Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΛΑΣ θα αναλαμβάνει την προστασία των παιδιών συλληφθέντων ή κρατουμένων


Για αυτεπάγγελτη αναζήτηση ανηλίκων τέκνων και ανάθεσή τους σε επίτροπο σε περίπτωση που κάποιος συλλαμβάνεται ή κρατείται έκανε λόγο η υφυπουργός για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «στις περιπτώσεις που υπάρχουν ανήλικα που ζουν χωρίς γονείς είτε γιατί έχουν συλληφθεί ή καταδικαστεί ή τελούν υπό ποινή φυλάκισης» την μέριμνα θα έχει η ΕΛΑΣ, για να δει ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά.

«Έχουμε συνεννοηθεί αρχικά με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να υπάρχει πλέον η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και να μην είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού, να υπάρχει η θεσμική και οριζόντια υποχρέωση για κάθε σύλληψη, για κάθε προφυλάκιση και μετά για κάθε εκτέλεση ποινής. Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και αν υπάρχει παιδί θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα» είπε η Δ. Μιχαηλίδου.

Μάλιστα η υφυπουργός σημείωσε ότι για αυτή την πρωτοβουλία είναι ενήμερος ο πρωθυπουργός.

Από τη μεριά της η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου, άσκησε κριτική, τονίζοντας ότι «μετά την φύλαξη των πλατειών και των πανεπιστημίων η αστυνομία τώρα, με εντολή πρωθυπουργού, αναλαμβάνει και την παιδική προστασία».

Αναλυτικά σε δήλωσή της η κ. Φωτίου:

«Η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται και κρατείται, αυτεπάγγελτα η αστυνομία θα έχει την υποχρέωση να ερευνήσει αν έχει ανήλικα τέκνα, θα τα αναζητήσει και θα εισηγηθεί πιθανόν στον εισαγγελέα τον διορισμό επιτρόπου. Και όλα αυτά επειδή ο πρωθυπουργός ανησύχησε τι γίνονται τα παιδιά αυτών που συλλαμβάνονται.

Ποιος νοσηρός εγκέφαλος θεωρεί ότι η προστασία των ανήλικων παιδιών είναι θέμα που πρέπει να χειρίζεται η αστυνομία και όχι όπως μέχρι τώρα οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και οι εισαγγελείς ανηλίκων; Μήπως είναι καιρός να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών; Μήπως πρέπει να συσταθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των Πρωτοδικείων που προβλέπονται από τον 2447/96 αλλά δεν λειτούργησαν ποτέ;

Η προστασία των παιδιών παραμένει ως απόλυτο δικαίωμα στον γονέα, μέχρι αυτό να του αφαιρεθεί και για πολύ σοβαρούς λόγους από αρμόδιο δικαστήριο. Σε έκτακτες περιπτώσεις μόνο οι Εισαγγελείς έχουν τη θεσμική αρμοδιότητα να παρέμβουν, διότι αυτοί και μόνον μπορούν να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα όλων των πλευρών.

Μετά την φύλαξη των πανεπιστημίων και την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, η αστυνομία αναλαμβάνει πλέον και την παιδική προστασία. Δεν πρόκειται για επιτελικό αλλά για αυταρχικό, αστυνομικό κράτος».

 

