Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Παράτυπη άρνηση χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού σε Αστυνομικούς γονείς ανήλικων τέκνων σε υπηρεσίες της ΓΑΔΘ


Ανακοίνωση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Στα πλαίσια της καθημερινής συνδικαλιστικής μας δράσης, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός οργανισμός – συνδυασμός, δέχθηκε, σήμερα καταγγελίες για άρνηση της Διοίκησης σε αιτήματα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού από Αστυνομικούς – γονείς ανηλίκων τέκνων που φοιτούν σε σχολικές δομές, των οποίων διακόπηκε η λειτουργία τους (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 11-3-2020).

Καίτοι έχουν παρέμβει πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις, αλλά και η Ομοσπονδία μας με σχετικά έγγραφα (12-03-202013-03-202011-05-202029-05-2020, κα) και έχουν εκδοθεί σχετικές Διαταγές από Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχουν Διοικητές που αρνούνται πεισματικά να χορηγήσουν την εν λόγω άδεια!

Αναμένοντας τις απαντήσεις της Διοίκησης στα αιτήματα που υπέβαλλαν οι συνάδελφοί μας (καθώς η άρνηση είναι προφορική), καλούμε την αρμόδια φυσική ηγεσία κάθε επιπέδου να παρέμβει, ώστε παρόμοια αιτήματα να εξετάζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία, προτάσσοντας τις αρχές της χρήστης διοίκησης, της ισονομίας, της ισότητας, της νομιμότητας, της αναλογικότητας και σε κάθε περίπτωση την προστασία του θεσμού της οικογένειας, όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και σε άμεση σχέση και με την Κανονιστική Διαταγή 27/2020 του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (δείτε την εδώ).

Δηλαδή σε κάθε περίπτωση, ειδικά στην άδεια ειδικού σκοπού θα πρέπει να μην υπάρξει άρνηση των αρμόδιων προϊσταμένων των Υπηρεσιών όσον αφορά την έγκρισή της.

Καλούμε τους αρμόδιους, άμεσα, να αποκαταστήσουν την παρατυπία αυτή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε συμπεριφορές υπηρεσιακού bullying (εκφοβισμό, μπούλινγκ), με την έννοια ότι οι συνάδελφοί μας, ενδεχόμενα, θα δέχονται προφορικές άτυπες οδηγίες, για να μην υποβάλλουν αιτήματα για λήψη άδειας ειδικού σκοπού, σε Υπηρεσίες, ειδικά στην περιοχή μας του Νομού Θεσσαλονίκης, που τώρα κιόλας, δυστυχώς, βρίσκεται σε κατάσταση πολύ αυξημένου κινδύνου για τα υγειονομικά μέτρα της πανδημίας του ιού.

Εξάλλου, σύμφωνα μάλιστα και με την ανωτέρω με αριθμό 27/2020 Κανονιστική Διαταγή, που είναι υποχρεωτική για κάθε Αστυνομική Υπηρεσία ανεξαιρέτως, θα πρέπει ειδικά οι Αστυνομικοί με πολύτεκνες, τρίτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και με ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα υγείας, σε κάθε αίτημα τους η Διοίκηση να καθίσταται αρωγός και συμπαραστάτης τους, όχι μόνο στη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού που θεωρείται μάλιστα και νόμιμη άδεια απουσίας μετ’ αποδοχών, αλλά και σε κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά τους που απορρέει από την ισχύουσα νομοθεσία και τον ανθρωποκεντρικό σύστημα διοίκησης του Δημοσίου.


Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο σας για τις εύστοχες τοποθετήσεις σας, ξεχωρίζετε για το έργο σας, είστε το κάτι διαφορετικό από πολλούς άλλους συνδικαλιστές!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ.Κ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Κ #ΜΠΟΡΟΥΝ# ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥ ΑΡΝΗΤΙΚΩΣ !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ εάν σας την απορρίψουν εγγράφως, όπου πρέπει να αναγράφεται ο λόγος της απόρριψης, να κάνετε στην συνέχεια αίτηση θεραπείας την οποία ιεραρχικά να την φτάσετε μέχρι το Αρχηγείο. Ετσι θα βρείτε το δίκιο σας, πιστεύω.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι κύριοι συνδικαλιστές να κόψουν τις άδειες που λαμβάνουν να γυρίσουν στην υπηρεσία να ασκήσουν καθήκοντα και να σταματήσουν τα παιχνιδάκια με τους τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν και δουλεύουν μόνο τα κορόιδα. Όσοι εργαζόμαστε γνωρίζουμε τι συμβαίνει καλύτερα απ' αυτούς.