Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεόδωρος Τσαϊρίδης: Οι Αστυνομικοί κ. Πρωθυπουργέ είναι μέλος της κοινωνίας


Ανάρτηση του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης


Το 2012 μας είπατε "χρυσαυγιτες"

Μετά από 9 χρόνια οι αριθμοί στην χρονολογία άλλαξαν σειρά 2021, αλλά η στοχοποίηση μένει η ίδια.

Βίαιοι, ψυχικά διαταραγμένοι (πως άλλωστε να εξηγήσουμε το 1 από τα 4 μέτρα για ψυχολογικά τεστ) και ποιος ξέρει ποια άλλη ταμπέλα θα μπει γύρω από το" ταλαίπωρο σώμα" της ΕΛ. ΑΣ. Άλλωστε το ακροδεξιό μόρφωμα μπήκε φυλακή, οπότε έπρεπε να βρείτε νέο αφήγημα.

Και έτσι μετά από ένα χρόνο πανδημίας, όπου ΜΕΘ δεν υπάρχουν για δείγμα, όπου τα lockdown αυστηροποιουνται αλλά τα κρούσματα αυξάνονται, όπου επιχειρήσεις καταστρεφονται, όπου δεν ξέρει κανένας τι μας ξημερώνει μετά από όλα αυτό, έπρεπε να βρούμε μέθοδο απόπροσανατολισμού.

Το θύμα γνωστό διαχρονικά

Ελληνική Αστυνομία

Αλλά ποιος άραγε ήταν αυτός που λιγο λίγο, βήμα βήμα επιδίωξε να φαίνεται η Αστυνομία ο μπαμπούλας;

Ξεκίνησαν με τα πρόστιμα 150 ευρώ, μετά πήγαν στα 500 αλλά τελικά έπεσαν στα 300 ευρώ. Και δωστου τα ΜΜΕ μέρα νύχτα, 500-700-1000 παραβάσεις βεβαιωσε η ΕΛ. ΑΣ., ένα δύο τρία εκατομμύρια τα έσοδα από τα πρόστιμα. Είχατε "σχέδιο" όχι για την πανδημία, αλλά που να ρίξετε την ευθύνη για την αποτυχία.

Ο καιρός περνούσε και η κοινωνία έβλεπε μια Αστυνομία να τον κυνηγάει να φοράει μάσκα, αν πήγε να ψωνίσει στο 1 και όχι στα 2 χλμ, στημένη στα διόδια να τον περνάει από ανάκριση που πάει και γιατί πάει. Έτσι ο ρόλος του μπαμπούλα σιγά σιγά πέρασε στο υποσυνείδητο των πολιτών.

Τσουπ και η πανεπιστήμιακη Αστυνομία που πάτησε τον κάλο της απέναντι μεριάς και το μείγμα έγινε ακόμα πιο εκρηκτικό, με το κερασάκι στην τούρτα σε ποια φυλακη θα πάει ο κουφοντινας.

Και έτσι ένας ολόκληρος λαός κλεισμένος μέσα, αλλά κάθε μέρα πορείες συγκεντρώσεις διαδηλώσεις. Σκηνικά εντασης που μετά μανίας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Επιθέσεις σε αστυνομικές υπηρεσίες, σε αστυνομικούς εν ώρα και εκτός υπηρεσίας. Αλλά το κλίμα δεν άλλαζε.

Και ως μάνα εξ ουρανού έρχεται το περιστατικό στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Πάει ο covid, πάνε όλα.

Αστυνομική βία, αυθαιρεσία, τρομοκρατία.

"Ζούμε μια χούντα", έφτασαν στο σημείο να πούνε κάποιοι ποιο θερμοαιμοι.

Και έτσι το σύνθημα "το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει" βρήκε εφαρμογή στον Άγγελο. Έναν αστυνομικό 27 χρόνων, που έμελλε να ζήσει μια φρικαλέα επίθεση, για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις άλλων (κοινωνικών και όχι επιχειρησιακών όπως κάποιοι θέλουν να περάσουν)

Και μετά από μια απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού, έγινε μια συζήτηση στη Βουλή που πραγματικά οποίος αστυνομικός την άκουσε, έμεινε άφωνος. Ειλικρινά, δεν πίστευα στα αυτιά μου από όλα αυτά που άκουσα. "ψεκαζατε συνταξιούχους" ο ένας, "σκοτώσατε ένα νέο παιδί" ο άλλος, "ψεκασατε ένα 5χρονο και μια γυναίκα" και πάλι ο άλλος. Και αναρωτιέσαι αν αυτοί οι δύο αρχηγοί κομμάτων μπήκαν στην Βουλή για να δώσουν λύση ή για να μας "κάψουν" για τα λάθη τα δικά τους.

