Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ένστολων για το νέο μισθολόγιο


Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ως απαράδεκτες οι αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αφορά το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Συνεπώς, καταλήγει η πλειοψηφία, αποτελεί, «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα». 

Κατόπιν αυτών, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ακύρωσης:

1. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),
2. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.),
3. Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.),
4. Του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000,
5. Συνολικά 417 αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και
6. Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

 





Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλη μία πόρτα που κλείνει στο διάβα μας, την ώρα που διχοτομουμαστε για ένα βαθμό (30ευρω αύξηση) με το νέο βαθμολογιο...
Ο χρήστης Tasmas1 είπε…
Μια από τα ίδια.Αυτοι ότι διεκδικούν το παίρνουν.Αυξησεις, αναδρομικά
κ.α.Μερικες αποφάσεις τους είναι επιεικής απαράδεκτες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν θα πάρουμε που δεν θα πάρουμε λεφτά κάτι κάτι με το ξύρισμα μπας και απαλλαγούμε από αυτόν τον βραχνά και δεν θα σας ξεχάσουμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό δυστυχώς το αίτημα που είναι εύκολο να γίνει δεν το προωθούν οι συνδικαλιστές (με τρίχες θα ασχολούνται)πότε επιτέλους θα γίνει ένα βήμα μπροστά,αντιλήψεις του 1821 επικρατούν ακόμη, κατά τα άλλα ευρωπαϊκή χώρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πραγματικά τι πήγαν να ακυρώσουν; Το πίστευαν ή δούλευαν το πόπολο; Αυτά τα ξέρει και πρωτοετής νομικής. Και οι δικηγόροι που χρυσοπληρώνουν; Έτσι τους συμβούλεψαν ή "διατάχθηκαν" σε ότι υπαγόρευσαν οι συνδικαλιστές;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δώσε Σανό στον λαό..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
παρτε βαθμους ...με το επιπεδο μας κ πολλα μας δινουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαρά που έκαναν οι Αξιωματικοί που απορρίφθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ φτιαγμένοι στο νέο μισθολόγιο όσο δεν παίρνει, δεν ήθελαν ποτέ οι χαμηλόβαθμοι να παίρνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα με αυτούς.
Ο Καμμένος τους έκανε το χατίρι και τους έφτιαξε το νέο μισθολόγιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και όλοι οι υπόλοιποι στον Ζάλογγο.
Αυτά για την ιστορία και την τόση υποκρισία τους.