Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

'' Άλαλα τα χείλη των αρχηγών.Άλαλα τα χείλη των ασεβών''


Δημοσιεύουμε κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

 

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Η «λάθος» κίνηση που πρόδωσε την ταυτότητα του 22χρονου

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/969410_epeisodia-sti-nea-smyrni-i-lathos-kinisi-poy-prodose-tin

 

κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας...........

 

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του ….

 

Νέος στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια

 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/969180_neos-sto-soma-tis-elas-o-astynomikos-poy-ktypithike-apo

 

......... κατάγεται από το Σιδηρόκαστρο, είναι 24 ετών ......

 

Αυτή η απόγνωση των ημερών λόγω των ποικίλων αποκλεισμών της πανδημίας  είναι ένα μη ανιχνεύσιμο κοινωνικό γεγονός που άτσαλα θέλουν να το εκμεταλλευθούν κάποιες πολιτικές δυνάμεις προς ίδιον όφελος , πολιτικές δυνάμεις που πρόσφατα έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν παταγωδώς σε όλα.

 

Η αρρωστημένη βία των άγνωστων ομάδων με τα παράξενα ονόματα  απέναντι στην αστυνομική βία  φέρνει άρωμα εκτροπής της Δημοκρατίας.

 

Στην μέση όλων αυτών ο κοσμάκης του Σαββατοκύριακου που βγάζει τα παιδάκια του στις πλατείες να ζεσταθούν με τις πρώτες ηλιαχτίδες της άνοιξης, μήπως μπορέσουν και μειώσουν τον οικιακό λογαριασμό του ρεύματος για θέρμανση.

 

Αλλα αυτα για τα καλοπαιδα ρεμπεσκεδες που τολμουν να κανουν υποδειξεις ειναι ψιλα γραμματα.

 

Οι σημερινοί κήνσορες ήταν αυτοί που ξυλοκοπούσαν τους αθώους πολίτες στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Ελληνικοτατη Μακεδονία μας και παλαιότερα οι σημερινοί ξυλοφόρτωναν τους αγανακτισμένους λόγω των μνημονίων.

 

Φαινεται τοτε το ξυλο βγηκε απο τον Παραδεισο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Περισσότερο μας νοιάζει όλους μας τούτες τις στιγμές η ΟΜΟΨΥΧΙΑ και η ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού.

 

Και πάλι αυτή την ενότητα πάνε να την εκμεταλλευθούν πολιτικά  ως υπερασπιστές της κάποιοι την στιγμή που δεν διαθέτουν σπλάχνα οικτιρμών.

 

Απομένει στον ίδιο τον απλό κοσμάκη να την υπερασπιστεί και να αποφύγει τις αιματοχυσίες των δρόμων, κάτι που απεργάζονται οι υπηρεσίες εκείνες που θέλουν να τρέξουν τα πράγματα εκεί που θέλουν.

 

Στη – χειρότερη – περίπτωση είναι “υπερβάλλων ζήλος” αστυνομικού. Στην – πιθανότερη – περίπτωση, είναι κλασική πρόκληση – προβοκάτσια – από μέλη αριστερίστικων ή αναρχικών ομάδων. Μπορεί να είναι και τα δύο…

 

Σε κάθε περίπτωση, το ότι πήρε τέτοιες “διαστάσεις”, δείχνει ότι η Αριστερά, πρωτοστατούντος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ακόμα τη δύναμη να θέτει την ατζέντα στα μέσα (ΜΗ) Ενημέρωσης και η πολιτική τάξη της Ελλάδας ακόμα ΔΕΝ έχει ανακλαστικά να αντιδράσει όπως πρέπει…

 

Δεν ξέρουμε τι έγινε. Ούτε θα “δικάσουμε” εμείς, με κάποιες αποσπασματικές  (αν όχι και στημένα) βιντεοσκοπημένες σκηνές. Άλλωστε, θα γίνει δικαστήριο για το περιστατικό, αφού απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον νεαρό, ο οποίος όπως φαίνεται προκάλεσε το περιστατικό. Πέρα από την ίδια τη δίκη, κάθε άλλη κρίση (και κάθε άλλο “πόρισμα”) χωρίς όλα τα στοιχεία, δεν έχει καμία αξία.

 

Μπορούμε να πούμε όμως, μερικά πράγματα πέρα από το ίδιο το περιστατικό:

 

* Το λοκνταουν μπορεί για κάποιους να είναι “λάθος”, μπορεί να έχει “κουράσει”, αλλά από τη στιγμή που αποφασίζεται, το τηρούμε όλοι! Ακόμα κι όσοι, ενδεχομένως, διαφωνούμε. Και ισχύει για όλους! Ακόμα και για όσους διαφωνούν.

 

Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, δεν επρόκειτο για “απρόκλητη” ενέργεια της Αστυνομίας. Στην Πλατεία είχε εξαγγελθεί και διαφημιζόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Αναρχικών – με ανάρτηση στο γνωστό τους χώρο Indymedia.

 

Οι αστυνομικοί βρίσκονταν εκεί και πριν συμβεί το παραμικρό προπηλακίστηκαν από αναρχικούς. Στη συνέχεια δέχθηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Στη συνέχεια ένας αστυνομικός επιχείρησε να συλλάβει κάποιον από τους αναρχικούς. Αυτός αντιστάθηκε και τότε του χτυπήθηκε…

 

Υπάρχει ακόμα η πληροφορία ότι ο δράστης προσπάθησε να αφαιρέσει το υπερεσιακό περίστροφο και γι’ αυτό ο αστυνομικός επιχείρησε να τον συλλάβει και χρησιμοποίησε το γκλόμπ του. Κι ότι ακόμα οι αναρχικοί έφεραν κι αυτοί πτυσσόμενα γκλόμπ – ήταν δηλαδή “οπλισμένοι”. Έτσι τραυματίστηκαν νωρίτερα οι δύο άλλοι αστυνομικοί.

 

Τα μισά αν συνέβησαν απ’ όλα αυτά, η χρήση αστυνομικής βίας ΔΕΝ ήταν παράνομη!

 

Όταν ασκείται αστυνομική βία, το ερώτημα δεν είναι αν ήταν… “ευχάριστη”.

 

Το θέμα είναι, αν ήταν νόμιμη!Και δυστυχως για αυτους ηταν.

 

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νεαρός που προκάλεσε το περιστατικό ΔΕΝ ήταν “ανυποψίαστος”! Είχε συλληφθεί για συμμετοχή στις – πέρα για πέρα παράνομες – κινητοποιήσεις των προηγουμένων ημερών, υπέρ του ισοβίτη δολοφόνου Κουφοντίνα!

 

Και βεβαίως του έχει ήδη απαγγελθεί κατηγορία για απόπειρα σωματικής βλάβης και σωματική βλάβη κατά αστυνομικού. Η υπόθεσή του θα δικαστεί. Αλλά μάλλον δεν ήταν “ανυποψίαστος περαστικός”.

 

Το πιθανότερο: ήταν στημένος προβοκάτορας!

 

Όπως “στημένη” ήταν και η κυρία που βιντεοσκόπησε τη στιγμή που ο αστυνομικός τον χτυπάει (αλλά όχι λίγα δευτερόλεπτα πριν, που αναρχικοί χτυπάνε και τραυματίζουν αστυνομικούς). Ναι, δεν ήταν καθόλου “τυχαία”, ούτε η κυρία αυτή. Τοπικό μέλος και πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι…

 

Όσοι ευαισθητοποιούνται με μερικά χτυπήματα στα πόδια, ποτέ δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν αναρχικοί πετάγανε μολότοφ και αστυνομικοί έπαιρναν φωτιά και καίγονται  σε δημόσια θέα!

