Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία αστυνομικού για την ΠΟΑΣΥ: Σκάνδαλο εις βάρος των κρατήσεών μας


Δημοσιεύουμε καταγγελία αστυνομικού, που μας απέστειλε στο bloko.gr: Μετά το φιάσκο της ΠΟΑΣΥ που έχασε την προσφυγή στο ΣΤΕ σχετικά με το μισθολόγιο προφανώς από λάθος χειρισμούς ( αναμενόμενο αφού για 15 μήνες δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την διεκδίκηση αυτή και προφανώς το ήξεραν τάζοντας καθρεφτάκια με ουτοπικά βαθμολόγια όπου όλοι θα γίνουν αξιωματικοί χωρίς να υπολογιστεί το οικονομικό κόστος, και θα το καταλάβετε όταν απορριφθεί από το Γ.Λ.Κ. η πρόταση της ΠΟΑΣΥ), την ώρα που έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τα περισσότερα πρωτοβάθμια, που το επικίνδυνο το διεκδικούν με σποραδικές ανακοινώσεις χωρίς να έχουν κάνει καμία επαφή με πολιτικά πρόσωπα ή δικαστική διεκδίκηση μήπως και δυσαρεστηθεί το Μαξίμου, και το επίδομα covid το ονόμασαν οι ίδιοι ‘’επαιτεία, οι κύριοι της ΠΟΑΣΥ ονειρεύονται δημιουργία ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων (προφανώς έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα) και ερωτώ τα εξής κύριοι της ΠΟΑΣΥ. 

- Έχετε έτοιμο σχέδιο καταστατικού και ετοιμάζεστε να δώσετε ονόματα για προσωρινή διοίκηση. Γιατί το έχετε κρυφό αυτό το σχέδιο? Έχετε ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο? Έχετε ενημερώσει τα πρωτοβάθμια σωματεία? Έχετε απόφαση συνεδρίου για τέτοια ενέργεια? ( Η απόφαση του 2016 αναφέρει Σώματα Ασφαλείας και θέλει προφανώς νέα εντολή αφού έχει λήξει η θητεία του). Ξέρετε ότι πρέπει να αλλάξει πρώτα τα καταστατικό της ΠΟΑΣΥ και όλων των πρωτοβάθμιων Σωματείων?

- Ενημερώσατε τα μέλη ότι από τις 8 ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας οι 6 έχουν αρνηθεί την συμμετοχή ( θα συμμετέχει μόνο η ΠΟΑΣΥ και οι Λιμενικοί και αυτοί προσφάτως κατακερματισμένοι)?. Ενημερώσατε γιατί σας είπαν ΟΧΙ? Αυτό δείχνει σημάδια πανικού και διάσπασης. Καλύτερα καθόλου παρά μία αδύναμη συνομοσπονδία.

- Γιατί κρύβετε από το απλό μέλος ότι ετοιμάζεστε να φτιάξετε άλλες 46 θέσεις (35 στο Δ.Σ. και 11 στην Ε.Ε.) συνδικαλιστών με πλήρη απαλλαγή από την εργασία και οικονομικές αποζημιώσεις από τις κρατήσεις στην υγειά των κορόιδων, και άλλους 135 περίπου αντιπροσώπους που μια φορά τον χρόνο θα μαζεύονται στα ξενοδοχεία και καλά για συνέδριο και θα κάνουν τζάμπα διακοπές? Δεν σας φτάνει το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ που κοστίζει σχεδόν 200.000 -300.000 κάθε χρόνο? Θέλετε κι άλλο? ( Φώτο Α+Β) Δεν έχουμε ανάγκη από κι άλλους συνδικαλιστές και άλλες καρέκλες?. Έχουμε ανάγκη από ΣΩΣΤΟΥΣ συνδικαλιστές ιδεολόγους όχι επαγγελματίες.

- Γιατί κρύβετε από το απλό μέλος ότι με το μέτρο των 300 μελών για εκλογή αντιπροσώπου αποκλείετε από την εκπροσώπηση όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία κάτω των 300 μελών και αυτά είναι πολλά. (Φώτο Γ). Ποιός ο σκοπός που θέλετε να τους αφήσετε εκτός? Μήπως επειδή ελέγχετε την Αττική και τα μεγάλα Σωματεία?

- Ποιός ο λόγος συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις? Άλλο υπουργείο, άλλες διεκδικήσεις. Προφανώς επειδή αρνήθηκαν όλοι οι υπόλοιποι και οι θέσεις της ΠΟΑΣΥ είναι λίγες και δεν φτάνουν για να ικανοποιηθούν όλοι οι ακόλουθοι . Αν η ΠΟΑΣΥ νομίζει ότι σαν τριτοβάθμιο ( της κακιάς ώρας. Πρώτη φορά βλέπουμε συνομοσπονδία σκορποχώρι με τρεις ομοσπονδίες) θα έχει καλύτερες διεκδικήσεις προφανώς έχει αποτύχει και καλό είναι να παραιτηθούν όλοι . 

- Και φτάνοντας στο ζουμί της υπόθεσης ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΌΦΑΣΗ θα επιβάλλετε σε όλα τα απλά μέλη να πληρώσουν 50 λεπτά τον μήνα παραπάνω από τον μισθό τους για να φτιάξετε αυτό το έκτρωμα και να καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα??? ( φωτό Δ). Δηλαδή για γραφεία, λειτουργικά έξοδα, ταξίδια, συνέδρια σε 5στερα κλπ? Δηλαδή 240.000 ευρώ τον χρόνο από την περιουσία της Ομοσπονδίας , τις κρατήσεις μας δηλαδή, θα πηγαίνει στο έκτρωμα που θέλετε να φτιάξετε? Όταν η ΠΟΑΣΥ έχει 1,5 εκατομμύριο ευρώ στο ταμείο και δεν έχει βοηθήσει οικονομικά ΟΥΤΕ έναν άρρωστο συνάδελφο και στέλνει έγγραφα στα πρωτοβάθμια να το κάνουν αυτά? Αυτά τα σχέδια έχετε ΚΥΡΙΟΙ? Δώστε αυτά τα 240.000 ευρώ να φτιάξετε ένα ταμείο αλληλεγγύης για αρρώστους συναδέλφους και μέλη των οικογενειών τους και θα σας πούμε ΜΠΡΑΒΟ.

- Καλέστε μια τηλεδιάσκεψη τους Προέδρους των πρωτοβάθμιων και ενημερώσετε τους αλλά ούτε και για αυτό είστε ικανοί 15 μήνες τώρα. Καλώ όλα τα μέλη να αντιδράσουν όσο είναι νωρίς για να σταματήσει όλη αυτή η παρωδία. Λυπάμαι πραγματικά για τα 30 χρόνια υπηρεσίας που σας ανέχομαι. Προσωπικά θα το καταγγείλω στο Πρωτοβάθμιο μου ώστε να πάρει επίσημη θέση. Ο συνδικαλισμός χρειάζεται. Υπάρχουν ικανοί συνδικαλιστές με όραμα και ήθος νέα παιδιά αλλά και παλαιότεροι. Στηρίξτε τους.

Υ.Γ. Σας βάζω μέσα και το σχέδιο καταστατικού να δείτε τα χάλια μας. 





 

Με εκτίμηση ένα "βητάς" που για 15 χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά μας αλλά τα παράτησα γιατί σιχάθηκα κάποιους που δεν λειτουργούν σαν συνάδελφοι αλλά σαν  επαγγελματίες συνδικαλιστές. Ειλικρινά ΛΥΠΆΜΑΙ

 

Με εκτίμηση Κ.Φ.








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Τώρα το κατάλαβαν κάποιοι ότι οι συνδικαλιστές το μόνο που κοιτάνε είναι το συμφέρον τους και η συνεργασία με την κάθε διοίκηση ώστε να κρατάνε τα πρόβατα μαντρωμένα. Μακριά από κάθε συνδικαλισμό, αυτό που φοβάται η κάθε εξουσία είναι η σιωπηλή αντίδραση και ο θυμός που συσσωρεύεται απέναντι στην κάθε αδικία. Ο σκοπός των συνδικαλιστών είναι να προωθούν το συμφέρον τους σε βάρος αυτών που εκπροσωπούν και να καλμάρουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων κάνοντας δήθεν ότι πολεμάνε για τα συμφέροντά τους ( κυρίως στο viber). Ακόμα και οι ελάχιστοι συνδικαλιστές που έχουν αγνούς σκοπούς μακριά από κλίκες και συμφέροντα δεν έχουν καμία δύναμη απέναντι στην διαβρωμένη διοίκηση, μακριά από όλους τους συνδικαλιστές σε κάθε κλάδο, δεν τους χρειάζεστε να αντιδράτε μεμονωμένα.
Ο χρήστης Ένας απλός αστυνομικός, είπε…
Έλεος με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που ονειρεύονται μετά να γίνουν δήμαρχοι και βουλευτές πάνω στις πλάτες του απλού αστυνομικού και με όχημα αυτόν. Για 'μένα θα πρέπει να μπει ένας' κόφτης'. Μέλος να μπορείς να είσαι 40 χρόνια, αλλά σε θέσεις συνδικαλιστικες το πολύ 8 χρόνια ή κάποιο πλαφόν τέλος παντων. Πολύ που είναι' δασκαλεμενοι' συνδικαλιζονται από πολύ μικροί προφανώς για τα προνόμια, εδώ καλά καλά δεν εχουν πάρει μυρωδιά από αστυνομία. Ολόκληρος πρόεδρος των Η.Π.Α και δεν δικαιούται πάνω από 2 θητείες. Εμείς μια ζωή στην συνδικαλιστή άδεια. Φευ...