Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πολυισοβίτης που κατηγορείται για την εκτέλεση αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. στο Ρέντη: Δεν τους σκότωσα εγώ


Πρόκειται για την υπόθεση της 
στυγερής δολοφονίας των δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη. Μια υπόθεση που συγκλόνισε το Σώμα της Αστυνομίας και την κοινή γνώμη. Για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών, έχει καταδικαστεί μεταξύ άλλων και ο Ιωάννης Σαββίδης σε δις ισόβια και 66 χρόνια. Ο Σαββίδης προσέφυγε στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο ζητώντας αναίρεση της Εφετειακής απόφασης ως προς το σκέλος που τον αφορά. Θυμίζουμε ότι για την δολοφονία των δυο ανδρών της ΔΙΑΣ είχε καταδικαστεί ο Ανδρέας Ποφίδης ενώ αθώος είχε κριθεί ο Γιώργος Εμερτζίδης.

Ο Ιωάννης Σαββίδης ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει ότι δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί. Στην επιστολή του στο protothema.gr, τονίζει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια που εκτίει την ποινή του, κανένα δικαστήριο και καμία διαδικασία δεν έχει δικαιολογήσει με ποιο όπλο πυροβόλησε ενώ, όπως ισχυρίζεται, βρισκόταν επτά χιλιόμετρα μακριά από το συμβάν με ατράνταχτες αποδείξεις από την Ελληνική Αστυνομία, οι οποίες προέκυψαν από το απόρρητο της άρσης του τηλεφώνου του. Λέει ακόμη, ότι ένας ψευδομάρτυρας έχει αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεση του, δηλώνοντας ότι ο Σαββίδης ήταν παρών στη συμπλοκή και πυροβολούσε χωρίς γάντια και κουκούλα ενώ και πάλι, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA δικό του, ούτε αποτύπωμα του. “Μα πώς να υπάρχει όταν δεν βρισκόμουν στο συμβάν” αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Ονομάζομαι πολυισοβίτης Σαββίδης Ιωάννης εκτίω ποινή για την υπόθεση με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας στο Ρέντη.

Έχω ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά μου στον Άρειο Πάγο και ενημερώθηκα πως η πρόταση του Εισαγγελέα για την διαδικασία του Εφετείου έγινε κανονικά και για το μόνο που με παραπέμπει σε καινούρια διαδικασία προς εξέταση είναι αυτή των ελαφρυντικών.


Μέσα από αυτό το μικρό και λιτό κείμενο θα ήθελα να δηλώσω προς τον Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό του και σε κάθε διαδικασία του Ανώτατου Δικαστηρίου ότι ευελπιστώ να βρω την πραγματική δικαιοσύνη για το πρόσωπό μου διότι δεν δέχομαι ελαφρυντικό για κάτι που δεν έχω πράξει γιατί μόνο ένας δολοφόνοςθα κρυβόταν και θα δεχόταν ένα ελαφρυντικό πρότερου έντιμου βίου ενώ εγώ δεν είμαι δολοφόνος ούτε κρύβομαι και δεν θέλω ελαφρυντικό δολοφόνου γιατί θα επαναλάβω δεν είμαι.

Εκτίω ποινή εδώ και δέκα χρόνια και ακόμα και σήμερα κανένα δικαστήριο καμία διαδικασία δεν έχει δικαιολογήσει με ποιο όπλο πυροβόλησα ενώ βρισκόμουν επτά χιλιόμετρα μακριά από το συμβάν με ατράνταχτες αποδείξεις από την Ελληνική Αστυνομία από το απόρρητο της άρσης του τηλεφώνου μου.

Επίσης ένας ψευδομάρτυρας που έχει αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του ο οποίος δήλωσε ότι ήμουν παρών και πυροβολούσα χωρίς γάντια και κουκούλα ενώ και πάλι αποδεδειγμένα δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA δικό μου ούτε βέβαια και αποτύπωμά μου, μα πώς να υπάρχει όταν δεν βρισκόμουν στο συμβάν.

Ταυτόχρονα μου έχουν αρνηθεί κάθε αίτημα που έχω κάνει προς κάθε εμπλεκόμενη υπηρεσία όπως χημικές αναλύσεις βαλλιστικές εκθέσεις των αστυνομικών διότι ο ένας θανών αστυνομικός είχε τραύμα από 9άρι πιστόλι στο κεφάλι και η πύλη εισόδου της σφαίρας είναι από πίσω και δεν υπάρχει καμία σχέση με τους πυροβολισμούς με τους δράστες παρά μόνο από κάποιον από τους συναδέλφους του.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι εκείνο τον καιρό όλα τα μηχανήματα της ΕΛΑΣ ήταν χαλασμένα και βέβαια οι κάμερες στο συγκεκριμένο τόπο του εγκλήματος δείχνουν τον πραγματικό ένοχο και αυτό το αίτημα να πάρουν αντίγραφο δεν έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές.

Τέλος, για να αποδείξω την αθωότητά μου ζήτησα να γίνει το τεστ αλήθειας με οποιοδήποτε τρόπο και αυτό δεν έγινε δεκτό με πρόφαση ότι θα θιγεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια μου ενώ να κατηγορηθώ ως δολοφόνος για κάτι που δεν έχω κάνει δεν με θίγει.

Η επιστήμη έχει προχωρήσει και μέχρι και σήμερα και οι βαλλιστικές και κάθε εξέταση DNA υπάρχει να γίνει και να φανερωθεί η πικρή αλήθεια. Αν ήμουν δολοφόνος θα προσπαθούσα να συγκαλύψω πράγματα και καταστάσεις αντιθέτως εγώ θέλω τα πάντα να βγουν στο φως.

Απαιτώ ως Έλληνας Πολίτης να δικαστώ σύμφωνα με τα πραγματικά και αληθινά στοιχεία με αυτά που έχουν οι δικαστικές αρχές και αυτά που δεν έχουν και μπορώ να τα δώσω η Ελληνική Αστυνομία και βέβαια να σταματήσουν όλα τα πολιτικά παιχνίδια για να καλύψουν τις γκάφες και εγκλήματα που έχουν κάνει και να παίζουν με τη δίκη μου.

Το ελαφρυντικό μου θα είναι η πραγματική αλήθεια όσο πικρή και να ΄ναι και όχι προτάσεις για ένα ελαφρυντικό με το να παραμείνει το στίγμα του δολοφόνου που δεν είμαι και δεν θα το δεχτώ ποτέ.

1
2
3
Φρίξος Δρακοντίδης




Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιο στημένο δεν μπορούσαν να το κάνουν; Αν αυτά είναι τα γράμματα του Σαββίδη, εγώ είμαι επιθετικό ελικόπτερο.

Ο τύπος που με τις προκλήσεις του προς τις οικογένειες καθόλη την διάρκεια της δίκης, απέδειξε έμπρακτα την "ποιότητα" του χαρακτήρα του, έχει και το θράσος να διαμαρτύρεται;

Αλλά βέβαια εδώ στην Ελλάδα μέχρι και ο κατά συρροή δολοφόνος Κουφοντίνος αγιοποιήθηκε από διάφορα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης, το είδε κι αυτός και ζήλεψε...

Όσο για τα πραγματικά στοιχεία, κρίθηκαν στα δικαστήρια, όσοι ήμασταν στο ακροατήριο ακούσαμε.

Φωνάζει ο δολοφόνος (όπως οι αποφάσεις τον χαρακτηρίζουν) για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...

Νέμεσις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακριβώς έτσι και ο πιο άσχετος καταλαβαίνει ότι δεν είναι δικά του γράμματα ακόμα και το φύλο του/της συντάκτη