ΠΗΓΗ    tvxs.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ εδω η αστυνομία ; Μηπως να κανουμε κ τους γιατρούς. Η τους ειδικούς για την πανδημία.ουτως η αλλος μαντάρα τα κάνανε χάος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά θα εμπιστευτείτε τα παιδάκια στους βασανιστές βαρβάρους αστυνομικούς; Μπράβο μητσοτακη έκανες καλές επιλογές στη κυβέρνηση...έρχονται εκλογές!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δουμε τι αλλο θα μας φορτωσουν. Κοινωνικες υπηρεσιες δεν υπαρχουν;
Για ολα η αστυνομια τελοσπαντων;
Αηδια καταντησατε. Δεν λεω αν χρειαστει καποια υπηρεσια συνδρομη , βεβαιως και να την παρεχουμε οπου κριθει απαραιτητο , αλλα αυτη η υφυπουργος στο υπουργειο της υπαλληλους δεν εχει; οι δημοι και οι περιφέρειες υπαλληλους δεν εχουν; που ειναι ολοι χωμενοι , και τα χουνε φορτωσει ολα μα ολα στα αστυνομικα τμηματα που δεν εχουν προαωπικο;
Ως ποτε την ανεπαρκεια του δημοσιου θα την καλυπτουν και θα την φορτωνουν στην αστυνομια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σαπιλαααα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως τελικά με σύριζα ήμασταν καλύτερα; Ετούτοι εδώ θα μας τρελάνουν!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε Λ Ε Ο Σ Π Ι Α!!!!
Β Ο Ή Θ Ε Ι Α!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγγνώμη για να καταλάβω.... Γιατί δεν ορίζονται απευθείας από τη Πολιτεία, οι κατάλληλες και υπεύθυνες δομές, όπου ανάλογα το τόπο και το τύπο του περιστατικού, θα απευθύνεται η Υπηρεσία;;; Και εννοείται το μεγαλύτερο γέλιο θα πέφτει,ως συνήθως, ΣΚ και αργίες.... Που θα "βουηζουν" όλα τα τηλέφωνα των "υπευθύνων"..... Αρε κατακαϋμενε Αξ.Υπ.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΥΡΙΖΑ θα λέμε και θα κλαίμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλά οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, υπάρχουν υπηρεσίες που είναι αρμόδιες και θα ασχοληθεί και με αυτό η αστυνομία; Ποια διάνοια το σκέφτηκε αυτό;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αρχισυνδικαλιστες που βγαίνουν στα πρωιναδικα με ύφος χιλίων καρδιναλίων που είναι τώρα να πάρουν θέση σε αυτό....τα τελευταία χρόνια το μόνο που έχουν πετύχει είναι τη δυσφήμιση των αστυνομικών. Θα τους ρίξουν το τυράκι με κάνα βαθμουλι και μόκο.....
Ο χρήστης georod7 είπε…
Θα ήθελα να δω φωτογραφία σου να δω αν φοράς περικεφαλαία!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι να'ναι, αυτοί οι κυβερνώντες όλα στην Αστυνομία, τα μπράβο και τα επιδόματα όμως στους άλλους.Οπως, λένε και άλλοι πιο πάνω με το συριζα ήμασταν καλύτερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειρωνικά το λέω σύνελθε...
Ο χρήστης ΗΛΙΑΣ είπε…
Η ανεπάρκεια του κράτους σε όλο της το μεγαλείο. Και από πάνω θα μας ζητούν και ευθύνες μέσα σε αυτή την παράνοια. Μέχρι να συνταξιοδοτηθούμε θα δούμε και άλλα παράλογα. Άμυνά μας το γέλιο. Οι νομοθέτες έχουν άγνοια πραγματικότητας.
Ο χρήστης ΗΛΙΑΣ είπε…
Αυτοί που νομοθετούν έχουν άγνοια της πραγματικότητας. Το θέμα είναι ότι η ηγεσία λέει ναι σε όλα. Μέχρι να πάρουνε σύνταξη θα δούμε πολλά.Τελικά άμυνά.μας το λέλιο. Κρίμα . Όλοι ίδιοι είναι. Ανεπάρκεια του κράτους και η συνταγή γνωστή. Δώστε τα όλα στην ΕΛ.ΑΣ. καταφέρνει τα πάντα. Κρίμα . Αντί να δυναμόνπυν οι δομές, επικαλύπτει τις ανάγκες η Αστυνομία. Συνάδελφοι υπομονή και να πιέζουμε τους αρμόδιους (Δήμους, δομές κ.λ.π.) να λύνουν τα ζητήματα αρμοδιότητάς τους. Με πείσμα και θράσος.