Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή ΠΥ Στερεάς Ελλάδας


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ: Με αφορμή την επαφή του Προεδρείου με το νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του Μαρτίου η οποία και απασχόλησε ως 2ο θέμα συζήτησης στην ημερησία διάταξη στο συμβούλιο στις 10/03/21 που τελικά δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί στις 18/03/21 την ίδια ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, διαπιστώθηκε από την ενημέρωση που μας έγινε ότι οι πυροσβέστες δεν έχουν να περιμένουν θετικά αποτελέσματα για την επίλυση των προβλημάτων τους. 

Οι προθέσεις του Περιφερικού διοικητή όσο καλές και να είναι, εκ των θεσμικών του υποχρεώσεων είναι υποχρεωμένος να εναρμονίσει τις όποιες ενέργειες του στα πλαίσια των αντεργατικών διατάξεων του Ν. 4662/2020.

Η επιβολή επιφυλακών ακόμη και για προληπτικούς λόγους και οι συνεχόμενες μετακινήσεις δυνάμεων από περιοχή σε περιοχή, δεν έγκειται στην διακριτική του ευχέρεια, αλλά αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει με τις υπάρχουσες δυνάμεις τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Η τακτική των συναντήσεων και των υπομνημάτων που ακολουθείται εδώ και χρόνια δεν οδήγησε στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων και πενταετών πυροσβεστών, δεν οδήγησε στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας που ακόμη περιμένουμε το διάταγμα εδώ και 18 χρόνια για τα μέτρα προστασίας στα επιχειρησιακά συμβάντα. Δεν κατάργησε τις παράνομες και « νόμιμες » επιφυλακές και την εξαντλητική και απλήρωτη υπερεργασία. Και φυσικά δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση του νέου κανονισμού μεταθέσεων και την επαναφορά του αμετάθετου, ούτε στις προσλήψεις κατά τόπους που χρειάζονται για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. 

Αποτελεί πρόκληση η πρόσφατη παρέμβαση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. προς την πολιτική ηγεσία δήθεν   για να καταγγείλει, ότι ήταν γνωστό εδώ και ένα χρόνο από την ψήφιση του νόμου 4662/2020 ότι θα προκύψει από πλευράς αρμοδιοτήτων και συνεπειών σε βάρος των πυροσβεστών, αλλά και της πυροπροστασίας της χώρας και να ζητήσει τώρα εκ των υστέρων αύξηση οργανικής δύναμης και φαστ τρακ αναξιοκρατικές προσλήψεις εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Όλα στην λογική της σκοπιμότητας, της παραπλάνησης και της προετοιμασίας του εδάφους για αυτά που ακόμη δεν είδαμε να εφαρμόζονται και είναι προ των πυλών!

Αυτή την στρατηγική κατευνασμού εξυπηρετεί και η τακτική του προεδρείου της Ένωσης μας με τις συναντήσεις, πότε με τους περιφερειακούς διοικητές, πότε με την φυσική ηγεσία και πότε με κυβερνητικούς παράγοντες.

Είναι οι « βαλβίδες » εκτόνωσης που τις ανοίγουν όταν συσσωρεύεται η αγανάκτηση των συναδέλφων από την εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών που προηγούμενα τις έχουν στηρίξει οι ίδιοι χωρίς καμία ντροπή με χέρια και με πόδια και ταυτόχρονα καλλιεργούν κλίμα προσμονής για τις λύσεις που ποτέ δεν έρχονται.

Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδος, τονίζει ότι η μόνη προοπτική που έχουμε για την οριστική επίλυση των πάγιων προβλημάτων μας είναι η οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ., εποχικοί, πενταετής, χαμηλόβαθμοι και Αξιωματικοί, να διεκδικήσουμε ότι μας πρέπει και ότι μας ανήκει. Μόνο με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε στο παρελθόν τα όποια δικαιώματα μας που σήμερα με την βοήθεια των κυβερνητικών συνδικαλιστών καταργούνται ένα - ένα.

Το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο, πρέπει να πάρει ομόφωνη απόφαση για την οργάνωση κινητοποιήσεων, καλώντας όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις, την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και κάθε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των πενταετών και των εποχικών συνάδελφων για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί σαν μία γροθιά, εδώ και τώρα λύσεις στα χρόνια και καυτά εργασιακά μας προβλήματα και καλύτερη οργάνωση της πυροπροστασίας της χώρας.

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το γνωστό βιολί της ΕΑΚΠ κινητοποιήσεις και τίποτα άλλο το φάρμακο για όλα και από αυτούς έρχονται 5 άτομα!Είναι και η κατάλληλη εποχή τώρα βέβαια γι'αυτό!Αιώνια ίδιοι...