Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Αποστολόπουλος: Να επανεξεταστούν οι κανόνες εμπλοκής


Κείμενο τού Δημήτρη Αποστολόπουλου: Ημέρα μνήμης σήμερα, δεν ξεχνάμε τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος! Όμως μετα τις τελευταίες εξελίξεις και το κύμα επιθέσεων σε αστυνομικούς και πολιτικούς στόχους από οπαδούς του δολοφόνου-εκτελεστη Δ.Κουφοντινα.

Ζητούμε επαγρύπνηση από τους συναδέλφους και ζητάμε από την πολιτεία να πάρει κάθε δυνατό μέτρο.. Ώστε να μην προστεθεί και άλλο θύμα τόσο στον μακρύ κατάλογο των νεκρών αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος οσο και σε αυτον από τρομοκρατικές επιθέσεις! Που περιλαμβάνουν τόσο αστυνομικούς αλλά και αθώους πολίτες!

Οι πρόσφατες επιθέσεις στο Α.Τ Καισαριανής αλλά και σε διερχόμενο περιπολικό του Α.Τ Ζωγράφου στόχο είχαν ανθρώπινη ζωή!

Ζητούμε λοιπόν να επανεξεταστούν οι κανόνες εμπλοκής!

 

Αποστολόπουλος Δημήτρης Συνδικαλιστης

Μέλος Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α Β/Α









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δες πόσα ωφειλομενα ρεπό χρωστάνε στους συναδέλφους αυτούς και μετά ζητά επαγρύπνηση κ συ
Ενα χρόνο τώρα το προσωπικό είναι κουρασμένο λεμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε μια αστυνομία που στα μέτρα τάξης το προσωπικό είναι άοπλο,που δεν το εκπαιδεύεται τουλάχιστον επί 20ημερο σε τακτικές μάχης κ εμπλοκής,με τόσους νεκρούς αστυνομικούς δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αλλαγή κανόνων εμπλοκής. Δυστυχώς εκπαιδευομαστε ελάχιστα κ μας γίνεται βίωμα να τηρούμε παθητική στάση κ συμπεριφορά σε κάθε λογής περιστατικα. Και αυτό οι καθε λογής κακοποιοί το ξερουν. Και δεν μας προστατεύει η νομοθεσια. Δείτε στα δικαστήρια τι γινεταιμ Αλλαγή νοοτροπίας,αλλαγή στο καθεστώς εκπαίδευσης στις σχολές,αλλαγή νοοτροπίας εν γένει. Μετράμε νεκρούς συναδέλφους κ δεκάδες περιστατικά. Ας πράξει τα δέοντα η ηγεσία. Θα είναι το ελάχιστο για το προσωπικό .....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχουν κανόνες εμπλοκής. Υπάρχει Νόμος περί χρήσης όπλων από αστυνομικούς. Υπάρχει ποινικός κώδικας. Υπάρχει Πειθαρχικό δίκαιο. Αν θες ζήτα να αλλάξουν αυτά. Η πρακτική και η εκπαίδευση στηρίζονται και πρέπει να στηρίζονται στη νομοθεσία.
Κανόνες εμπλοκής έχουν μόνο όσοι δεν εφαρμόζουν το νόμο όπως τυχόν μυστικές υπηρεσίες που δρουν υπόγεια ή αντεξουσιαστές με την ευρεία έννοια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν τους χρωστάνε τα ρεπό τους, υπάρχει και η μαγική λεξούλα που λέγεται απεργία ξέρεις, ας την επιλέξουν οι αστυνομικοί και να 'σαι σίγουρος πως η κοινωνία θα είναι μαζί τους και μην μου πεις τα γνωστά περί κανονισμού κλπ που απαγορεύει την απεργία στους αστυνόμους, είμαστε σε μια χώρα που άμα ζορίσεις λιγάκι την πραγματική εξουσία, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, στήνει πρόθυμο αυτί σε αιτήματα τέτοια, τότε όλα λύνονται ως δια μαγείας, όσο σας βλέπει σκορποχώρι και μόνο λόγια, καμώνεται τον ζόρικο και σας κουνάει επιδεικτικά νόμους και κανονισμούς (επιλεκτικά εκείνους που την ευννοούν)!
Ο χρήστης Πες τα! είπε…
Σωστός, πες τα, γιατί πολλοί έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα με τις αμερικανικές ταινίες και μιλάνε περί "κανόνων εμπλοκής"! Νόμοι υπάρχουν και αυτοί είναι που πρέπει να εφαρμόζονται!