 

Και η γνωστή “κυρία” που προσπαθούσε να μας πείσει για την αστυνομική “αγριότητα” χθες, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες από μωλωπισμένο σώμα διαδηλωτή… προ έτους, γιατί δεν έχει διωχθεί ακόμα για “διασπορά ψευδών ειδήσεων” (Ποινικός Κώδικας, Άρθρο 191);

 

* Όλοι συμφωνούμε να διώκονται οι αστυνομικοί. που είτε κάνουν κατάχρηση εξουσίας είτε υπέρβαση καθήκοντος. Αλλά εδώ έχουμε μια μόνιμη τάση να τους κατηγορούμε και να τους (κατα)δικάζουμε ό,τι κι αν κάνουν!

 

Αν δεν αντιδρούν μπροστά στο έγκλημα ή στην παραβατικότητα φωνάζουμε “που είναι η Αστυνομία”;

 

Κι αν αντιδρούν με νόμιμη χρήση βίας, τους καταδικάζουμε ως “απάνθρωπους”, ό,τι κι να συνέβη, ό,τι κι αν προκάλεσε την αντίδρασή τους.

 

Γενικά στα μυαλά μερικών η Αστυνομία πάντα “φταίει”!

 

Κι αυτό σημαίνει ότι “ενθαρρύνουμε” την Αστυνομία να ΜΗΝ αντιδρά και να μην αντιμετωπίζει ούτε το έγκλημα ούτε την απλή παραβατικότητα.

 

Αυτό ακριβώς θέλουν κάποιοι.

 

Το ότι μεγάλο μέρος της (συρρικνούμενης) Αριστεράς σκέφτεται ακριβώς έτσι δεν είναι κάτι καινούργιο…

 

Εμπόλεμη ζώνη η Νέα Σμύρνη: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί - 16 συλλήψεις και 11 προσαγωγές

 

https://gr.euronews.com/2021/03/10/empolemi-zoni-nea-smyrni-pente-traumaties-astynomiki-16-syllipseis-11-prosagoges-video?utm_source=newsletter&utm_medium=fr&utm_content=empolemi-zoni-nea-smyrni-pente-traumaties-astynomiki-16-syllipseis-11-prosagoges-video&_ope=eyJndWlkIjoiMTMyNTYxNDc3NmM1MzFjYzRiZTljMjE1ZDk0MjA3OTUifQ%3D%3D

 

Μετά τις συγκλονιστικές στιγμές που είδαμε στην Νέα Σμύρνη ένας γέροντας που είναι μικρασιάτικο γέννημα αυτής της περιοχής μας είπε:

 

  « Άλαλα τα χείλη των αρχηγών , Άλαλα τα χείλη των ασεβών το επόμενο διάστημα».

 

 

 

Ευχαριστουμε.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να ρωτήσω με την σειρά μου γιατί στα πλάνα που είδαμε να σκίζουν την εικόνα της Παναγίας γυναίκες από γνωστό φεμινιστικό κίνημα των Εξαρχείων, αδιαφορώντας για τις κάμερες κ αναπαράγοντας σε διάφορες ιστοσελίδες το κατόρθωμα τους γιατί δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελέας,η ρατσιστική βία κ ο κ. Λωλης; Αυτή η κίνηση δεν προσβάλει τον κάθε Έλληνα θρησκευόμενο πολίτη ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πες τα ρε συναδελφε που ειναι οι κατα τ αλλα λαλιστατοι λωληδες οι παγιαυλες και οι ομοιοι τους καθως και ο αρμοδιος εισαγγελεας να ασκησουν διωξη αυτεπαγγελτη για εγκλημα με ρατσιστικα κινητρα.
Μονο οπου μας συμφερει και κατα το δοκουν ειμαστε κατα του ρατσισμου;
Τον ρατσισμο κατα των ελληνων , τον φασισμο του να σκοτωσουμε χτυπησουμε βρισουμε απειλησουμε αστυνομικο μονο και μονο επειδη ειναι αστυνομικος , γιατι δεν τον αναδεικνυουμε;
Αν καποιος π.χ. εσκιζε προσεβαλλε το κορανι (που και αυτο ειναι καταδικαστεο) τι θα γινοταν; , δεν θα γινοταν χαμος; εννοειται θα γινοταν χαμος.
Υ Π Ο Κ Ρ Ι Τ Ε Σ - Β Ρ Ω Μ Ι Α Ρ Η Δ Ε Σ