Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αφίσα νοσοκομειακών: Είναι αυτό συνδικαλιστικός ακτιβισμός ή μήπως ζήλεψαν τη…«δόξα Πολάκη»;;; - του Ν. Μπλάνη


Δημοσιεύουμε άρθρο του Αντιστρατήγου ε.α, Νικολάου Μπλάνη: 1. Είδαμε με έκπληξη την αφίσα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), που προαναγγέλλει  συγκέντρωση διαμαρτυρίας, να απεικονίζει δύο αστυνομικούς με πλήρη εξάρτηση να έχουν συλλάβει-καθηλώσει γυναίκα με νοσοκομειακή  μπλούζα (γιατρό;), ενώ στα μπαλκόνια-παράθυρα των σπιτιών πολίτες να χειροκροτούν. Και δικαιολογημένα προκάλεσε την αγανάκτηση, την οργή και τις έντονες διαμαρτυρίες των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών Σωματείων.

           2. Δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το μάλλον αρρωστημένο σκεπτικό τους και το μήνυμα που ήθελα να εκπέμψουν.  Εμείς βλέπουμε δύο αστυνομικούς  (ενδεχομένως της Υπηρεσίας Αδιαφθόρων)  να συλλαμβάνουν γιατρό, γιατί προηγουμένως είχε «αρπάξει» το γνωστό φακελάκι από ασθενή, του οποίου έκανε τη ζωή δύσκολη. Και παρακολουθούμε του πολίτες να χειροκροτούν τους αστυνομικούς, που συλλαμβάνουν ένα  διεφθαρμένο νοσοκομειακό.

          3. Πολλοί νοσοκομειακοί γενικά είναι παντρεμένοι με αστυνομικούς. Και γνωρίζουν και οι δύο πλευρές το δύσκολο έργο που επιτελούν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, μέρα και νύχτα, χωρίς να γνωρίζουν Κυριακές και Αργίες.  Επίσης  γνωρίζουν, ότι σε κάθε κλάδο υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων, που παραβιάζουν τον όρκο τους. Κανένας δεν είναι τέλειος. Σίγουρα όμως ο αστυνομικός δεν είναι ο κακός «μπάτσος», όπως θέλουν να τον εμφανίζουν άτομα με αριστερές και δήθεν προοδευτικές ιδεοληψίες. Θέλουν να ταυτίσουν τον εαυτό τους με αυτή τη λογική των ακτιβιστών και αναρχομπαχαλάκηδων;;; Ή μήπως ζήλεψαν τη…«δόξα»   του συναδέλφου τους Πολάκη;;;

         4. Να τους υπενθυμίζουμε επίσης, ότι πέραν από τους διεφθαρμένους νοσοκομειακούς υπάρχουν και εκείνοι, που εξ αιτίας αμέλειας και ιατρικών λαθών, οδήγησαν στο θάνατο  ασθενείς, όπως π.χ. στις περιπτώσεις παιδιών   (κρεατάκια)  από λάθος αναισθησιολόγων. Και είναι αυτονόητο, πως σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο δεν υπόκεινται σε διώξεις, αλλά ούτε καν γίνεται αντιληπτό από τα θύματα και τους οικείους τους, για προφανείς λόγους. Στις Η.Π.Α το 2014 έχασαν τη ζωή τους 990 πολίτες σε περιστατικά, που η αστυνομία άσκησε βία. Σας φαίνεται μεγάλος ο αριθμός;;;  Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με μελέτη του Τζον Χόπκινς, από ιατρικά λάθη έχασαν τη ζωή τους 250.000 (ναι καλά διαβάσατε διακόσιες πενήντα χιλιάδες) ασθενείς!!!

        5.  Αποτελεί  λοιπόν ντροπή για αυτούς, που ενώ πρέπει να υπακούουν στο πνεύμα του όρκου του Ιπποκράτη που έδωσαν,  παρασύρονται στις λογικές του  «αρρωστημένου» συνδικαλιστικού ακτιβισμού, που θέλει να μην υπακούει στη νομιμότητα, αλλά  στην αλαζονεία, στην αυθάδεια και στον τσαμπουκά εθισμένος στις φραστικές υπερβολές και στις ακρότητες της υλικής και ψυχολογικής βίας!!! Σε κάθε περίπτωση πρέπει να «ανακαλέσουν» την εν λόγω αφίσα και να ζητήσουν συγγνώμη, όχι από τους αστυνομικούς, αλλά από την Κοινωνία, που και οι δύο πλευρές υπηρετούν!!!









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα αιτία που έγινε η αφίσα τα ξέχασες στρατηγέ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και η πλάκα είναι ότι μόνο οι αστυνομικοί φοράνε μάσκα, η γιατρός όχι! Επίσης, δεν μας ξεκαθάρισαν για ποιο λόγο την συλλαμβάνουν. Μήπως επειδή πήρε φακελάκι από κάνα ταλαίπωρο πολίτη?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η αιτία είναι ότι είναι αριστεροί και αρέσκονται στον πολακισμό!!! Η φωτογραφία της αφίσας είναι από τη Γαλλία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια κανονική σύλληψη στη Γαλλία έγινε σύμβολο δήθεν αστυνομικής βίας στην Ελλάδα! Αμετανόητη ψεύτες και απατεώνες!