ΜΠΡΟΣΤΑ: Όλη η αλήθεια


Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ: Το άθλιο εργασιακό περιβάλλον το οποίο βιώνει ο Έλληνας Αστυνομικός, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες οικονομικές απολαβές του, τον έχουν φέρει στην απόλυτη απόγνωση. Η απόγνωση αυτή ενισχύεται, όταν παρατηρούμε καθημερινά αυτούς που τον εκπροσωπούν να πουλάνε τον αγώνα και να ασχολούνται με ανωτατοποιησεις από τα Lidl και βαθμολογία με μηδενικές απολαβές .

Αιτήματα που με τον τρόπο που διαμορφώθηκαν στην ουσία καίγονται ,δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό και παράλληλα παραμερίζουν έντεχνα το αίτημα μας για την επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, με τις αυξήσεις που δικαιούμαστε και τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο. Διεκδικήσεις, ύψιστης σημασίας με οικονομικά και ασφαλιστικά οφέλη!

Γιατί άραγε υπονομεύουν τα βασικότερα αιτήματά μας και συνάμα το μέλλον μας; Γιατί δεν απαίτησαν επίδομα ανταμοιβής για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Μήπως εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και προσπαθούν να μη διαταράξουν τη σχέση αλληλεξάρτησης που έχουν με την ηγεσία; Το ίδιο ακριβώς δεν έκαναν και με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που έφερε το μισθολόγιο του κατεχόμενου βαθμού ; Θα επιστρέψει το εν λόγω βαθμολόγιο τα χρήματα που έχασαν οι Αστυνομικοί το 2012; ή θα κερδίσουμε τις ευνοϊκές ασφαλιστικές διατάξεις που προσφέρει η αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνο;

Ακόμα και όταν τους προτείναμε ένα βαθμολόγιο που έχει ουσιαστικά ευεργετήματα για όλους τους βαθμούς συνδεδεμένο με μισθολόγιο ,αρνήθηκαν πεισματικά να μας ακούσουν! Το ίδιο έκαναν όταν τους καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για το επικίνδυνο ! Τους παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τάχα να αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία ,στα λόγια και με αναμνηστικά ενσταντανέ .

Αν όντως αντιδρούν γιατί δεν διαδήλωσαν ενάντιά του; Γιατί δεν συμμετείχαν στις εκδηλώσεις εναντίον του νομοσχεδίου έστω με τις προϋπόθεσης που έβαλε η απόφαση του Αρχηγου και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα ; Γιατί δεν βγήκαν να αντιδράσουν όπως έκαναν όλοι όσοι αντιδρούν ; Ερωτήματα που μένουν αναπάντητα!

Θεωρούμε ότι διαχρονικά υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά, είναι κυρίως οι εν λόγω συνδικαλιστές γιατί δεν ζήτησαν, δεν απαίτησαν αυτά που ουσιαστικα έπρεπε να απαιτήσουν . Απέτυχαν πανηγυρικά να κοινωνήσουν και να επικοινωνήσουν τα βασικά αιτήματά μας, υπονομεύοντας το μέλλον του Έλληνα Αστυνομικού . Προώθησαν ζητήματα χωρίς οικονομικό αντίκρυσμα ,ώστε όταν και αν γίνουν πράξη να δημιουργήσουν την ψευδή αντίληψη ,ότι “οι Αστυνομικοί πήρανε αυτό που θέλανε”!

Με αυτό τον τρόπο απενεργοποίησαν το “φιτίλι” της διεκδίκησης, δίνοντας τη δικαιολογία και το ψευδές άλλοθι ότι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα μας. Δεν απαίτησαν, δεν αγωνίστηκαν διεκδικώντας διαχρονικά πρωτεύοντα αιτήματά μας, όπως όφειλαν ως εκπρόσωποι των αστυνομικών να πράξουν. Βολεύτηκαν σε αυτά που τους υπαγόρευσαν και τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν.