Και ήρθε το κορυφαίο "ζητάω συγνώμη από την κοινωνία για την αστυνομική βία "

Και λες δεν μπορώ να το ζω αυτό.

Οι Αστυνομικοί κ. Πρωθυπουργέ είναι μέλος της κοινωνίας.

Και αν για κάτι θα έπρεπε να ζητήσετε συγνώμη, είναι για τον τρόπο που μας χρησιμοποιείτε τόσο εσείς όσο και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις, ώστε να εφαρμόσετε τις δικές σας πολιτικές και σε καμία περίπτωση για την ασφάλεια των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βάλατε στο στόχαστρο ένα Σώμα, που κράτησε όρθια τα νησιά από τις δικές σας λάθος επιλογές για το Μεταναστευτικο.

Που ακριβώς πριν ένα χρόνο, κράτησε όρθια την χώρα, προασπιζοντας τα σύνορα του Έβρου

Που επί ένα χρόνο, είναι εκτεθειμένο έξω στο δρόμο, με κομμένες άδειες, ρεπό, εν μέσω πανδημίας. Με συναδέλφους που έφυγαν από αυτόν τον ιό. Με ελάχιστα μέσα. Και όμως, συνεχίζουν να είναι έξω στην μάχη.

Αλλά ξέχασα.

17 Μαρτίου μας είπατε ένα μεγαλοπρεπεστατο "Ευχαριστώ" και μας στείλατε και ένα SMS μέσω του Υπουργού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ - ΣΥΓΝΩΜΗ

Λέξεις σημαντικές που δυστυχώς καταφέρατε να χάσουν την αξία τους

Έχασαν την αξία τους, γιατί "η βαθιά υποκριτική τέχνη" ζει και βασιλεύει...









Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια για το άρθρο Θόδωρε. Απεικονίζει 100% τα όσα βιώνει ο Έλληνας Αστυνομικός. Δείχνει πόσο εύκολα ξεχνάνε κάποιοι και πως παίζεται το μικροπολιτικο παιχνίδι στην πλάτη μας όλα αυτά τα χρόνια.Αυτοι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είμαστε εμείς αυτη τη φορα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΣΥ τι κανείς για όλα αυτά που γράφεις ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Θεσσαλονίκης, ίσως ο μόνος που αντιστέκεται και σκέφτεται την αστυνομία, οι υπόλοιποι συνδικαλιστές κομματοσκυλα πωρωμένα που δεν μπορούν να δουν πιο πέρα από τη μύτη τους, συνέχισε έτσι σε έχει ανάγκη η αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια συνάδελφε. Ακριβως ετσι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εισαι ανεπαρκής. Η εμβέλεια σου φτάνει μέχρι το Μπλόκο και το Police net. Θα Κοροιδευεις τους συναδέλφους, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις την κλάψα και να πεις κάτι σοβαρό σε ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης. Εσείς είστε η αιτία που που μας αντιμετωπίζουν σαν χωροφύλακες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς είμαστε υποχείριο κάθε κυβέρνησης...άμα δεν πάτε στα δικαστήρια οκά τα θέματα που μας απασχολούν δουλειά δεν πρόκειται να γίνει...όσες συναντήσεις και να κάνετε με τις μαριονέτες των υπουργών δεν θα αλλάξει τπτ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους κι ένας που μιλάει σωστά. Μπράβο κύριε Αστυνομικέ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρθρογράφος γνώμης
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός είναι Προεδρος σωματίου η κριτής των πάντων ;διότι το μόνο που κάνει είναι να γράφει και μια αερολογία κάπου κάπου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια αφού διέλυσες τα αστυνομικά τμήματα με τις αποσπάσεις, διέλυσες τις κεντρικές υπηρεσίες τώρα κάνεις κριτική στην κυβέρνηση, οι συνάδελφοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν εάν θα πρέπει να είναι γραμμένοι στο σωματείο και να δίνουν δύναμη σε ανθρώπους που εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα...