Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρά Καφαντάρη: Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοίδη για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο τηλεοπτικό κανάλι ATTICA TV, την Τρίτη 09.03.2021, για τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία της Ν. Σμύρνης.

 

·         Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοίδη για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

 

·         Είναι πολιτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πανδημία και να στρέψει τον κόσμο από τα καθημερινά προβλήματα

 

·         Το δόγμα της επιβολής της βίας και της καταστολής συνεχίζεται. Είναι συστηματικό φαινόμενο. Φαινόμενα επιβολής βίας και αυθαιρεσίας με στόχο την τρομοκράτηση του κόσμου.

 

·         Είναι ευθύνη της κυβέρνησης που δεν έφτιαξε το σύστημα υγείας, που δεν φρόντισε για τον ανάλογο αριθμό ΜΕΘ, που δεν βελτίωσε τις συγκοινωνίες που δεν πήρε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το βίντεο και η συνέντευξη.




 

Η Βουλευτής επεσήμανε: «Υπεύθυνος γι αυτά που συμβαίνουν είναι ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης. Με τη βία που προσπαθεί και επιβάλλει καλλιεργεί ένταση στον κόσμο και την κοινωνία και τα αποτελέσματα είναι αυτά τα οποία βιώνουμε. Αν δεν υπήρχε η αυθαίρετη απαράδεκτη επέμβαση την Κυριακή στην πλατεία της Ν. Σμύρνης σε ανυποψίαστους πολίτες και οικογένειες με παιδιά δεν θα είχαμε αυτή την συγκέντρωση σήμερα που είναι αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

 

Είναι πολιτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πανδημία και να στρέψει τον κόσμο από τα καθημερινά προβλήματα, που είναι πάρα πολλά. Σήμερα οι νέοι νοσούντες ξεπέρασαν τους 3000. Τα συνεχιζόμενα lockdown και οι παρατάσεις του ανοίγματος της οικονομίας δεν φαίνεται να έχουν θετικά αποτελέσματα.

 

Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης. Έχουμε 2 κατηγορίες πολιτών κατά τον κ. Μητσοτάκη. Από την μία πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης και οι διάφοροι κυβερνητικοί επιτελείς που μπορούν να συγκεντρώνονται και 40 άτομα σε ένα μπαλκόνι στην Ικαρία, το πρόσφατο κορονοπάρτι στις εγκαταστάσεις της Πολιτικής Προστασίας. Εκεί δεν συμβαίνει τίποτα. Από την άλλη πλευρά είναι ο κόσμος που συνωστίζεται στις συγκοινωνίες, τα σχολεία που ανοίγουν χωρίς τα ανάλογα μέτρα. Κατά τα άλλα φταίει ο κόσμος. Ο κόσμος πρέπει να υπακούει, αυτό δεν το δέχεται ο ελληνικός λαός.

 

Το δόγμα της επιβολής της βίας και της καταστολής συνεχίζεται και δεν είναι μόνο στη Ν. Σμύρνη την Κυριακή ή στη σημερινή συγκέντρωση. Είναι συστηματικό φαινόμενο, αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε σε λαϊκή στο Χαλάνδρι και στα Πετράλωνα. Φαινόμενα επιβολής βίας και αυθαιρεσίας με στόχο την τρομοκράτηση του κόσμου. Αυτό θα έρθει μπούμερανγκ στην Κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός θέλει να είναι ελεύθερος, θέλει να πηγαίνει με το παιδί του σε μια πλατεία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, τηρώντας τα μέτρα γιατί το πρόβλημα της πανδημίας υπάρχει. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν έφτιαξε το σύστημα υγείας, που δεν φρόντισε για τον ανάλογο αριθμό ΜΕΘ, που δεν βελτίωσε τις συγκοινωνίες που δεν πήρε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοίδη για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα».

