Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ποτέ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω» - Πού είναι ο Άγγελος;


Παραθέτουμε κείμενο στο facebook του δημοσιογράφου Θανάση Αργυράκή.
 
«Αυτά τα παιδιά με τα μηχανάκια έχασαν τη μπάλα και πάλι», ακούγεται να σχολιάζει ο παρουσιαστής στην TV Αλφα. «Και πάλι»! Τι έκαναν; Αφού τα ΜΑΤ είχαν προσεγγίσει τον τραυματία αστυνομικό, κατέφθασε μια ομάδα της Δράση ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης στο σημείο που κειτόταν το τραυματισμένο μέλος της, στους δημοσιογράφους και τα ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί. Γιατί; Αγνωσται αι βουλαί του Κυρίου ή απλά ένα επικίνδυνο αλαλούμ από μια ανεξέλεγκτη μονάδα; (βίντεο:https://twitter.com/hereticProvo/status/1369361564457984001 )
Και μόνο για το γεγονός ότι η μονάδα Δράση αποδείχτηκε -και επιχειρησιακά- ανίκανη, έπρεπε να είχε καταργηθεί χτες. Εκτός κι αν η αποστολή της είναι να κτυπούν 5-6 μέλη της μαζί κάποιους ξεμοναχιασμένους που διαμαρτύρονται, όπως προ ημερών στη Ν.Σμύρνη.
 
1.Ενώ, λοιπόν, είχαν ξεκινήσει χτες τα επεισόδια, μια ομάδα της Δράση αποφάσισε να κάνει μια «παλικαριά», και να περάσει ξυστά από συγκεντρωμένους, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Ελα μου, όμως, που, ενώ υποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι, ένας από αυτούς ξεχώρισε, έτρεξε και κατάφερε να ρίξει τον τελευταίο της Δράσης από το παπάκι του. Συμβαίνουν κι' αυτά τα «απρόοπτα», αλλά ο επικεφαλής αξιωματικός δεν το ... πρόβλεψε. Ακόμα χειρότερα. Η ομάδα δεν γύρισε να δώσει «μάχη» για να πάρει το τραυματισμένο μέλος της πίσω. Εκτός κι αν δεν το κατάλαβαν (!!). Κάτι πολύ χειρότερο.
Κοντολογίς, απαξίωσαν τον βασικό κανόνα των «ειδικών Σωμάτων» ότι «ποτέ δεν αφήνουμε δικό μας πίσω». Βέβαια, τα ίδια είχαν κάνει και κάποιοι άλλοι «παλικαράδες» στην Κύπρο που εγκατέλειψαν αξιωματικούς και στρατιώτες πίσω, κατά την τουρκική εισβολή. (Βίντεο:https://twitter.com/Marka14913.../status/1369403827057815555
 
2. Κάποια στιγμή, πολύ αργότερα εμφανίζεται μια ομάδα της Δράση (από τον υπόγειο δρόμο κάτω από τη γέφυρα) και προσπάθησε να προσεγγίσει τον κτυπημένο αστυνομικό. Γύρισε πίσω άπραγη, διότι δέχτηκε επιθέσεις από συγκεντρωμένους. Αρα, επιχείρησε μόνη της δίχως κανένα σχέδιο. (Βίντεο, λεπτό 10,48 https://www.facebook.com/watch/?v=288084136272820 )
 
3.Πολύ αργότερα, φτάνουν τα ΜΑΤ στο σημείο όπου ήταν ο τραυματίας αστυνομικός. Λίγο μετά, επανεμφανίζεται μια ομάδα Δράση ρίχνοντας στο σημείο που κείτεται ο τραυματίας, με πολλούς δημοσιογράφους και ΜΑΤ δίπλα του, χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Πάλι, δηλαδή, «επιχείρηση» άρτσι μπούρτσι και λουλάς. (βίντεο, λεπτό από 12,00 και μετά https://www.facebook.com/watch/?v=288084136272820 ).
Να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα, λόγω και του λευκού κράνους τους. Ετσι όπως πάνε οι της Δράσης σύντομα θα ανοίξουν βεντέτα ακόμα και με τα ΜΑΤ.
 
4.Ακόμα χειρότερα. Μένει να διευκρινιστεί εάν κάποιος από την «αλλόφρονα» ομάδα φώναζε «πάμε να τους σκοτώσουμε» κ.λ.π. Ποιους; Οποιον βρουν μπροστά τους; Ισχύει, άραγε, ότι ένας εξ' αυτών έβγαλε το πιστόλι του και το κράδαινε; (βίντεο:
 
5.Το ασθενοφόρο που ερχόταν για να πάρει τον τραυματία αστυνομικό άργησε τουλάχιστον μισή ώρα, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια ούτε στη Συγγρού, ούτε στην Καλλιθέα απ' όπου ερχόταν. Είχε, στο μεταξύ, φτάσει ένας μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ.
 
-Ολα αυτά που συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη θυμίζουν περισσότερο «γιουρούσι» παρά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.
Οσον αφορά τη Δράση δείχνουν ομάδα ανεξέλεγκτη που αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τους δικούς της, παίρνει, προφανώς, αλλοπρόσαλλες διαταγές από «αξιωματικούς» που είναι άγνωστο κατά πόσο είναι επαρκείς, και το μόνο στο οποίο «διαπρέπει», είναι να ξυλοκοπεί ομαδόν ξεμοναχιασμένα, διαμαρτυρόμενα άτομα.
-Οι ηγεσίες του Προσ.Πολίτη και της ΕΛΑΣ βαρύνονται ήδη με πολλές και σοβαρές «γκάφες», δύο χρόνια τώρα. Η εμμονή τους σε αυτή τη μονάδα δυσφημεί το σύνολο των αστυνομικών, η πλειονότητα των οποίων, παρά τα λεγόμενα κάποιων δήθεν συνδικαλιστών τους, ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες συμπεριφορές.









Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η εμμονή τους σε αυτή τη μονάδα δυσφημεί το σύνολο των αστυνομικών, η πλειονότητα των οποίων, παρά τα λεγόμενα κάποιων δήθεν συνδικαλιστών τους, ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες συμπεριφορές. - ΄Ετσι ακριβώς είναι, γιατί ο αστυνομικός εκτελεί κοινωνικό λειτούργημα και λειτούργημα δεν σημαίνουν οι ξυλοδαρμοί και τα βασανιστήρια, τα οποία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι και παράνομα. Τώρα αν είμαι σε νόμιμη άμυνα, άλλο αυτό. Ας επικρατήσει η νομιμότητα, η κοινωνική προσφορά στον πολίτη και τα δίκαια του σώματος από την πολιτεία
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
..Θανάση Αργυράκη..
Σας πόνεσε και θα σας πονάει μια ζωή η ΔΕΛΤΑ και η κάθε όμοια ομάδα της..
Τα αγγελουδια του ΣΥΡΙΖΑ κ του κάθε ΤΣΥΡΙΖΑ ήταν ο φόβος τους..
Κάθε μάχη έχει απώλειες..
Όσο για το γιουρούσι καλύτερα να επισκεφθείς οφθαλμίατρο ..
...Υπερκεραση...εάν σου λέει κάτι η έννοια της λέξης συνεχίζουμε..ειδάλλως βγες στην σύνταξη,θες και ρεπορτάζ τρομάρα σου..αναλυτές της πλάκας!!!
Ο χρήστης ilias είπε…
Και μόνο που έχουν φαγωθεί να την καταργήσουν σήμαινει ότι κάνει δουλειά όσο για το ειρωνικό που είναι ο Άγγελος ;; δεν σου απαντώ γιατί θα μου κόψουν το σχόλιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου τι γίνετε εκεί μόνο από τα σχόλια καταλαβαίνεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δεν αφηνουμε ποτε καποιον πισω οταν λειτουργουμε σαν ομαδα, εσεις δυστυχως αφησατε και δεν σας τιμα αυτο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξήλωμα τώρα στους ανίκανους. Ντροπή και Αίσχος που άφησαν το παλικάρι μόνο του. Έχουμε μάτια και βλέπουμε και γνωστούς και μαθαίνουμε....Αν αυτό γινόταν στη Νέα Υόρκη θα τους κρέμαγαν έξω από το 911 το ίδιο βράδυ. Να παρατήσεις το συνεργάτη σου;;;Τζάμπα μάγκες, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι έ....ν μέντες. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε και περαστικά στο παιδί.
Ο χρήστης kostas303 είπε…
Κλείστε τα αυτιά σας σε άχρηστους και ανέντιμους καραγκιόζηδες και αφοσιωθείτε στο έργο που ταχθήκατε. Να είστε περήφανοι γι αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλησπερα σας!!
Πολλα ακομα θα λεχθουν μεχρι να ξεχαστει και αυτο το γεγονος. Μεχρι να ξεχαστει και αλλο ενα θυμα της ΕΛ.ΑΣ. Γιατι ο αστυνομικος δεν νομιμοποιειται να υπερασπισει τη ζωη του σε τετοιες "πολιτικες" εξεγερσεις, οπως καποιοι θα τις βαφτισουν. Εαν δεν αφηνουν την ΕΛ.ΑΣ. να ενεργησει αναλόγως την πρόκληση τοτε γιατι στενοχωριόμαστε όταν θυματα ειναι αστυνομικοί? γιατι στέλνουν σε ενδεχόμενο "θανατο" τον αστυνομικό? Γιατί ψαχνουν για ευθυνες σε άλλους? Θέλουμε σε μια κοινωνια απανθρωπη, σε μια κοινωνια ανθρωποφαγο, η αστυνομία να πηγαινει με το σταυρο στο χερι, και με ευγενια να αντιμετωπιση τετοια κτηνη. Ας ελπίσουμε η ηγεσια (πολιτικη προτιστως και φυσικη) να δει την πραγματικότητα και να προβει σε ριζικες αλλαγες. Πρεπει ο αστυνομικος να μην ειναι ο σακος του μποξ, αλλα ο μποξερ. Πρεπει να του αναγνωριστει η αξια του και να αρθει η πολυχρονη αδικια εις βαρος του. Να αποκατασταιθει μισθολογικα και κοινωνικα.
Ελπιζω το στρατευμα μας να μην το εχουν φερει σε τετοια κατασταση, γιατι με ο,τι συμβαινει γυρω μας μας βλεπω να φευγουμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητοί Συνάδελφοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτός ο δημοσιογράφος έχει εν μέρη δίκαιο και καλό θα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τον τραυματισμένο Συνάδελφο που κείτονταν τραυματισμένος στο δρόμο, και το ερώτημα μου είναι γιατί δεν αποφύγαμε τέτοια περίπτωση δλδ να τραυματιστεί ένας δικός μας άνθρωπος και να τον αφήσει μόνο του η Ομάδα του ενέργεια ανεπίτρεπτη για εμάς.
Ο δημοσιογράφος επισημαίνει τα λάθη μας και πονάνε αυτά.
Αυτές τις λίγες γραμμές που έγραψα τις ένιωθα γιατί υπηρέτησα 12 χρόνια στην ΔΑΕΑ σε άγρια οξυμένα πολιτικά πάθη.