Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίθεση σε αστυνομικούς ή άγρια επίθεση αστυνομικών; Οι απόψεις διΐστανται, τα βίντεο μιλούν

Αναμφίβολα τα βίντεο δεν δείχνουν όλη την αλήθεια. Ακόμα κι έτσι όμως, δείχνουν κάτι. Απαθανατίζουν την ωμή, αλλά κι εν πολλοίς αχρείαστη βία. Όταν όμως η αχρείαστη βία ασκείται από αστυνομικούς, το πράγμα αλλάζει. Κι αλλάζει γιατί μαζεύονται πολλαπλάσια επιπλέον του συνηθισμένου οι εικόνες, τα πλάνα και οι καταγγελίες για αυθαίρετη κι απροκάλυπτα αχρείαστη βία από αστυνομικούς, υπό την κάλυψη πάντα της υψηλής ηγεσίας.

Επαναλαμβάνουμε, δεν ξέρουμε τί προηγήθηκε. Μπορεί η σε βάρος των αστυνομικών επίθεση. Για οποιονδήποτε αστυνομικό όμως με υπηρεσιακή συνείδηση κι ευθύνη, η εικόνα που ακόμα και να υποθέσουμε ότι ακολούθησε μιας επίθεσης, δεν τιμά σε καμία περίπτωση ούτε τ' όνομα, ούτε τη ιστορία, ούτε τους νεκρούς της ΔΙΑΣ και της αστυνομίας. Ειδικά για τους τιμημένους νεκρούς που έπεσαν υπέρ του πολίτη. Πάνω στο καθήκον. 

Δυστυχώς, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, η ηγεσία σιωπά και στρουθοκαμηλίζει, με αποτέλεσμα οι επιρρεπείς στη βία να μην συγκρατούνται και να την ασκούν.

Αυτή την αστυνομία θέλετε κ. της ηγεσίας;

 

Γιώργος Καραϊβάζ
 

Ακολουθούν βίντεο και ρεπορτάζ από το  thepressproject.gr

Την εμφάνιση της στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έκανε πριν από λίγο η αστυνομία με άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και της ΔΡΑΣΗ να κυνηγάνε κόσμο στην πλατεία και να κάνουν προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές κινήθηκαν βίαια προς πολίτες που βρίσκονταν στην πλατεία, ενώ καταγγέλλεται ξυλοκόπημα, ακόμη και βίαιες προσαγωγές.

 

 

 

 

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές και για πρόστιμα σε ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του TPP, όλα φαίνεται ότι ξεκίνησαν από τραμπουκισμούς μικρής ομάδας αστυνομικών κατά πολιτών πάνω στην πλατεία, με τους αστυνομικούς -στη συνέχεια- να καλούν ενισχύσεις στο σημείο και να κάνουν προσαγωγές.

Ειδικότερα, μαρτυρία στο TPP αναφέρει ότι «είναι απίστευτο ότι για 4 άτομα έφτασε τόσο πολλή αστυνομία στην περιοχή» και ότι οι αρχές έκλεισαν την μία πλευρά της πλατείας με τον κόσμο να μην μπορεί να μπει.

Από βίντεο που δημοσιεύει ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Κονταρίνης, αποτυπώνεται η ωμή βία που χρησιμοποιείται από τις αστυνομικές αρχές κατά προσαχθέντα στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

 

 

 

 

Παρόμοιο σκηνικό αποτυπώνεται και από βίντεο που δημοσιεύει το ThePressProject με τους αστυνομικούς να χτυπούν προσαχθέντα και να επικρατεί ένταση στο σημείο

Άξιο σημασίας είναι ότι διαρροές της αστυνομίας σε μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο «για επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη», ενώ στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται μέχρι και «μάχη σώμα με σώμα» πριν οι αρχές καλέσουν ενισχύσεις.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ «επισκέφτηκαν» τη λαϊκή αγορά στο Κάτω Χαλάνδρι, με σκοπό να διαλύσουν παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα, και κυνήγησαν περαστικούς μέσα στη λαϊκή αγορά.

 

 Περισσότερα βίντεο στο thepressproject.gr

 










Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτο ειναι ενα δειγμα των ανεκπαιδευτων νεων Ε.Φ. του Χρυσοχοιδη που με μολις 20 μερες στην σχολη τους ειπαν να βγουν στον δρομο..δεν ξερουν πως να διαχειριστούν ενα περιστατικό και εγιναν δημοσιο θεαμα..δεν εχουν στοιχειωδεις γνωσεις δικονομιας..τα ιδια θα γινουν κ με την πανεπιστημιακη αστυνομία του υπουργου απο σεπτεμβρη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτη είναι η αλήθεια δυστυχώς! Ο τροπος με τον οποίο ο αστυνομικός πρέπει να λειτουργεί μεσα στο κοινωνικό σύνολο δεν θέλει μπράτσα και τραμπουκισμο. Θέλει μυαλο, πειθω, υπομονή και επαγγελματισμο. Και ενίοτε μπράτσα κ.λ.π, μόνο με τους κακοποιους...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστυνομία η αλητεία ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Θέλει να τους κάνει και Ανακριτικούς Υπαλλήλους, με γκλοπς λεει , χωρις οπλο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποσο μα ποσο ανικανοι και κατωτεροι των περιστασεων , αν υπεπεσε σε ποινικο αδικημα αριθμητικα υπερτερουσαν και επρεπε να τον δεσμευσουν χωρις πολλα πολλα , εδω βλεπουμε να τους κανει χαβαλε και αυτοι να τα χανουν και να βαρανε με το γκλοπ στο γαμο του καραγκιοζη , σαν να βαρανε μυγες με τη μυγοσκοτωστρα.
Τους εχω πετυχει σαν αξυπ , να δημιουργουν φασαρια και αυτοφωρο απο το τιποτα , απο εναν απλο ελεγχο ρουτινας , λεγε λεγε το χανουν και γραφουμε τσαμπα δικογραφιες για απειθια αντισταση επειδη θιχτηκε ο εγωισμος τους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ντροπη και μονο ντροπη γι αυτους που θελουν να λεγονται αστυνομικοι με πρακτικες μεσαιωνα (σιδερενια γκλοπ)!
δεν ξερω αν ειναι ε.φ συνοριοφυλακες οι πανελληνιων και πραγματικα δεν εχει κανενα νοημα ο διαχωρισμος αυτην τη στιγμή!
μονοι μας προκαλουμε τη κοινη γνωμη ..
που ειναι οι συνδικαλιστες να βγουν να μιλησουν...τους αντιπροσωπεύουν τετοιες πρακτικες??
την κοινωνια τη θελουμε μαζι μας οχι ενάντιων μας...
ντρεπομαι πραγματικα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θελατε χρυσοχοιδη για κουμανταδορο. Παρτε τον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι μας λέτε μωρέ, όλοι εδω μέσα? Πήγαν τα καλόπαιδα (για αριστερόφατσες τους κόβω), να πουλήσουν τσαμπουκά στα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ. και είδαν ότι δεν τους παίρνει και άρχισαν τις κλάψες. Θα ήθελα νά ήξερα εάν οι αστυνομικοί έκαναν πίσω και τους την έπεφταν τα καλόπαιδα, θα λέγατε τα ίδια?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΔΙΑΣ.ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.ΑΛΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΝΕ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ...