Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντίστροφη μέτρηση για την άρση ασυλίας του Γ. Λαγού – Ξεκίνησε η ακρόαση στο Ευρωκοινοβούλιο

Κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες η δεύτερη ακρόαση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού.



Η ακρόαση αφορούσε το δεύτερο αίτημα άρσης ασυλίας του, που κατατέθηκε, μετά την καταδίκη του για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μετά την ακρόαση, θα ακολουθήσει γνωμάτευση της επιτροπής που θα προτείνει άρση ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η ακρόαση του Γ. Λαγού έγινε, όπως προβλέπει ο κανονισμός, κεκλεισμένων των θυρών, με φυσική παρουσία και διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

Ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν αναμένεται πριν τη σύνταξη της έκθεσης για το θέμα της ασυλίας, την οποία ανέλαβε να συντάξει νέα εισηγήτρια, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Μαρί Τουσάν.


Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση της εισηγήτριας στην αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στην υπόθεση Μανον Ομπρί, γιατί ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αμφισβήτησε την αμεροληψία της.(dikastiko.gr) 

Η επόμενη συνεδρίαση  της επιτροπής νομικών θεμάτων για το θέμα της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού, δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις 12 Απριλίου. Μετά την παρουσίαση της έκθεσης από τη Μαρί Τουσάν, στα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων, θα πρέπει να ακολουθήσει ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Λαγού, για να περάσει η υπόθεση στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που είναι η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια