Πάτρα: Ακάλυπτοι οι αστυνομικοί στην πανδημία


Εντονες είναι τις τελευταίες ώρες οι διαμαρτυρίες αστυνομικών που εμπλέκονται στις μεταγωγές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19, κρατουμένων από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στα νοσοκομεία της Πάτρας.

 

Οι ένστολοι όπως πληροφορείται η «Π», κατήγγειλαν ότι ειδικές στολές που φορούν κατά την μεταφορά των εγκλείστων, αφενός δεν πληρούν τις προδιαγραφές προστασίας, αλλά υποχρεούνται βάσει της διαδικασίας να παραμείνουν σε κλειστό χώρο μέχρι και πέντε ώρες με άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οπως μεταφέρθηκε στην «Π», σε αρκετές περιπτώσεις στον εξοπλισμό που παρέχεται στους αστυνομικούς από το Κατάστημα Κράτησης, δεν περιλαμβάνονται προστατευτικά γυαλιά και ασπίδες προσώπου.

 

Σε επικοινωνία που είχαν με τον ΕΟΔΥ, η οδηγία που έλαβαν ήταν μετά από κάθε μεταγωγή να τίθενται σε υποχρεωτική 10ημερη καραντίνα (!). Οδηγία η οποία μέσα σε λίγα 24ωρα, πάρθηκε πίσω με τους ένστολους να καλούνται να εκτελέσουν κανονικά τις υπηρεσίες τους.

 

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε στην «Π», ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσίτσικας, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ και θα επιχειρηθεί συνάντηση και με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

 

«Θα μπορούσε να γίνει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα μικρό ιατρείο εντός των φυλακών, αφού καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα ελαφρά περιστατικά, ώστε να μην γίνονται μεταγωγές για «χάρη γούστου» στα νοσοκομεία, γιατί κινδυνεύουν οι αστυνομικοί. Η Ενωση αυτοβούλως προσέφερε στολές», δήλωσε ο κ. Τσίτσικας, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, το προσεχές διάστημα.

 

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

pelop.gr