Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρης Μανιάτης: Προτάσεις για μια κανονική Αστυνομία - Απάντηση στον κ.Γερακαράκο και άλλους


Αντί προλόγου, να τονίσουμε οτι εδω και πολλά χρόνια, εχουμε ως κατώτατο αστυνομικό προσωπικό, κουραστεί απο δηλώσεις ανεκπαίδευτων συνδικαλιστών γεμάτες φινοκαλίδια, αοριστίες και ασυναρτησίες. Αυτο το διαρκές έκλειγμα πρέπει να λάβει τέλος ή έστω να απαντηθεί καταλλήλως. 
Μπαίνοντας στην ουσία, να υπογραμμίσουμε οτι δεν θέλουμε η επιστολή μας να είναι άλλο ενα κείμενο διαπιστώσεων ή παρατηρήσεων. Αλλά ενα κείμενο προτάσεων. Προτάσεις που κατα την γνώμη μας θα έπρεπε να εφαρμοστούν με τα χαρακτηριστικά του Dura lex, sed lex και οχι επιλεκτικά ή με εξαιρέσεις.
 
1. Χρονικό όριο 4 ετών σε συνδικαλιστική θέση. Κατα την διάρκεια της θητείας, μηδενίζουν τα μόρια μετάθεσης και παρακρατείται το 30% της μηνιαίας μισθοδοσίας. Η εκλογή να γίνεται με κάλπες σε ολες τις αστυνομικές υπηρεσίες και η ψήφος να είναι υποχρεωτική. Μετα το πέρας της θητείας, ο κατα φαντασίαν συνάδελφος να μην εχει δικαιωμα υποβολής εκ νεου υποψηφιότητας και θα πρέπει να μετατίθεται σε μάχιμη αποκλειστικά ένστολη υπηρεσία, εκτός γραφείου.
 
2. Ποινική δίωξη σε οποιονδήποτε διοικητή υπηρεσίας, δεν εξοπλίσει κατα την ανάληψη των καθηκόντων του τον κατώτατο, με υπηρεσιακά είδη πιστοποιημένα, ασφαλή και αξιόπιστα. Ατομικό οπλισμό, ρουχισμό, λοιπά ατομικά υπηρεσιακά είδη. 
 
3. Υποχρεωτική χρήση ατομικής κάμερας επι της στολής ολων των αστυνομικών που είναι στον δρόμο.
 
4. Ιδρυση Ανεξάρτητης Αρχης με την επωνυμια ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ στα πρότυπα του ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Παράλληλα, ίδρυση Εισαγγελικού τμήματος με την επωνυμία ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
 
5. Επαναξιολόγηση, ως πιθανώς ακατάλληλων ολων των συνδικαλιστων που εχουν υπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο απο συνδικαλιστικές καρέκλες, υποχρεωτικά ψυχολογικά τέστ και επανεξέταση τους σε αγωνίσματα, χρήση όπλου και αστυνομικές τακτικές.
 
6. Απολυση ολων των αστυνομικών που είναι μέλη κόμματος και κατάργηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αστυνομικούς. 
 
7. Ποινική δίωξη σε οποιονδήποτε διοικητή "κόψει" την Ημερήσια Ανάπαυση (ρεπο) συναδέλφου για οποιονδηποτε λόγο και σύλληψη του στα όρια του Αυτοφώρου.
 
8. Επιπλέον αμοιβή - ίση με το κατώτατο ημερομίσθιο- για οποιαδήποτε συμμετοχή Αστυνομικού σε φύλαξη ιδιώτη, ιδιωτικης εγκατάστασης ή λήψη μέτρων εντος ιδιωτικής επιχείρησης (π.χ. γήπεδα) 
 
9. Υποχρεωτική χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης στον αστυνομικό τις 2 απο τις 4 Κυριακές κάθε μήνα.
 
10. Εκδοση εβδομαδιαίας Υπηρεσίας και ποινική δίωξη σε όποιονδήποτε προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή.
 
11. Αναγνώριση απο την πολιτεία του επαγγέλματος ως  "επικίνδυνο και ανθυγιεινό" .
 
12. Κατάργηση του θεσμού των κρίσεων απο την Πολιτεία και επιλογή ηγεσίας αποκλειστικά και μόνο απο τους Στρατηγούς του Σώματος κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας τους.
 
13. Υποχρεωτική μετάθεση του κατώτατου προσωπικού απο την Αθήνα προς τον τόπο συμφερόντων του μετα την συμπλήρωση ανώτατου οριου 12 ετων.
 
14. Δια βίου υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών με σχετικά σχολεία, σεμινάρια κ.ο.κ 
 
15. Ποινική δίωξη σε οποιονδήποτε διατάξει απόσπαση, διάθεση ή μετακίνηση Αστυνομικού για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός του καθηκοντολογίου της υπηρεσίας που ανήκει και σύλληψη αυτού με την διαδικασία του αυτοφώρου.
 
16. Αναθεώρηση του νόμου πέρι όπλων, του χαρακτηρισμού της χρήσης μολότωφ κ.ο.κ
 
17. Ενημέρωση δια του Τύπου για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του πολίτη κατα τον αστυνομικό έλεγχο, τις εκατέρωθεν νομιμες διαδικασίες και τις λεπτομέρειες που θα πρέπει να διέπουν την κοινωνική τους επαφή κατα την διάρκεια της καθημερινοτητας 
 
 
Αυτές είναι οι προτάσεις μας και τις υπογράφουμε ως ομάδα 6 "ανεκπαίδευτων αστυνομικών" με 400 και πλέον συλλήψεις προς τον κυριο Γερακαράκο, τον κύριο Πάκο, τον κύριο Κρικέτο.









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε φ μάλιστα όλο κ όλο 2 μήνες εκπαίδευση κ οι άλλοι 3 χρόνια. Βγάλτε συμπεράσματα