Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελική παρέμβαση για την ένταση στη Νέα Σμύρνη

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Μιλώντας νωρίτερα στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης διατύπωσε την άποψη ότι η αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα για αυτό διατάχθηκε και ΕΔΕ. Όπως είπε, οι εικόνες βίας που βιώσαμε όλοι στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν τιμούν ούτε τους πολίτες, ούτε την αστυνομία. 

Ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης, αναγνώρισε ότι τα μέτρα δεν τηρούνταν στην πλατεία αλλά αντιπαρέβαλε ότι δεν μπορεί με το παραμικρό η αστυνομία, να δέρνει τους πολίτες. Επεσήμανε μάλιστα πως ο δήμος Νέας Σμύρνης δεν διαθέτει αστυνομία και έτσι κανένας υπάλληλος του δήμου δεν μπορεί να κάνει παρατηρήσεις, σε αυτόν που δεν τηρεί τα μέτρα. 

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον διοικητή της ΔΙΑΣ και τον κ. Χρυσοχοϊδη, και τους ζήτησε να αναλάβουν την ευθύνη τους. Όπως είπε του απάντησαν ότι υπήρχε καταγγελία πως δεν τηρούνταν τα μέτρα στην πλατεία.

«Η αστυνομία,μπορεί να προκλήθηκε από δημότες, λέω μπορεί, αλλά ο ρόλος της, είναι να κρατάει την ψυχραιμία της», τόνισε. «Εγώ δεν έχω δει βίντεο όπου οι πολίτες επιτίθενται σε αστυνομικούς. Εγώ είδα βίντεο που είναι πολλοί αστυνομικοί να δέρνουν πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια