Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΚΕ: Απαράδεκτη εκφώνηση εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα της Λέσβου


Παραθέτουμε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ: Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύθηκε επιστολή στρατιωτών που υπηρετούν σε στρατιωτική μονάδα της Καλλονής Λέσβου, μέσω της οποίας διαμαρτύρονταν για τις απαράδεκτες ρατσιστικές εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων απευθυνόμενος προς αυτούς.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού, ακολούθησε δημοσίευση πληθώρας επιστολών διαμαρτυρίας και από άλλες στρατιωτικές μονάδες, όπου καταγγέλλονταν αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.

Παρόλα αυτά και σε διάστημα λίγων ημερών, δημοσιεύθηκε νέα επιστολή στρατιωτών από το στρατόπεδο «Μαρινέλλη» της Λέσβου, μέσω της οποίας εκφράζεται η διαμαρτυρία, για την εκφώνηση από στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, συνθήματος με περιεχόμενο εθνικιστικό – αλυτρωτικό.

Τα διαδοχικά αυτά γεγονότα δεν αποτελούν «κεραυνό εν αιθρία». Προστίθενται σε παρόμοιες πρακτικές που συνέβησαν σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων στο παρελθόν τις οποίες το ΚΚΕ με πολλούς τρόπους κατήγγειλε. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, διότι για πολλοστή φορά, ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές όπως η εκφώνηση συνθημάτων ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου, μέσα σε στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στην εκφώνηση τέτοιου είδους εθνικιστικών και ρατσιστικών συνθημάτων, πέρα από την μέχρι τώρα επίκληση από πλευράς υπουργείου των προβλέψεων της υπάρχουσας νομοθεσίας και σχετικών κανονισμών, που όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι είναι απολύτως αναποτελεσματικά;

 

Οι Βουλευτές

Κομνηνάκα Μαρία

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Τι λες τωρα! είπε…
Σε λίγο οι αριστεροί θα κάνουν διαμαρτυρία γιατί ο στρατός μας φέρει εθνόσημο. Ελεος
Ο χρήστης ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ είπε…
Και τι θέλετε να φωνάζουν ρε απάτριδες κουμμουνιστές;
Όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης:"Περνά,περνά η μέλισσα;"
Καλά κάνετε και μιλάτε όμως κι εσείς και τα ξαδέρφια σας οι συριζαίοι.
Αντί να είστε στο 0,002%,ο μ@λ@κας ο Έλληνας σας δίνει πάνω από 3% και μπαίνετε στη βουλή και καβατζώνετε 10.000€ τον μήνα.
Θα γυρίσει όμως ο τροχός....
Ο χρήστης Κωστας είπε…
Έλεος ρε ξεπλυματα. Είναι στο στρατό και έχουν απέναντι τον Τούρκο.Τι να φωνάζουν δλδ? Τραγούδια σε μπουζούκια?Αριστερα κατακάθια. Αλλά δε φταίτε εσείς. Αυτοί που έγραψαν επιστολή φταίνε. Μετάθεση Έβρο. Εκεί δε θα έχει συνθήματα. Εκεί θα βλέπει τον Τούρκο όμως! Ουστ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφώνως με τον Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,το ΚΚΕ είναι το κόμμα του εγκλήματος κ' της προδοσίας.Άρα δεν μας παραξενεύουν αυτές οι αντιδράσεις τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωη προδότες οι κουμουνιστες τωρα τώρα θα αλλάξουν