι μια Υπηρεσία με ιεραρχία και δομή, συνεπώς το μέτρο της εμφανούς αστυνόμευσης θα είχε μεγαλύτερη απόδοση τόσο για την Αστυνομία, όσο και για τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.

 

     Με την αλλαγή της Κυβέρνησης απευθυνθήκαμε στη νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία με την ελπίδα να εισακουστούν οι προτάσεις μας αναφορικά με την κατάργηση της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας. Δυστυχώς όμως, ο επικοινωνιακός οίστρος, προσωπικές ατζέντες και επιδιώξεις, αλλά και στρεβλές εισηγήσεις ορισμένων φωτεινών «παντογνωστών», οδηγούν τους αρμοδίους σε συνεχείς, κατά την άποψή μας, αστοχίες. Αυτοί οι «παντογνώστες» μεταφέρουν στην Πολιτική Ηγεσία λαθεμένη – πλασματική εικόνα για την υπάρχουσα μάχιμη αστυνόμευση. Διαχέεται εντέχνως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυθεί, ειδάλλως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το λόγο που η Ηγεσία συνεχώς δημιουργεί νέες Υπηρεσίες και φορτώνει με πάρεργα τις ήδη υπάρχουσες!!! Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν άπαντες πως το προσωπικό που έχει προσληφθεί τα τελευταία έτη απασχολείται αποκλειστικά με συγκεκριμένα καθήκοντα, ύστερα από επιταγές της πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην αντίπερα, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες οι οποίες είναι επιφορτισμένες με το μεγαλύτερο μερίδιο αστυνόμευσης και στις οποίες συνεχώς ανατίθενται πάρεργα, παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο αποδεκατισμένες από την έλλειψη προσωπικού, ουδέποτε έχουν ενισχυθεί, ενώ οι καθημερινές απαιτήσεις της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας απορροφούν το εναπομείναν προσωπικό, πέραν των πεζών περιπολιών και  σε άσχετα – αλλότρια με το αντικείμενο των Υπηρεσιών τους, καθήκοντα φύλαξης στόχων και αναρίθμητων μέτρων τάξης ασφάλειας και τροχαίας.

 

              Η Πολιτική Ηγεσία απαιτεί απόδοση έχοντας την εσφαλμένη αντίληψη ότι υφίσταται το προσωπικό που υπήρχε πριν από 15-20 χρόνια !!! Καλύτερα ας μπει λουκέτο στις Υπηρεσίες, παρά να υπάρχει αυτή η ανισομέρεια και η υπολειτουργία που αποβαίνει εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών και ας απολογηθούν στον ελληνικό λαό αυτοί που έφεραν τις Υπηρεσίες σε τέλμα.

 

              Αναφορικά με το παρωχημένο μέτρο των πεζών περιπολιών, απλά προσκαλούμε τους αρμόδιους να κάνουν μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Ας δουν επιτέλους την πραγματικότητα και όχι το τι τους μεταφέρουν οι  ινστρούκτορες τεχνοκράτες μυστικοσύμβουλοι, που ουδεμία σχέση έχουν με το αστυνομικό έργο.

 

              Προκειμένου να παράξει η ΕΛ.ΑΣ το αποτέλεσμα που επιθυμούν και αξίζουν οι φορολογούμενοι συμπολίτες μας, οι αστυνομικοί επιβάλλεται να εργάζονται υπό ενδεδειγμένες συνθήκες, με εξοπλισμό και όρους Αστυνομίας ευρωπαϊκού κράτους του 2021 και όχι με τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Χωροφυλακή του ’50 !

 

             Επιτέλους ας ενστερνιστεί η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τις  προτάσεις μας  και ας ενισχύσουν τις αφαιμαγμένες μάχιμες Υπηρεσίες με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχουν ανάγκη οι πολίτες και η κοινωνία.

 

              Κλειδί, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί η ενίσχυση των υπαρχουσών δομών και Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ και όχι η δημιουργία νέων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, με ταυτόχρονη τη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων σε όλα τα επίπεδα για τη θωράκιση του αστυνομικού, που προτάσσει τον εαυτό του, προκειμένου να αισθάνεται ασφαλής ο πολίτης.

 

              Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχει διαχρονική θέση και προτάσεις για θέματα που αφορούν την Αστυνομία και το προσωπικό της. Δεν πορευόμαστε με στείρο συντεχνιακό πνεύμα όπως κάποιοι περιπλανώμενοι συνδικαλιστικοί θίασοι, αλλά με γνώμονα την ανάταση της Ελληνικής Αστυνομίας προς όφελος των φορολογούμενων πολιτών. Και προπάντων δεν κρυβόμαστε, δεν στρουθοκαμηλίζουμε, αλλά ούτε έχουμε μυστικοσυμβούλους, αφού βρισκόμαστε καθημερινά οι ίδιοι στις Υπηρεσίες μας, μεταφέροντας τα προβλήματα των συναδέλφων μας.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

 

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

 

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος


easya.gr







Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ένωση Αθηνών δεν κάνει τίποτα.. Τους λες κάτι πετάνε την δικαιολογία "για υπηρεσιακούς λόγους" και βγάλε άκρη..λυπάμαι κύριοι