Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση των Συνοριακών Αττικής για την επίθεση σε βάρος συζύγου αστυνομικού


''Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συναδέλφου και της συζύγου του, αλλά και όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν'' επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ένωση:


Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και οι αρχαίοι Έλληνες τη Δημοκρατία.

Διακόσια χρόνια πριν, οι αγωνιστές του ’21 οραματίσθηκαν και υλοποίησαν το όραμα για την απελευθέρωση της Χώρας από τον τουρκικό ζυγό.

Διακόσια χρόνια μετά, κάποιοι οραματίζονται και υλοποιούν σχέδιο διχασμού των Ελλήνων και ανοίγουν δρόμο για εμφιοπολεμικές συγκρούσεις. Περιμένουν να ξεχειλίσει η κόπωση του λαού για να παίξουν ξεδιάντροπα τα δικά τους παιχνίδια.

Το περιστατικό απρόκλητης, βίαιης και άνανδρης επίθεσης σε βάρος συζύγου αστυνομικού έξω από την οικία της, όπου ζει με την οικογένειά της, από άγνωστους δράστες, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό σωματικό τραυματισμό της, την ψυχική της εξουθένωση και την εμφύτευση μόνιμου φόβου για την τύχη της οικογένειάς της στο μέλλον. Μια ενέργεια απολύτως προβοκατόρικη, η οποία δεν είχε στόχο αυτή καθ’ αυτή τη σύζυγο αστυνομικού, αλλά τη δημιουργία κλίματος αναταραχής, έχθρας και μίσους, που μαθηματικά οδηγούν σε συρράξεις ανεξέλεγκτες. Με τις ενέργειές τους επιδιώκουν να υποκινήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε πράξεις, οι οποίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να επιφέρουν βαριές ή και καταστροφικές συνέπειες.

Ως συλλογικό όργανο, αλλά και ως άτομα θέλουμε πρωτίστως να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη απάνθρωπη - αναίτια - αψυχολόγητη - άνανδρη - εγκληματική και λίαν προβοκατόρικη πράξη, που έχει προφανή στόχο τον εκφοβισμό του εργαζόμενου αστυνομικού από το να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του και μάλιστα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες/συγκυρίες, εφαρμόζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Δημοκρατικής μας Πολιτείας.

Δευτερευόντως, επιθυμούμε να συστήσουμε σε όλους, γυναίκες και άνδρες του Σώματος, αυτοσυγκράτηση, επαγγελματισμό και συνοχή. Εννοείται βέβαια ότι επιβάλλεται η άμεση διερεύνηση του συμβάντος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, η σύλληψη και η δικαστική αντιμετώπιση των υπαίτιων. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους συναδέλφους που διερευνούν προανακριτικά τις εν λόγω εγκληματικές πράξεις, αλλά και στη δικαιοσύνη, ενώπιον της οποίας θα κληθούν οι δράστες να λογοδοτήσουν.

Προτρέπουμε την Ηγεσία να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του συναδέλφου και της οικογένειάς του, τόσο με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και με τη διάθεση έμπειρου επιστημονικού προσωπικού για την ψυχική τους ανάταση, όσο και με τη χορήγηση της απαιτούμενης υλικής βοήθειας για να αντιμετωπίσουν πλήρως τις συνέπειες των εγκληματικών ενεργειών σε βάρος τους.

Είμαστε ολόψυχα στο πλευρό του συναδέλφου και της συζύγου του, αλλά και όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

Δηλώνουμε ότι παρόμοιες ενέργειες ΔΕΝ τρομοκρατούν και ΔΕΝ φοβίζουν το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντίθετα το χαλυβδώνουν για να υπερασπίζεται τη νομιμότητα και τη δικαιοσύνη, το κοινωνικό σύνολο και τα δικαιώματά του, στο πλαίσιο που θέτουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους δικαίου.


ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΖΙΑΡΗΣ ΘΩΜΑΣ                                            ΤΣΙΜΠΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια