Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Αστακός" το κέντρο του Ηρακλείου - Αναβολή στη δίκη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο κέντρο του Ηρακλείου, με αφορμή το γεγονός ότι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι δύο άνδρες ηλικίας 31 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη  Αυγενάκη την περασμένη Παρασκευή. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου, ενώ οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για αδικήματα του νόμου περί όπλων. Οι συλληφθέντες αρνούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ αρνήθηκαν να σημανθούν. Αστυνομικοί φέρεται να προχώρησαν στη σύλληψή τους, έχοντας κατασχέσει ρούχα που μοιάζουν με εκείνα που φορούσαν οι νεαροί που προκάλεσαν φθορές στο πολιτικό γραφείο.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στάση εργασίας με αφορμή τη σύλληψή τους εξήγγειλε μέχρι τις 14.00 ο Σύλλογος Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση, όταν από τους αστυνομικούς ζητήθηκαν τα στοιχεία κάποιων νεαρών. Κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς και να προσαχθεί ένας 44χρονος, ο  οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, με περιπολικό, ενώ έκλεισαν και οι πόρτες των Δικαστηρίων.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια