Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός των ΜΑΤ: "Αλλο τα ΜΑΤ και άλλο η ΔΙΑΣ στις διαθεσιμότητες; Ο αντιεπαγγελματικός εξοπλισμός..."


Μια ενδιαφέρουσα πτυχή θίγει συνομιλητής του bloko.gr, αστυνομικός των ΜΑΤ με πολυετή θητεία στη συγκεκριμένη υπηρεσία, για τα πολύκροτα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.
 
Αρχικό αντικείμενο συζήτησης, η ... "επιχείρηση" σύλληψης του πολίτη και η χρήση των γκλομπ. Το ερώτημα ήταν για το εάν πρόκειται για αχρείαστη ή για επιδιωκόμενη βία. Θέση στο ερώτημα, τουλάχιστον ευθέως δεν πήρε, στο όνομα της συναδελφικής αλληλεγγύης όπως μας είπε, πλην όμως τόνισε ότι δεν εφαρμόστηκε τίποτα από το σχετικό εγχειρίδιο. Αν μπορεί να ειπωθεί έτσι. Και σίγουρα, η όλη στάση και συμπεριφορά των αστυνομικών, δείχνει απαιδευσία πάνω στην ενδεδειγμένη τακτική των συλλήψεων. Για τα γκλομπ, αρκέστηκε να μας πει, πως του προξενεί απορία κι ερωτήματα πως οι επικεφαλής της ΔΙΑΣ επιτρέπουν σε αστυνομικό ανάληψη υπηρεσίας με αντιεπαγγελματικό (αυτός ήταν ο ακριβής χαρακτηρισμός) υπηρεσιακό εξοπλισμό.

Εν κατακλείδι  και πριν ακριβώς ολοκληρωθεί η συνομιλία, εξέθεσε ενός άλλου είδους προβληματισμό. "Ξέρεις κάτι", μας λέει, έχοντας μόλις δημοσιευτεί στο bloko.gr όλο το ρεπορτάζ για το θέμα των διαθεσιμοτήτων. "Έχω ειλικρινά κουραστεί. Κάθε φορά που για ψύλλου πήδημα βρίσκεται σε ανάλογη θέση συνάδελφος από τα ΜΑΤ, δικαίως ή αδίκως, το τονίζω αυτό, δεν βλέπουν κανένα βίντεο στην ηγεσία και δεν εξετάζουν τίποτα πριν να λάβουν την απόφαση. ΕΔΕ και άμεση διαθεσιμότητα. Δεν λέω και προσέξτε το καλά αυτό, πως δεν έχουν γίνει υπερβολές και κάποιες φορές εγκληματικές για την υπηρεσία από ασυνείδητους συναδέλφους. Λέω πως αισθάνομαι ότι κάθε φορά και για οτιδήποτε, πολύ μικρότερης σημασίας από αυτό της Νέας Σμύρνης, εμείς το πληρώνουμε και μάλιστα ακριβά το μάρμαρο. Γι αυτό και λέω. Άλλο τα ΜΑΤ και άλλο η ΔΙΑΣ; Άλλο ο ένας αστυνομικός και άλλο ο άλλος;"






Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι ΜΑΤ και ΔΙΑΣ και κουραφέξαλα φίλε μου μας λές;Εχετε καταλάβει ότι αδικείτε τον εαυτό σας στρέφοντας την κοινωνία εναντίον σας;Τι κάνετε;;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βέβαια έπρεπε διαθεσιμότητα και εξέταση από Ψυχολόγους.
Είχε Πολλά νεύρα ο συνάδελφος.
Απαιτειται να έχουμε αυξημένη ιδιοσυγκρασία εμείς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το πτυσο γκλομπ είναι επιτρέπεται σε ομάδες πρόληψης και πεζές περιπολίες και όχι σε ομάδες καταστολής προφανώς ο συνάδελφος έχει πλήρη άγνοια καθώς και στην τακτική συλλήψεων όπως αναφέρει αν νομίζει έλεος με τον κάθε αγράμματο αστυνομικά