Άρα η ευθύνη ξεκινάει από αυτούς και συνεχίζεται στην Πολιτεία, η οποία έπρεπε από μόνη της (εφόσον οι εκπρόσωποι των αστυνομικών ήταν ανύπαρκτοι και ανίκανοι )έγκαιρα να αντιληφθεί τη σημαντική προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού, να κατανοήσει την αδικία που υφίσταται ως κλάδος ή τουλάχιστον να πράξει αυτά που υποσχέθηκε ή αυτά που υπαγορεύουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας! Τα ουσιαστικά αιτήματά μας, αυτά που έχουν πραγματικό όφελος για τον Αστυνομικό . Εμείς είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε όλη την αλήθεια , τους αποδοκιμάζουμε και προσπαθούμε να προωθήσουμε με κάθε τρόπο αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και ουσιαστικό αντίκρυσμα στον Ελληνα Αστυνομικό.

Η ευθύνη απέναντι στους συναδέλφους μοιράζεται σε όλους όσους τους στηρίζουν και συστρατεύονται μαζί τους .

 
5 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια και ο Γερακαρακος με την παρέα του σφυρίζουν κάνοντας ότι ψιχαλιζει ... Ντροπή για τις μάχες που δεν δόθηκαν (βαθμολογιο - μισθολόγιο - επικίνδυνο - απαλλαγή από ξένα αντικειμενα) και για το ζωτικό χρόνο που χάθηκε στα παχιά λόγια της απραξίας τους. Κρίμα για το πολυπληθέστερο σωματείο εκπροσώπησης των Αστυνομικών και για την σιωπή κυρίως της Αθήνας στα παραπανω. Αλήθεια Πρόεδρε εκείνο το βαθμολογιο που το πανηγυριζετε 10 χρόνια που πήγε και πως παραμορφώθηκε ξέρετε??? Όλες οι παρεμβάσεις της ποαξια έχουν υλοποιηθεί με κόστος οικονομικό για το κράτος (παραμονές αξιωματικών σε υψηλούς βαθμούς) μόνο ο Αστυφύλακας και ο Ανθυπαστυνομος με μισό βαθμό στα 25 χρόνια προσφοράς τους έθιξε τις ύαινες συμμάχους μας και υπάρχουν 1000 ταξιαρχοι ... Το χειρότερο είναι ότι δεν θέλετε να ξυπνήσετε !!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μιλάνε κ οι μπροστάρηδες αλήθεια πιστεύουν ότι κάτι κάνουν αφού είναι απόντες μόνο για ημερολόγια κ βραβεία σε τραγουδιστές είστε κύριοι αυτό σας το αναγνωρίζουμε είστε οι καλύτεροι

Ενας απλος αστυνομικος, είπε...

Ολοσωστο στ' αυτια μου το αρθρο. Δυστυχως οι συναδελφοι δεν ειναι χαζοι, αλλα (συστρατευονται) ξεπουλωντας βεβαια την ψηφο τους, λογω των ωραιων συνθηκων που ολοι γνωριζουμε , ελπιζοντας σε καμια προσωρινη μετακινηση στον τοπο τους (και οχι αποσπαση βεβαια μην χασουνε και τα μορια) η καμια αποσπαση σε κανα νησι με εξοδα δημοσιου, να βγαλουν κανα φραγκο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο γιατί αγωνίζεστε πραγματικά .Ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις σας για το επικίνδυνο για το βαθμολόγιο των επτά βαθμών για τα θεσμικά και τα οικονομικά μας αιτήματα αφού αυτοι δεν μπορούν και δεν έχουν δικές τους

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο γιατί αγωνίζεστε πραγματικά .Ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις σας για το επικίνδυνο για το βαθμολόγιο των επτά βαθμών για τα θεσμικά και τα οικονομικά μας αιτήματα αφού αυτοι δεν μπορούν και δεν έχουν δικές τους