Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΑΠΑ: Όχι στην ένταση της καταστολής και την αστυνομοκρατία


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών: Το κρεσέντο  βίας που αντιμετωπίζει ο λαός μας, με το ξυλοκόπημα κάθε πολίτη που στοχοποιείται από τους αστυνομικούς, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό σε βάρος όσων διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τη βιομηχανίαπροστίμων και δικογραφιών για τις διαδηλώσεις,  αλλά και την τρομοκράτιση οικογενειών και παιδιών, όπως  στη Νέα Σμύρνη, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.  Η επιλογή αυτή συνδέεται με την άμεση προσπάθεια της κυβέρνησης  να καταστήσει το λαό συνένοχο για όσα συνειδητά δεν υλοποίησε για την προστασία της δημόσιας υγείας  από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ υπηρετεί και το συνολικό σχεδιασμό της για επιβολή των αντιλαϊκών πολιτικών της με την ένταση της καταστολής.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας βιώνει καθημερινά, τους δεκάδες θανάτους από τον κορονοϊό, τις τεράστιες ελλείψεις του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες της πανδημίας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε θεραπευτηρίων μιας νόσου, την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού με δωρεάν τεστ για όλους, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ρυθμίσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τους αστυνομικούς, προβάλλει τη δύναμη των μέσων καταστολής και επιδιώκει  τον εκφοβισμό του λαού και την επιβολή σιγής κοιμητηρίου σ’ όλη τη χώρα.

Αγανακτούμε να διαπιστώνουμε τον υπέρμετρο ζήλο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στις κυβερνητικές εντολές. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να λειτουργούν ως τυφλά όργανα καταστολής. Τα σιδηρένια γκλομπς που σηκώνουν απρόκλητα πάνω στο λαό, όπως στη Νέα Σμύρνη, δείχνουν παντελή έλλειψη συνείδησης του ρόλου τους ως αστυνομικών και απόλυτη ταύτισή τους με τις πιο ακραίες κυβερνητικές επιταγές. Με την καταδικαστέα τακτική τους, απομονώνονται από όλο το λαό μας. Οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις έχουν ευθύνες και οφείλουν να παρέμβουν.

Κανένας εργαζόμενος, φοιτητής, απόστρατος, κανένας σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν πρέπει  να υποκύψει και δεν μπορεί να ανεχθεί αυτή την κατάσταση της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης τείνει να εξελιχθεί σε πλήρη αστυνομοκρατία. Καταδικάζουμε απερίφραστα,την πολιτική του κυβερνητικού αυταρχισμού και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Να ενώσουμε όλοι τις φωνές μαςενάντια στην ένταση της καταστολής.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ










Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ €€€
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή τοποθέτηση. Η Αστυνομία πληρώνει, ως συνήθως, τα σπασμένα της πολιτικής των κυβερνώντων. Δεν είναι λύσεις να "κόψεις τον Κ@@ο" των οργάνων που εκτελούν διαταγές. Αν πρόκειται για ανεκπαίδευτους Ε.Φ. να τους εκπαιδεύσει η Πολιτεία ως οφείλει. Απαράδεκτο να φέρουν παράνομο εξοπλισμό, όπως πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο. Δεν φέρουν ευθύνη οι επικεφαλής που τους έλεγξαν πριν αναλάβουν υπηρεσία; Δεν φέρουν ευθύνη αυτοί που δεν εκτίμησαν την κατάσταση και δεν ανέφεραν στο κέντρο για οδηγίες; (αν όντως δεν ανέφεραν). Οι συνδικαλιστές, οι ομοσπονδίες, σωστά τονίζεται ότι έχουν ευθύνες. Δεν αντιλαμβάνονται πως η κατάσταση έχει ξεφύγει και να κάνουν παράσταση στους υπουργούς να μην εργαλειοποιούν τους αστυνομικούς; Θέλουμε νεκρούς πολίτες και αστυνομικούς; Ο Θεός να μας φυλάει από την έπαρση των κυβερνώντων και την υποτακτική αστυνομική ηγεσία!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είστε αστυνομικός; Από ποιά Σχολή αποφοιτήσατε; Τα ζωτικά προβλήματα που αφορούν τον αστυνομικό οργανισμό δεν λύνονται με αφορισμούς και ειρωνείες. Ο Καραμανλής παρέλαβε τους αστυνομικούς της χούντας και με τον έλεγχο παρέδωσε στην κοινωνία νομιμόφρονες.Ο Μητσοτάκης ο Β' προσλαμβάνει μπράβους και παράγει υποψήφιους δολοφόνους.Συνέλθετε πριν χυθεί αίμα. Δεν το αντέχει η κοινωνία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μας λέτε κ ποιοί είστε τέλος πάντων, να καταλάβουμε. Όλως τυχαίως πεταγεστε μόνο για καταγγελίες τέτοιου τύπου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μόνο καλό σε όλη την υπόθεση είναι ότι το χαΐδεμα που του έκαναν θα το θυμάται μια ζωή και θα έχει και αποτέλεσμα. Και αν δεν του αρέσει η χώρα μας να πάει να ζήσει στην "Δημοκρατία " της Βόρειας Κορέας. Αυτά τα ολίγα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μάλλον ο κύριος με το πτυσσόμενο έχει πρόβλημα,όπως κελαηδούν τα αηδόνια της ΔΙΑΣ...