 

Τέλος η Χαρά Καφαντάρη αναφέρθηκε στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο Α. Τσίπρας για την πρωτοφανή αστυνομική βία σε βάρος πολιτών και η οποία θα συζητηθεί την Παρασκευή, καθώς και στη μήνυση που κατατέθηκε από το Τμήμα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για τα πρόσφατα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μοιραία,όταν βλέπω ή ακούω την ΚΑΦΑΝΤΆΡΗ,μου έρχονται στο μυαλό τρεις εικόνες.Η πρώτη, οταν εξελεγην η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,όπου ειπε:"Ο καιρός που ειμασταν αφεντικά του εαυτού μας τελείωσε."Η δεύτερη οταν ενας πολίτης διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπων αυτή έτρωγε ατάραχα τη βασιλόπιτα της και η τρίτη οταν είχε πει ότι θα πρέπει να δούμε τους ανθρώπους που μπήκαν κρυφα(λαθραια) στη χώρα μας,ως ευκαιρία για να λύσουμε το δημογραφικό μας πρόβλημα.
Το σωστό,εφόσον είναι βουλευτης της Ελληνικής αστικης Δημοκρατιας,είναι να λαβει την απάντηση της μεσα στο ναο της Δημοκρατίας,τη Βουλη.Πιστευω ότι θα τη λαβει,όμως αφού απευθύνεται,μέσω της συνεντευξη της σε εμας θα πω λίγες σκέψεις.Αναφερεται σε εργαλειοποιηση της πανδημίας,άρα αναγνωρίζει την ύπαρξη της και ενώ όλοι προσέχουμε για τη διασπορά της,ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ καλεί χιλιάδες ανθρώπους να συνευρεθουν,αναλαμβάνοντας το ρισκο(Όπως ανέφερε και ο ΤΣΙΠΡΑΣ).Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η αγορά να υπολειτουργεί και οι ΜΕΘ να γεμίζουν,αλλά παρακάτω στη συνεντευξη την ανησυχεί αυτό και ρωτάει τι ενέργειες κανει η κυβέρνηση.Οταν,δε,αυτοί που έχει προσκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ(βλέπε sms και ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ) προβαινουν σε ενεργειες κατά παράβαση του Ποινικού Δικαιου(Ισχύει ακόμη αυτό που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ 06/2019 με τη μορφή του κατεπειγοντος) και των Ειδικών Ποινικών Νόμων,τότε έχουμε αστυνομοκρατία,με συχνές αναφορές στις λέξεις χούντα,ΕΡΕ,Μονάρχης,Φρειδερίκη κ.α.,ενώ βρισκόμαστε στο 2021.Καλή η ιστορία.Μας διδάσκει πραγματα και μπορούμε ετσι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.Πριν λίγες ημέρες ακούστηκε ένα σύνθημα από πορεια που συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ για αντάρτες που θα κατέβουν στην Αθήνα,αναφερόμενο προφανώς στο Δεκεμβρη 1944-Ιανουαριο 1945,όπου σφαγιασθησαν στην Αθήνα απο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ 15.000 μεσα σε 33 ημέρες,επειδή δεν συμφωνούσαν μαζί τους και επειδή τους χρεώθηκε ο τίτλος του "αντιδραστικού".Εγιναν σε όλη την Ελλάδα παρόμοια πράγματα.Πιστευετε ότι με αυτή τη ρητορική ο Έλληνας του 2021 θα βρει διέξοδο στα καθημερινά του προβλήματα;Πιστεύω Όχι.Με τις καταστροφές της ΜΉΔΕΙΑ,που αναφέρεται στο άρθρο,δεν καταλαβαίνω τι εννοεί,και ειμαι σε περιοχή που επληγηκε.Τελος,ο ελληνικός Λαός ψήφισε για την Αστυνομία των πανεπιστημίων,καθώς προεκλογικά το μέτρο αυτό ετέθη με σαφήνεια στην κρίση του ελληνικού Λαού και αυτός απεφανθεί.Στις αστικες δημοκρατίες οι μειοψηφίες δέχονται τη βούληση της πλειοψηφίας.Στις λαϊκές δημοκρατίες η πλειοψηφία δέχεται τη βούληση της κομματικής νομενκλατουρας.Εδω,δοξα τω Θεώ,έχουμε αστική δημοκρατία.Βέβαια,ολοι γνωριζουμε οτι αυτοι που θεωρουσαν μαγαζί τους τα πανεπιστήμια δε θα το δεχθούν τόσο εύκολα.Δεν πειράζει.Οπως δεχθήκαμε οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας,στις Ενοπλες Δυναμεις και γενικα οι πολιτες πραγματα με τα οποια δε συμφωνουσαμε,κατα τη διακυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,ετσι θα γινει και τωρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και ΝΔ συμφωνω απόλυτα...