Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, μια αιμορροφιλική πληγή που δεν κλείνει ποτέ



Είχα την τιμή μετά από 24 χρόνια Υπηρεσίας εκ των οποίων τα 20 σε Ειδικές Υπηρεσίες Ασφαλείας, να μετατεθώ στο Α.Τ. Καισαριανής και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών. Μετά από 5 1/2 χρόνια σε Υπηρεσίες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, πιστεύοντας ότι βρίσκομαι στην δυσκολότερη Υποδιεύθυνση Πανελλαδικά (βλέπε μεταγωγή με το βανάκι, απογευματινά και βραδινά ανακριτικά συνεργεία, μέτρα και άλλα) όλα ανατράπηκαν, όταν ιδίοις όμμασι διαπίστωσα τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι εναπομείναντες συνάδελφοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της ανωτέρω Διεύθυνσης . Συναντάς νέα παιδιά, που έκαναν όνειρα μπαίνοντας στο Σώμα μας, στα οποία δυστυχώς βλέπεις μια μόνιμη θλίψη στα πρόσωπά τους, μία παθητική αποδοχή των όσων βιώνουν μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις πολυδιάστατες απαιτήσεις της εκάστοτε Υπηρεσίας τους. Συναντάς παλιούς και ρομαντικούς συναδέλφους που αναπολούν τις παλιές καλές μέρες και απλά ανυπομονούν να περάσει ο καιρός να δηλώσουν παραίτηση. Και πώς να νιώθουν διαφορετικά ; Διαρκώς διπλά βραδινά για να βγει κανένα ρεπό τα οποία και χορηγούνται με το σταγονόμετρο, διαρκή μέτρα της τελευταίας στιγμής, αδυναμία των Τμημάτων, μεταγενέστερη Διαταγή για πιστή συμμόρφωση αδιαφορώντας αν ο Γραμματέας του Τμήματος θα αναγκαστεί πολλάκις, να μην εκτελέσει τα καθήκοντά του, αφού θα βγει στον δρόμο προς εκτέλεση εξωτερικής Υπηρεσίας, αδιαφορώντας αν ο αρμόδιος για τις επιδόσεις δεν διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του, αδιαφορώντας αν ο Αστυνομικός που κουβαλά το φορτίο της Αστυνόμευσης δεν επιτελέσει στο ακέραιο το πολύπλευρο έργο του, αν τα τροχονομικά των άλλων Υπηρεσιών έχουν χτυπήσει ταβάνι,  αν ο Αξιωματικός Υπηρεσίας πλέον, για να βγουν τα μέτρα εκτελεί και χρέη σκοπού καταστήματος.

Για σκοπό κρατητηρίων δεν κάνουμε καν κουβέντα.

– κ.Υπουργέ προσλαμβάνετε αστυνομικούς και τους τοποθετείτε δεξιά, αριστερά,  αλλά την βάση του Σώματος γιατί δεν την ενισχύετε ;

Για ποιό λόγο να μας ενδιαφέρει πάντα στην Ελλάδα, μόνο το εξωτερικό περιτύλιγμα και ας είναι το εσωτερικό του κενό ή σάπιο. Λοιπόν φίλοι μου, πρώτα δημιουργείς μια υγιή βάση που λειτουργεί καλοκουρδισμένα και μετά τοποθετείς 1200 συναδέλφους  στην ΔΙ.ΑΣ. να σου φέρνουν αυτόφωρα και να κάνουν αστυνόμευση. Η κοινή λογική το ορίζει, όχι εγώ.  Άλλωστε που είναι τελικά αυτός ο πολυπόθητος εξορθολογισμός των Αστυνομικών Υπηρεσιών;  Πότε θα αντιμετωπιστεί πραγματικά το μείζον θέμα αυτών των συναδέλφων; Πότε θα ακουστεί το πρόβλημά τους;  Και στο φινάλε με ποιο δικαίωμα να υπάρχει αυτή η διάκριση; Γιατί αυτοί οι συνάδελφοι να μην γνωρίζουν εβδομαδιαίως τι εργάζονται και να μην παίρνουν το προβλεπόμενο ρεπό όπως αυτό καθορίζεται; Γιατί να μην εργάζονται, όπως το υπόλοιπο προσωπικό με ασφάλεια και σεβασμό. Δείτε λοιπόν και τα δικά τους πραγματικά προβλήματα πριν είναι πολύ αργά για όλους.  

