Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τροχαίο στη Βουλή: Καταθέτει σήμερα ο οδηγός ταξί


Βρέθηκε ο οδηγός ταξί που ήταν μάρτυρας κλειδί στο τροχαίο που έγινε την περασμένη Παρασκευή έξω από τη Βουλή, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας. Ο οδηγός ταξί κινείτο ακριβώς δίπλα από τον 23χρονο Ιάσονα, στην άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας (με κατεύθυνση προς το Χίλτον), την ώρα που το υπηρεσιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη χτύπησε τη μοτοσικλέτα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του 23χρονου Ιάσονα έκανε δημοσίως έκκληση να βρεθεί ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί και να καταθέσει στις Αρχές όλα όσα είδε. Ο οδηγός ταξί εντοπίστηκε από την Αστυνομία και θα καταθέσει την Τρίτη στην Αστυνομία όλα όσα είδε για το τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 23χρονος Ιάσονας.

Στο μικροσκόπιο τα βίντεο του τροχαίου έξω από τη Βουλή

Την ώρα που ο 23χρονος Ιάσονας είναι κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή και η οικογένειά του έχει αποφασίσει να δώσει τα όργανά του, οι ανακριτικές Αρχές εξετάζουν καρέ καρέ τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τροχαίο έγινε ως εξής: Τα φανάρια στα δυο ρεύματα άναψαν ταυτόχρονα, ο Ιάσονας ξεκίνησε με τη μηχανή του στο ρεύμα προς Ευαγγελισμό ενώ ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, άγνωστο γιατί αποφάσισε να στρίψει αριστερά για να μπει στη Βουλή.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός πως ενώ ο 23χρονος Ιάσονας φορούσε κράνος, αυτό εκσφενδονίστηκε με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Αυτά φαίνεται να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες και τις επόμενες μέρες θα ρίξουν φως στο τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε ένα νέο παιδί.

Κατέθεσε ο διανομέας για το τροχαίο στη Βουλή

Κατέθεσε ο διανομέας που ήταν μάρτυρας στο θανατηφόρο τροχαίο που έγινε την Παρασκευή έξω από τη Βουλή με το επιχειρησιακό όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Ο κ. Χρονόπουλος καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με τον διανομέα έξω από τη Βουλή. «Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Όμως, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην Αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», είπε ο κ. Χρονόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ.

«Θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και γι' αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», υπογράμμισε ακόμη.  Όσον αφορά το ζήτημα της καταγραφής του τραγικού συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ. επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό λόγω του σημείου και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σχετικά με το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη που έπεσε πάνω στον 23χρονο Ιάσονα, ο κ. Χρονόπουλος διευκρινίζει ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της Τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, εφόσον ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια