Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καινούργιο μεταγωγικό όχημα στη ΤΜΔ Σερρών


Ανακοίνωση της Ένωσης Σερρών 

      Έπειτα από την εφαρμογή σε ισχύ του Π.Δ. 7/2017 της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, από τα τέλη του 2017 στη Δ.Α. Σερρών ιδρύθηκε και λειτουργεί το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Σερρών. Από την ίδρυση της εν λόγω υπηρεσίας δεν είχε κατανεμηθεί ειδικό μεταγωγικό όχημα για την εκτέλεση των μεταγωγών, αλλά παραχωρήθηκε ένα όχημα μοντέλο του 2003 από το Υπουργείο Δικαιοσύνης με πολλά λειτουργικά προβλήματα λόγω παλαιότητας και χιλιομέτρων.

       Επιπροσθέτως, στα διοικητικά και εδαφικά όρια της Δ.Α. Σερρών λειτουργεί και το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας, οι μεταγωγές που εκτελούνται από και προς τις φυλακές  είναι καθημερινές, συχνές μεταγωγές εκτελούνται και προς το κατάστημα κράτησης Κομοτηνής αλλά και για την Αθήνα (κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού). Το προαναφερόμενο μεταγωγικό όχημα ήταν παλαιού τύπου, με καθίσματα-παγκάκια των συνοδών Αστυνομικών τα οποία στερούνται ζωνών ασφαλείας, γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους για τους συναδέλφους-συνοδούς κατά την εκτέλεση των μεταγωγών.

     Η Ένωση μας από την έναρξη λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας έθετε σε πρώτη προτεραιότητα και επισήμανε την επιτακτική ανάγκη κατανομής ενός σύγχρονου μεταγωγικού οχήματος μέσω επιστολών και υπομνημάτων αλλά και στις συναντήσεις με υπηρεσιακούς και θεσμικούς φορείς.

     Λαμβάνοντας υπόψη μας την πρόσφατη ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, με το υπ’αριθμ. 32/2021 από 25-02-2021 έγγραφο μας προς τον Αρχηγό του Σώματος, αιτηθήκαμε εκ νέου την διάθεση ενός σύγχρονου οχήματος για το Τ.Μ.Δ. Σερρών τονίζοντας τις δυσλειτουργίες του υπάρχοντος, κοινοποιώντας το αίτημα μας σε βουλευτές των Σερρών ζητώντας τη στήριξη και συνδρομή τους.

     Έπειτα από την άμεση ανταπόκριση, επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και του Βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιου ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, οι οποίοι τάχθηκαν στο πλευρό μας αφουγκραζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες και το δίκαιο του αιτήματος μας παρέχοντας την πλήρη στήριξη τους, πραγματοποιήθηκε η ανακατανομή και τοποθέτηση ενός σχεδόν καινούργιου μεταγωγικού οχήματος στο Τ.Μ.Δ. Σερρών.

     Νιώθουμε χρέος μας να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες, την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση μας στον  Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  και στον Βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. κ. Αναστάσιου ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ για την συμπαράσταση και υποστήριξη προς την υλοποίηση του αιτήματος μας.

    Συνεχίζουμε, μέσω του θεσμικού μας ρόλου, για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων με μοναδικό σκοπό την προστασία της υγείας και σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας.

                                        Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                      ΖΑΓΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑ

 

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια στην ένωση,,,, την υποχρέωση του κράτους την κάνατε ευχαριστήριο γλύψιμο
Φτάνει πια δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε ΚΑΝΕΝΑΝ βουλευτή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΕ ΓΕΙΑ ΑΝΤΕ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ 🥳🥳🥳