 

Tου Μπογδανίδη Αχιλλέα, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

 








Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστές και τεκμηριωμένες οι θέσεις του συναδέλφου.
Τα Αστυνομικά Τμήματα είναι οι θεμέλιοι λίθοι, αν αυτά είναι σαθρά, τότε όσο και να προσπαθούμε, δεν κάνουμε τίποτα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητηρια συναδελφε για το σωστο και εμπεριστατωμενο αρθρο σου.
Συμβαινει ενα ατομο να κανει μονος του στο τμημα και οτι αυτο συνεπαγεται 》 Αξυπ>σκοπος>κρατητρια γεματα>εξυπηρετηση ενημερωση πολιτων στα τηλεφωνα>γνησια υπογραφης>προσαγωγες αυτοφωρα>προανακρισεις μηνυσεις πολιτων>χρεωμενες δικογραφιες>ζαλαδα απο την προισταμενη διευθυνση>καταγγελιες παραπονα εισαγγελικες παραγγελιες>>για ολα αυτα ενα ατομο μονο του και βραδυ πολλες φορες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστα τα λέει ο συνάδελφος και να συμπληρώσω ότι σε πολλά Τμήματα, είναι που είναι λίγα τα άτομα, οι μισοί από αυτούς στριμωχνονται στα γραφεία και απομένουν για εκτέλεση υπηρεσίας οι τελευταίοι των "Μοϊκανών"...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε μίλησες στη ψυχή μας, τα τμήματα υποφέρουν αλλά το μόνιμο προσωπικό τους στελεχώνει, χρόνια τώρα, επιτελικές θέσεις της διεύθυνσης και όχι μόνο.
Επιστροφή στις οργανικές θέσεις τους τώρα, σας εμπιστευόμαστε.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Παντού μιζέρια χάος και αναξιοκρατία, πολύ σωστά τα λέει ο συνάδελφος πλην όμως ουδείς τον ακούει( από τους ιθύνοντες).. ο λόγος.. Προφανώς γιατί η μισθοδοσία των, καταβάλλεται κανονικά ( υψηλόβαθμοι αξιωματικοι, κυβέρνηση κτλ) κ χωρίς ουσιαστική αξιολόγηση οι μεν απολαμβάνουν τα καλά του θώκου που καταλαμβάνουν , ενώ οι δε..αγρόν ηγοραζαν..βολευομενοι στις κακοπληρωμένες και πλουσιοπάροχες θέσεις των..κ ένα Σώμα.. Στον αυτόματο πιλότο!
Περαστικά μας!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν επιστρέφουν τις δυνάμεις πίσω στα τμήματα;που τους έχουν κρυμμένους στα επιτελεία, τελ,πρατήρια κλπ κλπ;
Ο συνδικαλισμός τι κάνει;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρά να πάρα πολύ σωστός και εύστοχος. Η Π.Ο.Α.Σ.Υ. που είναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η κατάσταση στα Αστυνομικά Τμήματα του κέντρου ιδίως, λόγω του υπεραυξημένου φόρτου εργασίας, πραγματικά έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που όχι μόνο όσο και να δουλεύεις δεν προλαβαίνεις να διεκπεραιώσεις τις εκκρεμότητες, επιπλέον κινδυνεύεις να εκτεθείς, οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται επαρκώς και η κόπωση των αστυνομικών μεγάλη.
Το άρθρο είναι πολύ ουσιαστικό και πραγματικό.
Θα μπορούσαν όλες αυτές οι ομάδες να ενσωματωθούν στην δύναμη του οικείου Τμήματος, ώστε με το υπάρχον προσωπικό να εξασφαλιστεί η καλύτερη αστυνόμευση, καθώς και οι εσωτερικές διοικητικές και ανακριτικές λειτουργίες.
Δεν μπορεί να υπάρχουν πολλές δυνάμεις αστυνόμευσης εξωτερικά και για την διεκπεραίωση να είναι ένας.
Δεν θα ήθελα να γίνω πιο καυστικός.
Καλή δύναμη σε όλους.